طب اسلامی و طب سنتی از جمله قدیمی ترین انواع روش های درمانی است. این نوع طب پایه طب نوین است. در طب اسلامی، پزشک معالج با بررسی طبع و مزاج فرد و با استفاده از گیاهان طبیعی به تشخیص بیماری و معالجه فرد می پردازد. این روش یکی از کاربردی ترین روش های درمانی است که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت. با دکتر سلام همراه باشید.
حجت‌الاسلام محمدرضا رجب‌نژاد پیش از ظهر امروز در سومین جلسه «چیستی مفهوم طب اسلامی» در اردبیل اظهار داشت: تمام طب‌ها برای برطرف کردن نیاز انسان‌ها شکل گرفته است بنابراین نباید با سیاه‌نمایی، بین این طب‌ها اختلاف ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه تمام طب‌ها در کنار هم تکمیل‌کننده هستند، تصریح کرد: هیچ یک از طب‌ها به تنهایی کامل نیست به عنوان مثال طب اسلامی نگاه غالب آن حفظ‌الصحه و درمانگری آن کم رنگ است.

مدیر گروه تاریخ علوم پزشکی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر مطالعه در مورد طب‌های مختلف بیان کرد: طب اسلامی منشأ و حیانی دارد و تفاوت آن با سایر طب‌ها در جهان‌بینی آن و قابل تجربه است ولی تجربی نیست این طب، طب سنتی نیست و بالعکس بلکه هر دو با مفاهیم و اصول مختلف دنبال تامین سلامتی برای افراد هستند.

رجب‌نژاد تغذیه و علم النفس را دو بخش اصلی طب اسلامی دانست و گفت: تغذیه حلال طیبه منحصر به طب اسلامی است که در آن حلال بودن با تمیز و پاک بودن متفاوت است و یک مرتبه بالاتر از حلال، طیب است و به عبارت دیگر هر غذای طیبی، غذای حلال است و هر حلالی لزوما طیب نیست.

مدیر گروه تاریخ علوم پزشکی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه غذای طیّب موافق طبع است، افزود: این نوع غذا بیشترین انرژی را در بدن ایجاد کرده و لذت بخش است.

وی با اشاره به توصیه‌های حضرت علی(ع) در مورد آداب غدا خوردن اظهار کرد: یکی از سفارشات آن حضرت عدم نوشیدن آب در حین خوردن غذاست چرا که این امر ضمن برهم زدن تعادل اسیدی معده برای هضم، باعث به وجود آمدن کبد چرب می‌شود.

منبع: راهنمای سفر من