داشتن یک زندگی سالم و شاد از جمله خواسته ها و آرزو های هر فردی به شمار می آید. عده زیادی از افراد اینگونه فکر می کنند که بگذار تا می توانم از جوانی ام لذت ببرم و از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنند!  اما دوران پیری یکی از مهم ترین مراحل در زندگی انسان است. در ادامه شما را با کلید هایی طلایی برای داشتن یک زندگی سالم و سلامت آشنا می کنیم. برای حفظ سلامتی خود با دکتر سلام همراه باشید.

این روزها بیماری زوال عقل در بسیاری از نقاط دنیا به یکی از دلایل اصلی مرگ و میر تبدیلل شده است اما اطلاعات جدیدی که توسط دانشمندان منتشر شده نشان می دهد که کاهش خطر رشد چنین مشکلی می تواند بسیار ساده باشد.

در برنامه ای که توسط برخی از بزرگترین پزشکان دنیا طراحی شده است، هفت گام برای کاهش خطر زوال عقل و بیماری های قلبی و عروقی مانند کنترل فشار خون و ورزش مرتب شناخته شده است.

این هفت گام پس از مورد بررسی قرار دادن نظر 182 پزشک شناسایی شده اند. به سادگی می توان با آموزش عمومی این موارد باعث تغییر سبک زندگی افراد و افزایش سلامت جامعه شد. این هفت گام عبارتند از:

  1. کنترل فشار خون
  2. کنترل کلسترول
  3. کاهش قند خون
  4. فعال بودن
  5. بهتر غذا خوردن
  6. کاهش وزن
  7. سیگار نکشیدن

بر اساس این برنامه آنهایی که این هفت مرحله را دنبال می کنند کمتر در خطر مشکلات شناختی قرار می گیرند و تا حدود زیادی خطر مشکلات تهدید کننده زندگی مانند حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهند. این شواهد نشان می دهد سلامت قلب و زوال عقل بیش از آنچه فکرش را می کردیم با یکدیگر در ارتباط هستند.

با گذشت زمان شریان هایی که خون را به مغز می رسانند ممکن است باریک و پیر شوند که به زوال عقل منجر می شود. خبر خوب این است که کنترل عوامل خطر – هرچه زودتر بهتر – می تواند آن شریان ها را قوی نگه دارد و برای سلامت بلند مدت مغز تغییرات زیادی را به وجود بیاورد.

همچنین تحقیقات دلایل قانع کننده ای را نشان می دهند که همین عوامل باعث بروز آترواسکلروز ( سخت شدن شریان ها، معمولا منجر به لخته شدن خون می شود ) و بیماری های نقص شناختی مانند آلزایمر نیز هستند. با دنبال کردن این برنامه نه تنها می توانید از حمله قلبی و سکته مغزی پیشگیری کنید، بلکه می توانید جلوی اختلالات شناختی را نیز بگیرید.
ذهنی سالم

به طور کلی وقتی از ذهنی سالم صحبت می کنیم منظورمان ذهنی است که بتواند توجه کند، اطلاعات را دریافت کرده و آنها را از حواسمان شناسایی و تشخیص دهد، بیاموزد و به خاطر بسپارد، ارتباط برقرار کند، مشکلاتش را حل کند و تصمیم گیری کند، از انعطاف پذیری و تنظیم احساسات حمایت کند تا مغزُ را در طول زندگی در بهترین حالت خود نگه دارد. باید از سنین پایین مراقبت از خود را شروع کنید.

تحقیقات مربوط به «چگونه راه کارهای سالم نگه داشتن قلب می تواند روی ذهن و پیشگیری از بیماری های مربوط به آن تاثیر داشته باشد» هنوز کامل نیست اما چشم اندازی امیدوار کننده دارد. در طول زمان به این نتیجه رسیدیم همان عواملی که موجب سکته مغزی می شوند مشکلاتی نظیر آلزایمر را نیز به بار می آورند.

می دانیم بسیاری از کارهایی که مردم می توانند انجام دهند تا سلامت فیزیکی خود را بهبود ببخشند روی مغزشان نیز تاثیر مثبت دارد. هیچ وقت برای پیگیری یک سبک زندگی سالم دیر نیست.

نویسنده: جنی کوک

منبع: سلامت نیوز