آنزیم هایی که توسط دستگاه گوارش بدن ترشح می شوند، در اثر بالا رفتن سن کمتر می شوند. این عارضه باعث می شود که به بیماری های گوارشی همچون رفلاکس معده و سوء هاضمه دچار شوید. برای اینکه بتوانید دستگاه گوارش سالم تری داشته باشید، لازم است که مکمل هایی را در برنامه غذایی خود قرار دهید. با ما همراه باشید.

1- پروبیوتیک ها: باکتریهای دوست

پروبیوتیک ها حاوی موجودات زنده ای هستند که به طور عمده شامل باکتریها و یک نوع مخمر می باشد. این موجودات، مشابه باکتریهای خوب در روده هستند که به هضم کمک میکنند. این مکمل ها برای درمان مشکلات خاص GI و برای سلامتی کلی گوارش استفاده میشوند. بعضی از انواع پروبیوتیک ها ممکن است اسهال خفیف ایجاد کرده و ممکن است همچنین نشانه های سندرم روده تحریک پذیر IBS را از بین ببرند. میتوانید آنها را به شیر یا ماست خود اضافه کنید.

2- شیرین بیان: تسکین درد

شیرین بیان برای مدت طولانی در درمان علائم بیماریهای گوارشی مثل سوزش سر دل و رفلاکس اسید مورد استفاده قرار گرفته است. با وجود این استفاده ها، توسط شواهد علمی حمایت نمیشود. شیرین بیان در شکل ناخالص میتواند اثرات جانبی داشته باشد، از جمله بالا بردن فشار خون در برخی از افراد. DGL  عصاره مخصوصی از شیرین بیان است که یک ماده شیمیایی خاص از آن حذف شده است و بنظر نمی رسد که عوارض جانبی زیادی داشته باشد. با این حال، زنان باردار نباید بدون مشورت با پزشک خود، DGL یا هر نوع مکمل دیگری را مصرف کنند.

3- روغن نعناع: برای کاهش IBS

مطالعات متعدد نشان داده است که روغن نعناع میتواند درد و نفخی را که در نتیجه IBS باشد، کاهش دهد. کپسول های حاوی آن در معده حل نمیشوند، بلکه از طریق روده کوچک و روده بزرگ عبور و در آنجا آزاد میشوند. مصرف آن در دوزهای کوچکتر به نظر سالم تر می آید.

4- بابونه: چیزی بیش از یک چای تسکین دهنده

بابونه، بطور گسترده ای برای بیماریهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. طبیعت گرایان، بابونه را برای درمان مشکلات گوارشی مثل ناراحتی های معده، کولیت و تهوع، همچنین برای اضطراب و بیخوابی استفاده میکنند. هرچند برخی افراد که دارای نوعی آلرژی نسبت به گیاهان هستند، ممکن است نسبت به بابونه نیز واکنش آلرژیک داشته باشند. همیشه قبل از مصرف هر نوع مکملی با پزشک خود مشورت داشته باشید.

5- زنجبیل: برای راحتی معده

طب آسیایی از زنجبیل برای درمان معده استفاده میکند. در غرب از زنجبیل برای از بین بردن حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری استفاده میشود. زنجبیل به شکل پودر، در کپسول یا قرص و یا به صورت ریشه تازه برش داده شده موجود است. بطورکلی اگر دوزهای کوچک 2-1 گرم در روز مصرف شود مشکلی ایجاد نمیکند.

6- ال گلوتامین: کمک کننده روده

گلوتامین به طور طبیعی در بدن شما یافت میشود. گلوتامین از روده و سایر اندامها محافظت میکند. برخی از محققان معتقدند که مکمل «ال گلوتامین»، ممکن است به کاهش اسهال ناشی از جراحی، عفونت یا استرس کمک کند. ممکن است به برخی افراد نیز کمک کند تا مواد مغذی بیشتری جذب کنند. این شامل افرادی میشود که باکتریهای غیر مفیدی در دستگاه گوارش خود دارند. افرادی که داروهای ضدسرطان استفاده میکنند یا کسانی که بخشی از روده خود را از دست داده اند؛ اما شواهد بیشتری مورد نیاز است.

7- پسیلیوم: فیبر برای یبوست

پسیلیوم، به عنوان یک عنصر در ملین های فراوانی یافت میشود. به دلیل داشتن محتوای فیبر بالا، قادر به جذب آب در روده است. این باعث میشود مدفوع بزرگتر و آسانتر عبور کند. زمانی که یبوست دارید و مشغول درمان هستید، نوشیدن آب فراوان مهم است. این به اجتناب از کمبود آب و بدتر شدن یبوست شما کمک میکند.افرادی که به گرده گیاهان و چمنزارها و خربزه آلرژی دارند، در هنگام مصرف پسیلیوم، واکنش حساسیتی جدی خواهند داشت.

8- آرتیشو: تسکین ناراحتی معده

عصاره برگ آرتیشو میتواند علائم سوء هاضمه را کاهش دهد. چنانچه روزانه مصرف شود، به نظر می رسد که قادر است تهوع، استفراغ، گاز و درد شکمی را کاهش دهد. همچنین ممکن است به درمان سندرم روده تحریک پذیر و کاهش گرفتگی های عضلانی و دردهای شکمی کمک کند. عصاره برگ آرتیشو به عنوان دارو شناخته نشده است، اما میتواند واکنش های آلرژیک را در افرادی که به گرده – افشانی آلرژی دارند، ایجاد کند.

9- ابتدا با پزشک خود مشورت کنید

مکمل های غذایی توسط FDA تحت کنترل شدید نیستند، این بدان معنی است که هیچ تضمینی برای کیفیت، کارآیی و یا ایمنی آنها وجود ندارد. این مهم است که همیشه برچسب های این مکمل ها را بخوانید. این نیز مهم است که قبل از شروع مصرف یک مکمل، بخصوص زمانی که باردار هستید، با پزشک خود صحبت کنید. فراموش نکنید مشورت با پزشک زمانی که شرایط پزشکی خاص داشته و یا داروهای دیگر، داروهای گیاهی و یا مکمل های دیگری نیز مصرف میکنید، ضروری است.

برگردان: سیما آزادفلاح

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است