مشاوره زیبایی
پیرایه
پوست، مو و زیبایی
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
دکتر علیرضا فقیهی
دکتر علیرضا فقیهی
متخصص گوش و حلق وبينى
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
کلینیک ارتوپدی سپید
کلینیک ارتوپدی سپید
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
ساختمان پزشکان، دکتر حبیب سهرابی
دکتر حبیب سهرابی
متخصص گوش،حلق،بینی جراح زیبایی بینی
دکتر هادی صادق /کلینیک
دکتر پژمان هادی صادق و دکتر پریسا هادی صادق
متخصص ارتودنسی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
چشمخانه، ساختمان پزشکان
کلینیک چشمخانه
به روز ترین تجهیزات و دانش چشم پزشکی
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
کلینیک ره یا
دکتر امید رحمانی
پزشک پوست مو زیبایی كاسمتولوژيست از فرانسه
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو

نکات مهم خانه داری نکات مهم آشپزی خانه داری پخت غذا آشپزی حرفه ای آشپزی

خانه داری را می توان گل سر سبد تمام هنرهای هر کدبانویی دانست. اصولا خانه داری یک واژه کلی است و شامل اعمال مختلفی می شود; از پرورش و مدیریت امور فرزندان و اعضای خانواده گرفته تا مدیریت منزل و … در این مطلب قصد داریم تا شما را با روش هایی طلایی در آشپزی آشنا کنیم با دکتر سلام همراه باشید.آماده‌سازی وعده‌های غذایی ظاهرا کار پیچیده‌ای نیست، اما اشتباهات رایجی در این زمینه وجود دارند که هم کیفیت غذا را پایین می‌آورندد و هم لذت بردن از غذا را کمتر می‌کنند. بسیاری از افراد فکر می‌کنند که مرتکب این اشتباهات نمی‌شوند، اما واقعیت چیز دیگری را نشان می‌دهد.

بعضی از غذاها برای این‌ که به بهترین حالت خودشان برسند، باید مدتی در یخچال باقی بمانند. برای مثال، انواعع سوپ‌ها یا خورش‌ها در روز دوم یا سوم پس از پخت، طعم بهتری نسبت به روز اول به خودشان می‌گیرند. غلات سبوس‌دار، سبزی‌های بخارپز یا تف‌داده‌شده و لوبیاها نیز تا چندین روز تازه می‌مانند. با این‌حال، همه مواد غذایی و در همه حالت‌های آماده‌سازی دارای چنین قابلیتی نیستند.

سبزی‌های نرم‌تر و برگ‌دار باید تازه مصرف شوند، چون در صورت کهنه شدن سریعا حالت خیس و غیرقابل خوردن پیدا می‌کنند. اگر این مواد غذایی را در فریزر نگهداری می‌کنید، باید از هر گونه رطوبت دور بمانند. سبزی‌های نرم و برگ‌دار باید پس از شستن کاملا خشک شوند و تا آخرین لحظه قبل از مصرف هم چیزی به آن‌ها اضافه نشود.

عدم تعادل در روند آماده‌سازی غذا

هیچ کاری بدتر از این نیست که یک هفته فقط از غلات سبوس‌دار یا فقط از انواع سبزی‌ها به‌عنوان غذا استفاده کنید. درواقع، یک وعدهه غذایی کامل باید از همه ترکیبات غذایی اصلی تشکیل شده باشد، نه فقط از یک یا دو مورد از آن‌ها. پس همه وعده‌های غذایی شما باید حاوی این گروه‌های غذایی اصلی باشند: پروتئین بدون چربی، کربوهیدرات‌های پیچیده و چربی‌های سالم. غلات سبوس‌دار و انواع سبزی‌ها یا میوه‌ها نیز باید در کنار همین ترکیبات غذایی استفاده شوند.

انتخاب مقادیر نامناسب از مواد غذایی

افرادی که مقادیر لازم برای تهیه غذاها را به‌طور تصادفی و شانسی انتخاب می‌کنند، از چند جنبه به خودشان آسیب می‌رسانند و رژیم غذایی خودشان را دچار آشفتگی می‌کنند. در واقع، ‌این افراد نمی‌دانند که هر کدام از مواد غذایی اولیه تا کدام روز از هفته به پایان می‌رسند. بدتر آن‌که میزان زیادی از غذایی که آنان آماده می‌کنند، بدون استفاده باقی می‌ماند و تا هفته بعد همچنان درون یخچال نگهداری می‌شود.

نکات مهم خانه داری نکات مهم آشپزی خانه داری پخت غذا آشپزی حرفه ای آشپزی

بنابراین، برای هر هفته خودتان برنامه‌ریزی داشته باشید و مواد غذایی اولیه را براساس نیازهای متناسب با هفته تهیه کنید. شما تقریباا برای هر وعده غذایی به ۱۱۵ گرم پروتئین بدون چربی، یک فنجان سبزی و نصف فنجان غلات سبوس‌دار یا کربوهیدرات نشاسته‌ای نیاز دارید. با در نظر گرفتن این مقادیر، می‌توانید تعداد وعده‌های غذایی هر هفته و مواد غذایی مورد نیازتان را به‌خوبی تخمین بزنید.

نداشتن ظرف‌های نگهدارنده مناسب

ظرف‌های نگهدارنده بزرگی که چندین وعده غذایی درون‌شان جا می‌گیرند، در نوع خودشان مفید هستند. با این‌حال، ظرف‌های نگهدارنده کوچک‌تری که متناسب با یک یا دو وعده غذایی طراحی شده‌اند، زندگی شما را واقعا راحت‌تر می‌کنند. این ظرف‌ها، وزن کمی دارند و به‌طور خودکار فقط برای یک یا دو وعده غذایی جا دارند. به‌علاوه، فرآیند یخ‌زدن و یخ‌زدایی این ظرف‌ها نیز سریع‌تر و راحت‌تر از ظرف‌های بزرگ انجام می‌شود.

عدم استفاده درست از فریزر

ترکیباتی مانند غلات سبوس‌دار یا سبزی‌های خُردشده معمولا ۵ روز در ظروف پلاستیک و در یخچال دوام می‌آورند. با این‌حال، مواد غذاییی فاسدشدنی مانند گوشت قرمز، ماهی و مرغ باید در فریزر نگهداری شوند، وگرنه سریعا فاسد می‌شوند. افرادی که گوشت‌ های پخته‌شده را تا چندین روز درون یخچال نگه می‌دارند و بعد آن‌ها را می‌خورند، آسیب‌های ناگواری را به دستگاه گوارش خودشان وارد می‌کنند.

در موارد شدیدتر هم خطر مسمومیت غذایی وجود دارد که می‌تواند سلامتی فرد را تهدید کند. بنابراین، اگر قصد دارید که دیرتر از این غذاها استفاده کنید، حتما آن‌ها را داخل فریزر بگذارید.

منبع: جام نیوز

5 1000
ارسال شده در 12 شهریور 1396 توسط با موضوع آشپزی رژیمی و سالم
پيلتن شاپ
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x