7817041d0c2dd40d8e21161e81d2c5c4
افسردگی،یکی از  شایع ترین اختلالات روان در بین مردم جامعه ماست ،با افزایش زندگی ماشینی و کاهش اعتقاد های معنوی و مذهبی  شیوع این بیماری در بین مردم رو به افزایش است ،پای صحبتهای یک متخصص روانپزشک  در این مورد نشستیم

یک متخصص روانپزشکی به تشریح عوامل تاثیر گذار در افزایش بار بیماری های روانی در کشور پرداخت.

دکتر عباسعلی ناصحی متخصص روانپزشکیگفت با توجه به عامل های اصلی افزایش بار بیماری های روانی در کشور گفت: شیوع بار بیماری های روانی در سراسر دنیا طی دهه های اخیر افزایش داشته است که این حقیقت در کشور ما نیز وجود دارد.

«افسردگی» به عامل ناتوان کننده دنیا تبدیل می شود

وی با بیان اینکه بر اساس پیش بینی های متخصصان و کارشناسان سازمان بهداشت جهانی روند افزایش بار بیماری روانی طی دهه های آینده در جهان ادامه خواهد داشت افزود: بر این اساس پیس بینی می شود تا سال 2030 افسردگی به عنوان عامل ناتوان کننده مردم باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه هلال احمر تصریح کرد: افسردگی و اضطراب جزو شایع ترین اختلالات روان در دنیا شناخته شده اند.

ناصحی با اشاره به عوامل تاثیر گذار در بروز اختلالات روانی گفت: عوامل متعددی از قبیل عوامل فردی، اجتماعی و محیطی در این میان نقش بسزایی دارند.

دوری از زندگی سنتی شیوع اختلالات روانی را افزایش داده است

وی در ادامه عنوان کرد: مهم ترین عامل شیوع اختلالات روان گسترش زندگی شهرنشینی و صنعتی و دوری از رندگی سنتی است به گونه ای که در کلانشهرها و شهر های صنعتی اختلالات روانی شیوع بیشتری دارد.

این متخصص روانپزشکی با اشاره تاثیرهای مثبت زندگی سنتی گفت: در زندگی های سنتی خانواده ها بزرگتر بودند که به طبع کودکان از ارتباط اجتماعی وسیعی برخوردار می شدند بنابراین از حمایت های عاطفی و روانی بیشتری در خانواده و اجتماع بهره مند می شدند.

زندگی صنعتی منجر به کاهش حمایت های روانی شده است

وی افزود: در زندگی های صنعتی ما شاهد کاهش حمایت های خانوادگی و اجتماعی در برابر بحران و خطرات استرس زا هستیم که این موضوع جزو عوامل تاثیرگذار در بروز اختلالات روان است.

به گفته وی، زنذگی صنعتی باعث افزایش آلودگی های صوتی، هوا، استرس و… می شود.

کاهش اعتقاد های معنوی و مذهبی بار بیماری های روان را افزایش داده

این عضو هیات علمی دانشگاه هلال احمر مسایل معنویت را یکی دیگر از عوامل مهم و تاثیر گذار د بروز این مساله دانست و گفت: هر چه زمینه های معنوی و مذهبی کاهش پیدا کند ما شاهد افزایش بار اختلالات روانی خواهیم بود به گونه ای که طی چند دهه گذشته که مسایل معنوی در میان مردم کم رنگ شده است بار بیماری های روانی در دنیا افزایش پیدا کرده است.

زنان بیش از مردان افسرده هستند

وی با بیان اینکه افسردگی و اضطرراب در بین زنان شایع تر است گفت: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی زنان 25 درصد و مردان 15 درصد دچار اختلالات روانی هستند.

ناصحی متخصص روانپزشکی در پایان خاطر نشان کرد: عوامل فردی، تغییر هورمون در دوران بارداری و یائسگی، داشتن مسوولیت های مختلف از قبیل مسوولیت همسر، فرزند، خانواده، بیماری پدر و مادر و.. از مهم ترین دلایل شیوع افسردگی و اضطراب در بین خانم ها است.