فواید درمانی موسیقی
از مزایای گوش دادن به موسیقی می توانیم به کاهش استرس و احساسات منفی اشاره کنیم. شنیدن موسیقی می تواند در بهبود کیفیت خواب موثر باشد همچنین در بهبود عملکرد ذهنی ما نیز مفید و موثر خواهد بود. کسانی که علاقه به موسیقی دارند از خلاقیت بیشتری برخوردار هستند.

موسیقی آرام‌بخش روی روان تأثیر می‌گذارد. همچنین ارزان‌ترین و ساده‌ترین و البته سالم‌ترین راه برای مقابله با بی‌خوابی گوش دادن به موسیقی کلاسیک است.

طبق تحقیقات محققین روی گروهی از افراد بدخواب، با گوش دادن ۴۵ دقیقه موسیقی آرام‌بخش مثل موسیقی «باخ» مشکل بی‌خوابی برطرف می‌شود و می‌توانید تمام شب را به آسودگی بخوابید. موسیقی شما را آرام و راحت و خواب آسوده‌ای برای‌تان به ارمغان می‎آورد.موسیقی آرام‌بخش روی عملکرد سیستم اعصاب سمپاتیک اثر گذاشته و آن را کم می‌کند، دلهره و تشویش را کاهش می‌دهد، باعث کاهش فشار خون می‌شود و ضربان قلب و تنفس را تنظیم می‌کند. در ضمن عضلات و ماهیچه‌ها را شل و فرد با آرامش بیشتری به خواب می‌رود.

موسیقی و کاهش استرس‌ها

گوش دادن به موسیقی آرام و ملایم باعث کاهش استرس می‌شود. تحقیقات بی‌شماری صحت این موضوع را ثابت کرده‌اند. این مسئله حتی روی نوزادان نیز آزمایش شده است. یکی از بزرگ‌ترین مزایای موسیقی رهابخشی از استرس‌هاست. اما چطور این کار را انجام می‌دهد؟

آرامش دادن به جسم

موسیقی می‌تواند ماهیچه‌ها و عضلات را شل کند و قادر به آزاد کردن و رها نمودن قسمتی از تنش‌ها و استرس‌هایی است که شما با خود حمل می‌کنید.

کاهش احساسات منفی

موسیقی می‌تواند ذهن شما را از موضوعات تنش‌زا دور کند و کاری کند تا خوش‌بین‌تر و مثبت‌تر باشید. بسیاری از تردیدهای مربوط به آینده را برطرف می‌کند. موسیقی باعث کاهش تولید و ترشح هورمون کورتیزول می‌شود.

موسیقی خلق و خو را بهبود می‌بخشد و افسردگی را کاهش می‌دهد. موسیقی نسخه‌ای برای درمان افسردگی است. روح را به پرواز در می‌آورد و موجب التیام ناراحتی‌های روحی و افسردگی می‌شود.

“آنوشا لوسینا پاواراتی” موسیقیدان و خواننده اپرا می‌گوید: «کودکانی که در نخستین سال‌های زندگی‌شان موسیقی را نمی‌آموزند، از یکی از مهم‌ترین ارکان زندگی‌شان محروم می‌شوند. موسیقی مردم را احاطه کرده است و به اشکال مختلف روی آنها اثر می‌گذارد. موسیقی محرکی است که باید توسط مغز پردازش شود. اثر آن روی کودکان بسیار زیاد است زیرا ذهن آنها با سرعت بیشتری شکل می‌گیرد و اثرپذیرتر است. یادگیری موسیقی مثل یادگرفتن یک زبان جدید است و خلاقیت را افزایش می‌دهد.

ویلیام شکسپیر در جایی نوشته بود: «اگر موسیقی غذای عشق است، آن را بنوازید.»

تدبیر24