مشاوره زیبایی
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر هادی صادق /کلینیک
دکتر پژمان هادی صادق و دکتر پریسا هادی صادق
متخصص ارتودنسی
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
پیرایه
پوست، مو و زیبایی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
چشمخانه، ساختمان پزشکان
کلینیک چشمخانه
به روز ترین تجهیزات و دانش چشم پزشکی
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
کلینیک ره یا
دکتر امید رحمانی
پزشک پوست مو زیبایی كاسمتولوژيست از فرانسه
کلینیک ارتوپدی سپید
کلینیک ارتوپدی سپید
دکتر مجید نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
متخصص جراح پلاستیک و زیبایی
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
دکتر مجید صالح
دکتر مجید صالح
متخصص جراحی فک وصورت،زیبایی بینی
ساختمان پزشکان، دکتر حبیب سهرابی
دکتر حبیب سهرابی
متخصص گوش،حلق،بینی جراح زیبایی بینی
دکتر علیرضا فقیهی
دکتر علیرضا فقیهی
متخصص گوش و حلق وبينى
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک

مواد لازم برای شیرینی آب‌دندون طعم شیرینی آب‌دندون شیرینی ستنی مازندارن شیرینی آب‌دندون رسم تهیه شیرینی عروسی

شیرنی های سنتی و اصیل هر منطقه با فرهنگ و سابقه تاریخی هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرند و مردم در مناسبت های مختلف از جمله جشن عروسی از آن ها استفاده می کنند،یکی از شیرینی های سنتی استان مازندارن آب‌دندون که روش تهیه آن را با هم مرور می کنیم.
مراسم و آداب‌ورسوم ازدواج در هر نقطه از ایران با سایر مناطق متفاوت است. حتی غذاها و شیرینی‌های سرو شده در این عروسی‌ها نیز به طرز فاحشی خاص هستند. یکی از شهرهای ایران بزرگ که سعی کرده اصالت غذایی خود را در شیرینی‌های خوشمزه‌اش هم به رخ بکشد، استان زیبا و سرسبز مازندران می‌باشد. شیرینی فوق‌العاده لذیذ و دلچسب آب دندون یکی از آن‌هاست. البته در اصل این شیرینی به نام آملی‌های عزیز ثبت شده است. حتماٌ از خود می‌پرسید که چرا نام این خوراکی خوشمزه را آب دندون گذاشته‌اند. پاسخ این سؤال چیزی نیست به جز این‌که، این شیرینی به‌اندازه‌ای ترد و لطیف است که به‌محض گذاشتن در دهان آب می‌شود. البته باید بدانید که نام اصلی این شیرینی باب‌دندون بوده است. درواقع، اهالی مازندران این شیرینی را به‌عنوان هدیه و به نام کلابار یا خنچه برای عروس خانم‌ها می‌برند. به این صورت که بعد از پخت شیرینی‌ها در سایزهای بزرگ، آن‌ها را در سینی بزرگی چیده و به همراه بقیه خریدهای جشن عروسی برای خانواده عروس می‌فرستند. گفتنی است که آب‌دندون یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های تهیه شده ایام نوروز در این استان از کشورمان است. باید بدانید که آب دندون با کمی تفاوت در مزه، ظاهرش بسیار شبیه نان برنجی می‌باشد. پودر شکر، زرده تخم‌مرغ، بکینگ پودر، هل و غیره مواد اصلی این شیرینی لذیذ را تشکیل می‌دهند. همچنین، آب‌دندون یکی از آن شیرینی‌هایی است که برحسب ذائقه می‌توان انواع مختلفی از آن را با استفاده از گردو، نارگیل و زعفران پخت کرد. در این مقاله، نحوه پخت این شیرینی نرم و خوشمزه را برای شما بیان می‌کنیم تا آن را با دستان هنرمند خود تهیه کرده و از عطر و طعم عالی‌اش لذت ببرید.

مواد اولیه:
آرد برنج: 4/1 پیمانه.
آرد سفید و مرغوب: 1 پیمانه.
روغن جامد قنادی: 2/1 پیمانه.
هل: 1 قاشق چای‌خوری.
پودر قند: 2/1 پیمانه.
وانیل: 2/1 قاشق چای‌خوری.
زرده تخم مرغ: 1 عدد.
بکینگ پودر: 2/1 قاشق چای‌خوری.
تخم خرفه: 1 قاشق چای‌خوری.

دستورالعمل:
روغن و پودر قند را با هم‌زن برقی کاملاٌ می‌زنیم. به طوری که، مواد سفید شده و پف کند. سپس، وانیل، هل و زرده تخم‌مرغ را اضافه کرده و دوباره مواد را می‌زنیم. آرد سفید، آرد برنج و بکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط کرده و کم‌کم به مواد افزوده تا خمیری نرم به دست آید. سپس، خمیر را به مدت 5 دقیقه به خوبی ورز داده و برای 1 ساعت کامل استراحتش می‌دهیم. بعد از طی این مدت، به اندازه یک گردو از خمیر جدا کرده و در دست کاملاٌ گلوله‌اش می‌کنیم. در مرحله بعد، شیرینی‌ها را بر روی سینی مخصوص فر و با فاصله 3 سانتی‌متری از یکدیگر می‌چینیم. روی آن‌ها را با مهر مخصوص شیرینی نقش انداخته و کمی خرفه هم بر روی شیرینی‌ها می‌ریزیم. در انتها، آن‌ها را داخل فری که از قبل بر روی دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کرده‌ایم به مدت 20 دقیقه قرار می‌دهیم. بعد از خارج کردن شیرینی‌ها از فر و خنک شدن کامل آن‌ها، از سینی جدایشان کرده و در ظرفی دربسته به مدت 3 ماه نگهداری می‌کنیم.

 

5 1000
ارسال شده در 17 شهریور 1396 توسط با موضوع آشپزی رژیمی و سالم
سیب سرخ
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x