همه ما به طور طبیعی در فصول گرم سال به خوراکی‌ های سرد و غذاهایی که کمک می‌کنند دمای بدنمان را کاهش دهیم علاقه پیدا می‌کنیم. انتخاب بیشتر ما هم انواع مختلف بستنی و نوشیدنی‌ های قندی و خنک است که هم با محتوی قند خود باعث ارضای حس گرسنگی می‌شوند و هم تحمل گرمای سوزان تابستان را راحت‌تر می‌کنند. اما خیلی از این خوراکی‌های تابستانی و بخصوص بستنی‌ها محتوی کالری و قند بالایی دارند و علاوه بر افزایش وزن می‌توانند برای سلامتی هم مضر باشند. پس چاره چیست؟

خوشبختانه با کمی خلاقیت می‌توانید به سادگی این مشکل را دور بزنید و کماکان در روزهای گرم تابستان خودتان را با خوراکی‌های سرد و خوشمزه خنک نگه دارید. خوراکی‌های سالمی که با فریزشدن طعم بهتری هم پیدا می‌کنند و مضراتی مثل قند و کالری بالا ندارند. در ادامه تعدادی از بهترین جایگزین‌های بستنی برای روزهای آخر تابستان را به شما معرفی می‌کنیم.

آیا انجماد باعث از بین رفتن ارزش غذایی خوراکی‌ها می‌شود؟

شاید شما هم شنیده باشید که فریز کردن مواد خوراکی باعث از بین رفتن مواد مغذی موجود در آن‌ها می‌شود. البته این تصور که هر غذایی را می‌توان به صورت نامحدود در فریزر نگهداری کرد غلط است و بسته به نوع ماده خوراکی مدت عمر آن در فریزر هم متفاوت خواهد بود. اما در واقع منجمد کردن غذا می‌‌تواند باعث حفظ مواد مغذی هم بشود. البته این موضوع درباره میوه و سبزیجاتی صحت دارد که وقتی کاملا رسیدند منجمد شده و به همان شکل به دست مصرف‌ کننده می‌رسند. اما در صورتی که خودتان میوه و سبزیجات تازه را منجمد کنید، می‌توانید مطمئن باشید که تا مدت‌ها خواص تغذیه‌ای خود را حفظ خواهند کرد.

چطور باید تهیه شوند؟

بیشتر میان‌ وعده‌های خنکی که می‌خواهیم به شما معرفی کنیم طرز تهیه ساده‌ای دارند. کافی است آن‌ها را به مدت 2 تا 4 ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملا منجمد شوند. سپس می‌توانید آن‌ها را در بسته‌های پلاستیکی زیپ‌دار قرار داده و هوای کیسه را خارج کنید تا رطوبتی که به همراه هوا وارد محیط فریزر می‌شود باعث از دست‌ رفتن طعم و خواص آن‌ها نشود. به این شکل می‌توانید آن‌ها را حتی تا یک ماه هم در فریزر نگهداری کرده و چند دقیقه قبل از مصرف بیرون بگذارید تا همیشه اسنک‌های سالم و خنک خانگی داشته باشید.

1) انگور

– انگور یکی از بهترین منابع قند طبیعی و از خوشمزه‌ترین میوه‌های تابستانی است. اما شاید تابحال آن را به صورت منجمد امتحان نکرده‌ باشید. در واقع طعم انگور فریزشده آن‌قدر خوب است که بعید است بعد از امتحان کردن آن انگور را به شکل دیگری بخورید. به‌ علاوه این اسنک تابستانی کالری اضافی و شکر افزوده ندارد و برای سلامت شما هم مفید است.

2) موز

– درباره فواید این میوه و بخصوص محتوی پتاسیم بالای آن حتما خوانده‌اید، هر چند شاید طعم موز عادی برایتان کمی تکراری شده‌ باشد. اما موز یخ‌زده طعم خاصی که بعد از خوردن موز در دهان خود حس می‌کنید را ندارد و  بافت این میوه هم پس از انجماد تغییر می‌کند که حسی شبیه به خوردن بستنی میوه‌ای به شما می‌دهد. می‌توانید موز را به صورت پوست‌ کنده و کامل یا قاچ‌ شده فریز کنید و به تنهایی یا همراه با میوه‌های فریز شده دیگر به شکل اسموتی در آورید.

3) توت‌فرنگی

– این میوه تابستانی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی است و طعم خاص آن با کمتر میوه دیگری قابل مقایسه است. اما توت‌ فرنگی فریز شده داستانی دیگر دارد و تردی خاص آن باعث می‌شود که مزه آن حتی بهتر از آنچه هست به نظر بیاید. می‌توانید توت‌ فرنگی فریز‌ شده را به تنهایی یا به صورت اسموتی نوش جان کنید.

4) میوه‌های هسته‌دار

– میوه‌هایی مثل هلو، آلو و شلیل انتخاب‌های بسیار خوبی برای فریز کردن هستند. اغلب این میوه‌ها بسیار شیرین و آب‌دار هستند و کافی است آن‌ها را به مدت 2 تا 3 ساعت در فریزر قرار دهید تا بستنی‌های میوه‌ای کوچک و 100% طبیعی داشته باشید که هم قند طبیعی و آب مورد نیاز بدنتان را تامین می‌کنند و هم دمای آن را در این روزهای گرم کاهش می‌دهند.

5) انبه

– انبه یکی از خوراکی‌های بسیار مغذی است که به دلیل محتوی آنتی‌اکسیدان بالا و ریز مغذی‌های فراوان خواص بسیاری از مقابله با سرطان و کاهش کلسترول خون تا قلیایی کردن بدن و روشن‌ کردن پوست به آن نسبت داده می‌شود. اگر شما هم جزو کسانی هستید که خیلی طعم انبه تازه را دوست ندارند، بد نیست فریز شده آن را امتحان کنید. کافی است این میوه را نگینی کرده و به مدت 4 ساعت در فریزر قرار دهید تا احتمالا نظرتان راجع به آن کاملا عوض شود.

6) آووکادو

– این میوه خاص به دلیل خاصیت بسیار و طعم متفاوتش خیلی مورد توجه قرار گرفته است. روش‌های بسیاری برای خوردن آووکادو از جمله ترکیب آن با پیاز و گوجه و آب‌لیمو وجود دارد، اما فریز شده آن هم به شکل غافلگیر کننده‌ای خوشمزه است. کافی است آووکادو را قطعه قطعه کرده و به مدت 4 ساعت در فریزر نگه دارید و سپس آن را با کمی نمک و فلفل نوش‌جان کنید تا یک اسنک هیجان‌انگیز و سالم به برنامه غذاییتان اضافه شود.

7) ماست

– یک ایده سالم و خوشمزه دیگر هم فریز کردن ماست‌های طعم‌دار کم‌ چرب در قالب‌های بستنی است. به این شکل می‌توانید بستنی کم‌ کالری و خوشمزه‌ای تهیه کنید که نه تنها به شما کمک می‌کند گرما را بهتر تحمل کنید، بلکه باعث اضافه‌ وزن شما هم نمی‌شود و دارای ارزش غذایی هم هست.

هرگونه کپی برداری با ذکر نام و منبع دکتر سلام مجاز است.

تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


مطلب مرتبط: غذاهای فریز شده را در سبد غذایی خود قرار دهید!