ماموگرافی یک نوع خاص از تصویربرداری است که از اشعه ایکس با کم دز برای بررسی پستان ها استفاده می شود. آزمون ماموگرافی، که ماموگرام نامیده می شود، به منظور تشخیص زودرس بیماری های پستان در زنان می باشد. اشعه ایکس یک آزمون پزشکی غیرتهاجمی است که به پزشک در تشخیص و درمان کمک می کند.

درباره دکتر آزاده آقازاده:

۱-متخصص رادیولوژی
۲-بودر تخصصی از دانشگاه تهران
۳-فلوشیپ بیماری های پستان
۴- دارای مدرکf.m.f جهت انجام سونوی انومالی از انگلستان

 

 

پرسش و پاسخ درباره رادیولوژی:

رادیولوژی ( عکس ساده ) چیست ؟
در این روش با استفاده از اشعه X تصاویری از بدن تهیه شده و سپس توسط رادیولوزیست تفسیر میگردد .
رادیولوژی ( عکس ساده ) برای بررسی چه قسمتهایی استفاده میشود ؟
ریه ، شکم و استخوانها ( اعم از جمجمه ، سینوسهای صورت ، استخوان بینی ، ستون فقرات ، دنده ها و قسمتهای مختلف دست و پا )
آیا رادیولوژی ( عکس ساده ) امادگی قبلی میخواهد ؟
فقط تعداد کمی از انها . برخی عکسهای ساده مثلا رادیوگرافی شکم ) برای تشخیص سنگ های کلیوی ( و رادیوگرافی ستون فقرات کمری بهتر است با امادگی قبلی انجام شوند تا روده ها از گاز و مدفوع خالی بوده و ارزش تشخیصی تصاویر افزایش یابد . البته چنین عکس هایی در مواقع ضروری بدون امادگی نیز انجام میگردتد .
آیا زمانی که در سالن انتظار هستیم در معرض اشعه X هستیم ؟
خیر .
اشعه X تنها در کسری از ثانیه و در مسیری که تکنسین رادیولوژی انرا تعیین میکند تابانده میشود و مختصر به اطراف نیز پراکنده میشود . در و دیوار اطاق رادیوگرافی از سرب پوشیده شده است . بنابراین غیر از زمان انجام رادیوگرافی و نیز خارج از اطاق رادیولوژی هیچ گونه اشعه X در محیط رادیولوژی وجود ندارد .
چرا رادیولوژیست تشخیص قطعی را به بیمار نمیگوید ؟
تشخیص و درمان بیماری در علم پزشکی، یک مجموعه است که با علائم بیمار آغاز گردیده و با معاینات پزشک ادامه می یابد و با روشهای پاراکلینیک مانند سونوگرافی، رادیولوژی، آزمایشگاه، سی تی اسکن و MRI و … تکمیل میگردد. هیچ کدام از موارد فوق به تنهایی برای تشخیص نهایی کافی نمیباشد. تفسیر رادیوگرافی در کنار علایم بالینی و معاینات بیمار ارزشمند است . از رادیوگرافی خود، به تنهایی انتظار تشخیص نهایی را نداشته باشید .
سونوگرافی مرکز مهر ایرانیان:
سونوگرافی چیست ؟
در این روش با استفاده از امواج ماوراء صوت به صورت زنده تصاویری از قسمت های مختلف بدن بر روی مانیتور تشکیل میشود و تفسیر پزشک متخصص سونوگرافی از مجموعه آنها به صورت گزارش تقدیم بیمار و پزشک معالج میگردد .
آیا امواج سونوگرافی ضرر دارد ؟
کشورهای پیشرفته در هر لحظه مشغول بررسی در مورد اثرات احتمالی تمام روشهای تشخیصی و درمانی هستند . متاسفانه انتقال محتوی این مقالات به جامعه ما صحیح صورت نمیگیرد . تاکنون هیچگونه ضرری از امواج سونوگرافی در انسان و یا جنین ثابت نشده است البته شرط احتیاط ان است که در دوران جنینی از انجام بی مورد سونوگرافی خودداری کنیم .
سونوگرافی چه استفاده ای دارد ؟
برای تشخیص برخی از بیماری قسمتهایی ازبدن نظیر بعضی احشا شکم (کبد، کیسه صفرا، کلیه ها، طحال، لوزالمعده، آپاندیس، غدد فوق کلیوی و غدد لنفاوی شکم ) احشاء لگنی (شامل مثانه، رحم، تخمدان و پروستات) اعضا سطحی مثل تیروئید، پستان، بیضه ، بعضی توده ها و تورم در دست و پا ، مفاصل ، گردن و یا هر نسج سطحی دیگر .
چرا سونوگرافیست تشخیص قطعی را به ما نمیگوید ؟

