پیامدهای استرس شغلی

استرس شغلی عوارض زیادی برای سلامتی افراد شاغل دربردارد. استرس در صورتی که منطقی و عقلانی و کارساز باشد می تواند در رشد و تعالی ما موثر واقع شود در صورتی که استرس مدام بوده و با شدت زیادی ادامه پیدا کند می تواند باعث آسیب های جدی به سلامت روحی و روانی ما شود. در اینفوگرافی امروز به بررسی عوارض استرس پرداخته ایم با ما همراه باشید.

فشارهای عصبی باعث می‌شود تا راندمان کاری به مرور زمان تا حد زیادی کاهش پیدا کند و اثرات منفی عمیقی در روحیه افراد داشته باشد.

استرس شغلی یکی از معضلات همیشگی است که برخی از کارمندان با آن درگیر هستند؛ اضطراب و ناآرامی که در اثر نبودن هماهنگی بین توانایی‌های کارمندان و توقعات پیش روی آنها بوجود می‌آید.

موسسه‌ی ملی امنیت و سلامت شغلی ایالات متحده آمریکا (NIOSH) در تعریف استرس شغلی می‌گوید: استرس شغلی، پاسخ‌های فیزیکی و احساسی مضری هستند که وقتی الزامات کار مطابق توانایی‌ها، منابع یا نیازهای کارگر نیست، به وقوع می‌پیوندند. این امر ممکن است بهبیماری و جراحت نیز منجر شود.

هر چند واژه استرس به خودی خود باری منفی و ناخوشایند به همراه دارد اما بر خلاف باور همیشه هم استرس بد نیست؛ اگر شخصی در اثر استرس معقول و منطقی به دنبال کنترل شرایط، تحمل پیدا کردن و پیشرفت بیفتد، در آن صورت استرس مانند یک محرک قوی خارجی تاثیر مثبتی روی زندگی و رفتار او خواهد گذاشت. پس استرس در صورتی که از کنترل فرد خارج شود و هیچ راه مقابله‌ای برایش پیدا نشود مخرب و ویرانگر خواهد بود، در غیر اینصورت باعث پیشرفت در هر زمینه‌ای خواهد شد.

اینفوگرافی زیر به بررسی چند مورد از مهم‌ترین عوارض استرس بد و مخرب رفته و به تفکیک، آنها را مورد بررسی قرار داده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان