بارداری

خانم هایی که قصد دارند باردار شوند، ابتدا قبل از بارداری باید به متخصص زنان مراجعه کنند تا مورد معاینه قرار بگیرند تا اطلاعاتی از باردار شدن دریافت کنند. ممکن است با بارداری خطراتی در کمین خود و کودک شان باشد به همین علت باید اول مورد معاینه قرار بگیرند و بعد از آن تصمیم به باردار شدن بگیرند.

باید ابتدا از سلامت جسمی و روحی خود مطمئن شوید بعد به سراغ بارداری بروید. در ادامه با جزئیات این معاینه توسط متخصص زنان بیشتر آشنا می شویم.

معاینه زنان قبل از بارداری

این معاینه زنان بهترین زمان برای پرسیدن تمام سؤالاتی که در ذهن دارند مانند رژیم غذایی، ویتامین های مورد نیاز قبل از بارداری و یا هر نگرانی دیگر، از دکتر متخصص است.

موضوعاتی که در معاینه زنان قبل از بارداری مورد بررسی قرار می گیرند:

سابقه‌ بارداری

بارداری های قبلی، سابقه‌ پریود، استفاده از روش های جلوگیری از بارداری، نتیجه‌ آزمایش پاپ اسمیر، هرگونه بیماری های مقاربتی و عفونت های واژن که در گذشته به آن مبتلا بودید، همگی مورد بررسی و معاینه متخصص زنان قرار می گیرد.

تاریخچه‌ پزشکی

از دیگر معاینه های ضروری قبل از بارداری می‌توان به چک کردن تاریخچه‌ پزشکی اشاره کرد که شامل هرگونه مشکلات بهداشتی که اکنون دارید و راهکارهایی برای کنترل آن‌ها قبل از بارداری است.

سابقه‌ جراحی

اینکه آیا تا به حال سابقه‌ جراحی و بستری شدن در بیمارستان را داشته‌اید؟ آگاهی دکتر شما از جراحی هایی که در گذشته داشتید مانند فیبروم یا پاپ اسمیر غیر طبیعی بسیار مهم است.

دارو هایی که اکنون مصرف می‌کنید

در مورد مصرف هرگونه دارویی که مصرف می‌کنید با دکتر خود صحبت کنید. این کار به منظور پیش گیری از هرگونه احتمال نقص عضو بر اثر مصرف دارو هست. همچنین در مورد دارو های گیاهی و هر نوع مکملی که مصرف می‌کنید هم با متخصص خود صادق باشید.

تاریخچه‌ سلامت خانواده

هرگونه شرایط پزشکی در خانواده‌ خود از جمله دیابت، فشار خون بالا یا لختگی خون را با دکتر خود در میان بگذارید.

وزن

رسیدن به وزن ایده آل قبل از بارداری ایده‌ بسیار خوبی است. یعنی اگر اضافه وزن دارید آن را کم کنید تا به عوارض بارداری دچار نشوید. همچنین اگر وزنتان کم است برای کاهش خطر تولد نوزاد با وزن کم، وزنتان را زیاد کنید.

سبک زندگی

دکتر در مورد عادت‌های شما و همسرتان که ممکن است روی بارداری تأثیر داشته باشند مانند سیگار کشیدن، نوشیدن الکل، استفاده از مواد مخدر از شما سؤالاتی خواهد پرسید. دکتر محرم اسرار است پس با او راحت باشید.

ورزش

ورزش و تمریناتی که انجام می‌دهید را با دکتر خود در میان بگذارید. او نحوه‌ صحیح این ورزش‌ها و میزان آن را در دوران بارداری برای شما تنظیم می‌کند.

رژیم غذایی

دکتر درباره‌ آنچه می‌خورید و می‌نوشید از شما سؤالاتی خواهد کرد. اینکه با یک رژیم غذایی سرشار از فیبر، کلسیم کافی، اسیدفولیک و سایر مواد مغذی باردار شوید بسیار مهم است.

قهوه

کافئین

در دوران قبل از بارداری دکتر نوشیدن بیش از 300 میلی‌گرم کافئین در روز را برای شما ممنوع می‌کند. به خاطر داشته باشید کافئین تنها در قهوه و چای وجود ندارد بلکه در شکلات، برخی نوشابه ها و داروها نیز می‌توان یافت.

ویتامین های مورد نیاز

دکتر اطلاعاتی در زمینه‌ ویتامین های مورد نیاز بدن در دوران بارداری به شما خواهد داد و به شما مصرف فولیک اسید و ویتامین D را توصیه می‌کند که موجب جلوگیری از نقص سیستم عصبی جنین می‌شود.

فولیک اسید

فولیک اسید برای تشکیل سیستم عصبی و ساختار مغز و نخاع جنین ضروری است. کمبود فولیک اسید در بدن مادر باعث نقص در جنین به نام نقص سیستم عصبی می‌شود. زنان باید از زمانی که تصمیم به بارداری می‌گیرند تا 12 هفته‌ اول بارداری روزی 400 میکروگرم فولیک اسید مصرف کنند. حتی اگر قبل از بارداری فولیک اسید مصرف نکردید باید از همین حالا شروع کنید. زنانی که احتمال خطر ابتلا به بیماری‌ های سیستم عصبی در آن‌ها زیاد است از زمانی که تصمیم به بارداری می‌گیرند تا 12 هفته بعد از بارداری باید دوز بیشتری (حدوداً روزی 5 میلی‌گرم) مصرف کنند. افراد زیر حتما باید فولیک اسید مصرف کنند.

زنانی که در زایمان قبلی نوزاد با نقص سیستم عصبی داشته‌اند.

زنانی که خودشان یا همسرشان نقص سیستم عصبی دارند.

زنانی که همسرشان نقص سیستم عصبی ارثی دارند.

زنان مبتلا به دیابت

زنان چاق با BMI (شاخص توده بدنی) بالای 30

زنانی که دوقلو یا چند قلو می‌خواهند نیز همان دوز را مصرف می‌کنند. مگر این‌که دکتر آن‌ها تشخیص دیگری بدهد.

ویتامین D

ویتامین D نقش مهمی در دوران بارداری ایفا می‌کند. زنان باردار و شیرده به خصوص زنانی که در معرض خطر کمبود ویتامین D هستند، باید از مکمل‌های ویتامین D استفاده کنند. این افراد شامل:

زنانی که پوست تیره دارند.

زنانی که کمتر در معرض نور خورشید هستند. مثل زنانی که بیشتر وقت در خانه به سر می‌برند.

زنانی که در رژیم غذایی‌شان ویتامین D نیست.

زنان چاق

زنان جوان و نوجوان

منبع: اینفو سلامت