تشخیص و درمان بیماری در علم پزشکی، یک مجموعه است که با علائم بیمار آغاز گردیده و با معاینات پزشک ادامه می یابد و با روشهای پاراکلینیک مانند سونوگرافی، رادیولوژی، آزمایشگاه، سی تی اسکن، MRI … تکمیل میگردد. هیچ کدام از موارد فوق به تنهایی برای تشخیص نهایی کافی نمیباشد. به عنوان مثال تشخیص قطعی عفونت ادراری به کمک آزمایشگاه مقدور است و سونوگرافی کلیه ها و مثانه به منظور تشخیص عوامل زمینه ای عفونت نظیر سنگ، توده، ناهنجاریهای مادرزادی و … انجام میشود. همچنین در بیماریهای زنان تشخیص برخی مسائل نظیر افتادگی رحم و مثانه، زخم و عفونت دهانه رحم توسط معاینه، باز بودن لوله ها (در نازائی) توسط عکس رنگی ، تشخیص قطعی چسبندگی توسط لاپاروسکوپی و تشخیص مسائلی نظیر کیستهای تخمدانی، فیبرومهای رحمی، آبسه لگنی، ابعاد رحم، ضایعات مادرزادی (رحم دوشاخه) و … به عهده سونوگرافی است .

سونوگرافی پستان:

پستان در اصطلاح غلط سینه نامیده میشود  در صورتی که سینه یا قفسه سینه محفظه استخوانی حاول قلب و ریه ها می باشد. پستان از بافت نرمی که حاوی چربی، غدد و مجاری شیری است تشکیل شده است. سونوگرافی در کنار روشهای دیگری چون معاینه بالینی و ماموگرافی برای بررسی، تشخیص و درمان برخی از تومورها و بیماریهای پستان مورد استفاده قرار میگیرد. سونوگرافی از پستانها گاهی در مردان نیز ضرورت پیدا میکند.

 

علت انجام این آزمایش چیست ؟
سونوگرافی پستان می تواند اطلاعات مهمی را به سایر آزمایشات از قبیل MRI و ماموگرافی اضافه کند. بعلاوه، اطلاعاتی که توسط مامو گرافی بدست نمی آید را در اختیار ما قرار می دهد.

 

کاربرد اصلی سونوگرافی پستان چیست ؟

کاربرد اصلی سونوگرافی پستان در تشخیص کیستها یا حفرات توخالی آن است. از این روش همچنین میتوان برای مقاصد درمانی مانند تخلیه کیستها یا نمونهبرداری از تومورهای توپر استفاده نمود. پستانهایی که در حالت خوابیده کم ضخامت به نظر میرسند. را میتوان در وضعیت نشسته مورد امتحان سونوگرافی قرار داد.

 

این تست چگونه انجام می شود ؟
سونوگرافی از سینه ها توسط پزشک متخصص سونوگرافی انجام می شود.
از شما خواسته می شود تا از کمر با بالا لباس های خود را در آورید و جواهرات را از گردن خود باز کنید.
ژلی روی سینه مالیده می شود و مبدل بر روی سینه قرار داده می شود. تصویر بافت سینه بر روی مانیتور قابل مشاهده است.
سونوگرافی سینه ها معمولا 15 تا 30 دقیقه طول می کشد. اگر همزمان نیاز به نمونه برداری باشد، زمان بیشتری لازم است. ممکن است نیاز باشد تا آماده شدن نتیجه سونوگرافی کمی صبر کنید. رادیولوژیست ممکن است برای مشاهده ی سایر قسمت های سینه تصاویر دیگری در خواست کند.

 

 

 

خدماتی که در مرکز مهر ایرانیان ارائه می شوند شامل :
  • غربالگری توده های پستان
  • ماموگرافی دیجیتال با دستگاه هالوژیک
  • نمونه برداری زیر دستگاه سونوگرافی
  • چکاپ روتین بانوان از نظر توده های پستان
  • نمونه برداری از پستان (بیوپسی)
  • سونوگرافی سه بعدی، رنگی، بررسی ناهنجاری های جنینی
  • رادیولوژی دیجیتال
  • رادیولوژی OPG دیجیتال و سفالومتری
  • عکس رنگی
  • هیسترو سالپنگو گرافی
  • OPG (عکس دندان)

 

 

 

 

تماس با ما:

آدرس: ستارخان، روبروی برق آلستوم، پلاک ۷۷۰، واحد ۱

تلفن تماس ۱:  ۴۴۲۳۲۸۳۸-۰۲۱

تلفن تماس ۲:  ۴۴۲۵۵۵۰۳-۰۲۱  – ۰۲۱-۴۴۲۵۵۵۰۴

موبایل : ۰۹۱۲۰۴۰۵۹۱۱

 

ساعات فعالیت مرکز:

به اطلاع کلیه بیماران محترم می رساند که این مرکز از شنبه تا پنج شنبه از ساعت 9 صبح الی 21 آماده ارائه خدمات به بیماران محترم می باشد. همچنین کلیه مراجعه کنندگان محترم می توانند حتی در روزهای تعطیل با هماهنگی قبلی به این مرکز مراجعه نمایند.