دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
کلینیک شارلوت
کلینیک شارلوت
کلیه خدمات پوست،مو و زیبایی
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر آزاده آقازاده
دکتر آزاده آقازاده
ماموگرافی، سونوگرافی دیجیتال
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
فواید سفیده تخم مرغ فواید پودر سفیده تخم‌ مرغ سفیده تخم مرغ خواص سفیده تخم مرغ پودر سفیده تخم‌ مرغ
سفیده ی تخم مرغ یکی از با کیفیت ‌ترین و غنی ترین منابع تامین پروتئین برای بافت های بدن است. استفاده از این پروتئین کمک فراوانی جهت ساخت بافت های ماهیچه‌ ای به علاقه مندان ورزش بدنسازی می کند. علاوه بر این موارد مصرف سفیده تخم مرغ ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین می کند. در این مطلب قصد داریم شما را با خواص پودر سفیده ی تخم مرغ و نحوه تهیه آن آشنا نماییم.

سفیده مایع آلبومینی زلال و غلیظی است که تمام فضاهای واقع در فاصله بین غشاهای پوسته و زرده را پُر می کند. سفیده یا آلبومین تخم مرغ تقریبا 60 درصد وزن کل تخم مرغ را در بر دارد که 78 درصد این ماده از آب و بقیه آن از مواد آلبومینوئیدی تشکیل شده است که مهم ترین آن اوآلبومین است.

بلافاصله بعد از این که تخم توسط پرنده رها گردد آلبومین دارای ساختمان ژله مانند می گردد. اما این ژله به تدریج به مایع تبدیل می شود.

PH سفیده ی تخم مرغ تازه حدود 4/7 است و در طی حدود 3 روز به 9 افزایش می یابد و سپس به مقدار ناچیزی تغییر می کند و چنین افزایشی نتایج مُضری را به دنبال دارد.

پروتئین موجود در سفیده تخم مرغ

پروتئین سفیده تخم مرغ در واقع فاقد هر نوع کربوهیدرات و چربی است، که آنرا به انتخاب  خوبی بدل کرده برای کسانی که در رژیم هستند. پودر پروتئین سفیده جایگزین خوبی است برای کسانی که در هضم لاکتوز مشکل دارند یا نسبت به پروتئینها شیر حساسیت دارند و نمی توانند پروتئین های حاصل از شیر از جمله وی و کازئین را بخوبی مورد استفاده قرار دهند. در ضمن برای کسانی که از طعم سفیده پخته خوششان نمی آید هم انتخاب خوبی است تا بازهم از مزایای پروتئین تخم مرغ بهرمند شوند.

پروتئین های موجود در پودر سفیده تخم مرغ عبارتند از:

– اوآلبومین(Ovalbumin)

– کونالبومین(Conalbumin)

– اووموکوئید(Ovomucoid)

– اووموسین(Ovomucin)

– لیزوزیم(Lysozyme)

فواید سفیده تخم مرغ فواید پودر سفیده تخم‌ مرغ سفیده تخم مرغ خواص سفیده تخم مرغ پودر سفیده تخم‌ مرغ

پودر سفیده تخم مرغ

پس از جداسازی کامل سفیده از زرده، سفیده تخم مرغ پس از طی مراحل پاستوریزاسیون و خشک کردن تبدیل به پودر سفیده تخم مرغ می گردد. در خشک کردن سفیده تخم مرغ یک مرحله تخمیر برای از بین بردن گلوکز موجود در سفیده برای جلوگیری از کاراملیزاسیون به هنگام خشک کردن نیز وجود دارد.

پودر سفیده تخم‌ مرغ تهیه شده از مایع سفیده تخم‌ مرغ های سالم و تازه، جایگزینی مناسب برای سفیده تخم‌ مرغ در مواد غذایی می‌باشد. برای تهیه یک کیلوگرم مایع سفیده تخم‌ مرغ، یکصد و سی‌گرم سفیده را با هشتصد و هفتاد گرم آب ولرم کاملاً مخلوط نموده و تا رسیدن به یک مخلوط همگن آن را به آرامی بهم بزنید.

پودر پروتئین سفیده حاوی مقادیر بالای BCAAها و آرژینین است. مصرف این پروتئین پس از تمرین (به همراه وی )، بین وعده ها و قبل از خواب (به همراه کازئین) مفید است.

تهیه پودرهای پروتئین سفیده تخم مرغ، نسبتاً راحت است و اساس آن خشک کردن سفیده تخم مرغ و سپس تبدیل به پودری مناسب است. برخی از تولید کنندگان از پروسه اسپری خشک برای تولید پودرهای با کیفیت تر استفاده می کنند.

البته پروسه پاستوریزه کردن هم روی آن انجام می شود. برای از بین بردن ویروس سالمونلا و خنثی کردن پروتئین آویدین (که در سفیده خام وجود دارد و برای سلامتی مضر است. )

فواید سفیده تخم مرغ فواید پودر سفیده تخم‌ مرغ سفیده تخم مرغ خواص سفیده تخم مرغ پودر سفیده تخم‌ مرغ

نکات مهم

– در مصرف هیچ ماده ی غذایی، هر چند مفید نباید زیاده روی کرد. مصرف 2 تا 3 عدد سفیده ی تخم مرغ در روز برای ورزشکاران کافی است؛ البته میزان مصرف بستگی به شرایط هر فرد دارد. دقت داشته باشید که مصرف پروتئین اضافه بر نیاز بدن موجب افزایش بار کلیوی، آسیب های کبدی، پوکی استخوان، کاهش قدرت باروری در زنان، سنگ کلیه و … خواهد شد.

– نوشیدن آب کافی با پروتئین ها را فراموش نکنید.

– هیچ گاه سفیده ی تخم مرغ را به صورت خام مصرف نکنید زیرا مصرف سفیده ی تخم مرغ به صورت خام باعث ورود پروتئینی به نام آویدین در بدن می ‌شود که وجود این پروتئین مانع جذب بیوتین (ویتامین H) خواهد شد و در نتیجه باعث بروز عوارضی از جمله مشکلات پوستی و چشمی می ‌شود.


هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.

بیشتر بخوانید:

آشنایی با خاصیت‌های باور نکردنی تخم مرغ

زرده تخم مرغ مفیدتر است یا سفیده؟

5 1000
ارسال شده در 20 شهریور 1396 توسط با موضوع تغذیه
ارکید
کلینیک صدف
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
x