موفقیت در ازدواج با هوش و استعداد دوطرفه

بهتر است زوجین با هم تناسب داشته باشند هم از نظر هوشی و هم از نظر استعدادی، این امر باعث پیشگیری از سوء تفاهم های مختلف میان زوجین خواهد شد. همسران موفق از نظر هوش و استعداد با هم برابر هستند.

بررسی رابطه هوش و استعداد و ازدواج اهمیت دارد زیرا عدم تناسب هوش دختر و پسر هنگام ازدواج می‌تواند موجب ایجاد مشکلات و عدم تفاهم در زندگی شود.
تناسب داشتن دو نفری که قصد دارند با یکدیگر ازدواج کنند یا به اصلاح هم کفو بودن آنها در موضوعات مختلفی مانند طبقه اجتماعی، سن،‌تحصیلات، فرهنگ و مذهب بسیار توصیه شده است. آنچه که در این زمینه از اهمیت زیادی برخوردار است اما کمتر به آن پرداخته می‌شود تناسب هوشی دختر و پر و به طور کلی رابطه هوش و استعداد و ازدواج است.

 

نقش تناسب هوش و استعداد در ازدواج

یکی از عواملی که در سعادت خانوادگی نقش مهمی به عهده دارد میزان هوش و استعداد زن و شوهر است. هوش به معنای توانائی عمومی حل مسئله و قدرت سازگاری فرد با محیط است. این قابلیت و استعداد ژنتیکی است و قابل تغییر در اثر آموزش و یا یادگیری نیست . یک فرد اگر بتواند در محیط سالم و تربیتی مناسب قرار گیرد تنها می تواند 5 الی 7 درصد استعداد هوشی خود را ترقی دهد. نرم یا حد متوسط هوش در میان مردم «90تا 110» پیش بینی شده است.

برخورد ما با محیط ، نوع رفتار ما و چگونگی فهم و حل مسئله بستگی به میزان هوش ما دارد، اگر فردی با بهره هوشی 130 با فردی با بهره هوشی 90 وصلت کند، به احتمال قوی در برخورد با مسائل زندگی، درک متقابل و تفکر درباره مسائل مشترک اختلافات جدی پیدا می‌کنند. مثلا ممکن است در زندگی خانوم با بهره هوشی ۱۳۰ با یک مرد با بهره هوشی ۹۰ شرایطی به وجود آید که این مرد به صورت یک نوکر سرسپرده درآید و یا با رفتارهای ناهماهنگ و نامناسب خود موجبات ناراحتی همسرش را فراهم خواهد سازد و نقش یک همسر موفق را نخواهد داشت. وانگهی در مسائل زندگی این خانوم نمی‌تواند از همفکری او استفاده کند. برعکس این حالت نیز نظیر این وضع وجود خواهد داشت.

 

تناسب هوش و استعداد و ازدواج

وقتی ضریب هوشی زوج با یکدیگر متناسب نباشد، در تشخصیص مشکلات و دیگر مسائل زندگی و نیز در حل آن ها با یکدیگر اختلاف نظر خواهند داشت. همچنین در بیان احساسات با یکدیگر متفاوت خواهند بود. عدم تناسب هوشی در میان آن‌ها موجب می‌شود تا نتوانند یکدیگر را درک کنند. یک شخص تیزهوش همسر متوسط خود را فردی دیر فهم می‌داند و از این که او را همسر خود بداند احساس حقارت و ناخشنودی می‌کند. همچنین شخص کند ذهن، ممکن است همسر خود را فردی متکبر و پندارد و گمان کند که او نسبت به خواسته‌هایش بی‌توجه است و حال آن که خواسته‌های او از طرف همسرش غیر منطقی است.

 

هماهنگی در استعدادها: مسئله دیگر در مورد هوش و استعداد و ازدواج ،هماهنگی در استعدادهاست. در بعضی افراد استعدادهای ویژه وجود دارد که بهتر است این استعداد هماهنگی داشته باشد. زن و شوهری که در زمینه هنر، شعر، امور فنی، ورزش و… از استعداد مشترک برخوردار باشند در زندگی بهتر یکدیگر را درک خواهند کرد. و اوقات فراغت خود را غنی‌تر خواهند نمود و چه بسا در استعداد مشترک با همفکری به نوآوری‌ها و خلاقیت نائل گردند.

ازدواج با افراد کم هوش و استعداد

پایین بودن هوش و استعداد زن یا شوهر از نظر ژنتیک نیز ممکن است در فرزندان اثر منفی بگذارد و به همین علت است که حضرت علی علیه السلام می‌فرمایند: با انسان احمق ازدواج نکنید زیرا مصاحبت با او بلا می‌باشد و فرزندانشان نیز تباه می‌گردند. با این حال اگر دو نفری که هر دو بسیار ساده و از لحاظ هوشی متوسط رو به پایین باشند با هم ازدواج کنند، چون از جهت ضریب هوشی با یکدیگر سنخیت دارند احتمالا می‌توانند با مشکلات کمتر و صمیمیت بیشتر در کنار هم زندگی کنند. بنابراین بهتر است که افراد با شخصی که با خودشان تناسب دارد ازدواج کنند تا اینکه آرامش و کرامت نفسشان حفظ شده و یکدیگر را متهم ننمایند.

 

رابطه میزان هوش و استعداد و سن ازدواج

 

مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد معیارهای افراد تحصیل کرده و باهوش برای ازدواج گاهی ممکن است تاثیر منفی در ازدواج آنها بگذارد. گزارش شده افرادی که هوش و آی کیو بالایی دارند بیش از افراد معمول و عادی شکست را تجربه می‌کنند و درصد احتمال موفقیت شان در مسائلی هم چون “ازدواج” کمتر است. مطالعات جدید نشان می‌دهند افرادی که آی کیو بالایی دارند کمتر میل به ازدواج دارند و این حالت در زنان نسبت به مردان به مراتب بیشتر است.

بررسی‌ها نشان می‌دهند برخی از مردانی که آی کیو بالایی دارند بیشتر مایل‌اند تا با زنان خانه دار و سنتی و زنانی که ظرافت خاصی دارند ازدواج کنند. این گروه افراد بر این باورند چون بخش اعظم روزانه شان را به کار و فعالیت مشغول هستند از این رو به دنبال همسری می‌گردند تا در فضای خانه آنها “آرامش” ایجاد کند و کارهای خانه را منظم و روبه راه کند.

 

توصیه آخر

نظر به اینکه میزان هوش و استعداد در ازدواج و سازگاری افراد موثر است لذا دختر و پسری که می‌خواهند ازدواج کنند نباید از نظر هوشی اختلاف زیادی داشته باشند. اما تشخیص تناسب هوش بسیار دشوار است و معمولا زوجین پس از ازدواج و وقتی زیر یک سقف قرار گرفتند، متوجه می‌شوند تا چه حد از نظر هوشی و فکری و توانایی حل مسائل با یکدیگر تناسب دارند، یا خیر. با این حال شاید یکی از معیارهای تشخیص تناسب هوش، تناسب تحصیلی باشد. البته در این مورد به هیچ وجه نمی‌توان با قاطعیت نظر داد. مشاوران در مواردی که احتمال عدم تناسب هوشی در زوج را بدهند با اجرای تست هوش و به دست آوردن اطلاعات لازم در زمینه هوش و استعدادهای طرفین این اطلاعات را در اختیار زوج قرار داده تا با آگاهی بیشتری تصمیم بگیرند.

 

 

منبع: ستاره