رابطه جنسی دردناک، عدم علاقه به ارتباط جنسی، نارضایتی از ارتباط جنسی، اینها فقط برخی از انواع اختلالاتی است که به نام “اختلال عملکرد جنسی” نامیده می شود. این اختلال می تواند علتی برای ناباروری و نتیجه ناباروری باشد. اگر تصور آن دشوار است، یا با زندگی جنسی خود هیجانی احساس نمی کنید، شانس این موارد در شما وجود دارد. در باره مشکلات خود با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کنید. این کار باعث می شود شانس شما برای بارداری بیشتر شده و زندگی جنسی شما سرگرم کننده تر نیز شود.

1- آندومتریوز

زمانی که بافت آندومتر که به طور معمول در داخل رحم رشد می کند، در خارج از آن رشد کند این اتفاق می افتد. این بیماری اغلب دردناک است و می تواند بر باروری اثر بگذارد. در حقیقت زنانی که با لقاح مشکل دارند، نسبت به زنان بدون مشکل با باروری، 8-6 برابر بیشتر احتمال دارد که دچار آندومتریوز شوند. جراحی یا لقاح آزمایشگاهی می تواند شانس باروری و دوام آن را بهبود بخشد.

2- سرطان دهانه رحم

از نظر ذهنی، سرطان برای زنان جوانتر نیست؛ اما این نوع که ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (CHPV) است، یک تهدید بالقوه و جدی است. هر سال بیش از 11000 زن به این بیماری مبتلا میشوند. بسیاری از آنها در سنین باروری هستند. نقطه قوت: به لطف پاپ اسمیر، پزشکان میتوانند زودتر آن را پیدا کرده و درمان کنند. نقطه ضعف: بسیاری از درمانهای مربوط به آن باعث ناباروری میشود. اگر سرطان دهانه رحم دارید، برای درمان از گزینه هایی استفاده کنید که به شما اجازه می دهد تا بعدها باردار شوید.

3- HIV

با داروهای قدرتمند امروزی، این بیماری اغلب میتواند مانند یک بیماری مزمن کنترل شود. برخی از افراد که با داشتن این ویروس میخواهند بچه دار شوند، به خوبی زندگی میکنند. با این حال HIV برباروری هر دو جنس، مردان و زنان تاثیر میگذارد. هنوز شما میتوانید پدر و یا مادر شوید، و با درمان های ناباروری مطمئن و بارداری با دقت کنترل شده، شانس انتقال ویروس به نوزاد بسیار کم است.

4- سندرم تخمدان پلی کیستیک PCOS

بسیاری از زنان تا زمانی که به فکر بارداری نیفتاده اند، متوجه این علت شایع ناباروری نمی شوند. این مربوط به عدم تعادل هورمون است که بر تخمک گذاری تاثیر می گذارد و میتواند منجر به موارد زیر شود:

– کیست ها (کیسه های پر از مایع) در یک یا هر دو تخمدان

– پریود نامنظم

– سطوح بالای هورمون هایی که باعث ایجاد موهای زائد در صورت و بدن می شوند.

اگر شما سندرم تخمدان پلی کیستیک دارید، از پزشک خود بپرسید برای بارداری و سلامت آن چه باید انجام دهید.

5- نارسایی اولیه تخمدان

اگر شما زیر 40 سال دارید، این مشکل میتواند باعث شود تخمدانهای شما آن طور که باید، کار نکنند. این به معنی این است که توقف پریود داشته و یا حداقل پریود نامنظم دارید. علاوه بر مشکلات ماهیانه زنان مبتلا به POL همچنین ممکن است:

_گر گرفتگی

– خلق و خوی عجیب

– مشکل تمرکز و نیز ارتباط جنسی دردناک داشته باشند.

6- فیبروئید رحم

در طول آزمایش لگن، پزشک شما ممکن است این رشد غیر طبیعی را در رحم شما پیدا کند. فیبروم ها شایع هستند و اغلب نشانه ای ایجاد نمی کنند و معمولا از بارداری شما جلوگیری نمی کنند. اما ممکن است برای بعضی از زنان شانس ناباروری، سقط جنین و یا دیگر مشکلات بارداری را افزایش دهند. اگر میخواهید مادر شوید، از پزشک خود در باره درمان آن سوال کنید.

7- کیست های بینابینی

کیست بینابینی IC دارید؟ پس همه چیز را در مورد درد و فشار می دانید (بدون ذکر تمایل مکرر به دفع ادرار)، که این وضعیت مثانه باعث آن می شود. این کیست بر توانایی شما در داشتن یک نوزاد تاثیر نمی گذارد؛ اما مطمئنا می تواند بر عملکرد جنسی شما اثر بگذارد. اگر تصمیم به بارداری داشته اما از طرفی درباره ارتباط جنسی، خیلی مشتاق و هیجان زده نیستید، پس یک کیت تخمک گذاری بخرید. این کیت به شما امکان می دهد روزهایی را که تخمک گذاری داشته و شانس بیشتری برای باروری دارید، مشخص کرده و در نتیجه برای آن روزها می توانید برنامه ریزی کنید.

8- وزن اضافی بدن

آن چند کیلوگرم اضافه می تواند شانس ناباروری، سقط جنین و دیگر مشکلات تولید مثل را افزایش دهد. لازم نیست نیمی از وزن بدن خود را از دست بدهید تا متفاوت به نظر آیید. در یک مطالعه که زنان مبتلا به اضافه وزن برای درمان ناباروری داوطلب شده بودند، آنها که فقط 10 درصد وزن خود را پایین آورده بودند، (یعنی اگر 170 کیلو بودند، 17 کیلو وزن کم کردند) نسبت به افرادی که این درصد را کم نکرده بودند، شانس بیشتری برای بارداری و داشتن یک نوزاد داشتند.

9- وزن ناکافی بدن

به استثنای این که شما به طور طبیعی بسیار لاغر هستید، کمبود وزن نیز می تواند باعث مشکلات باروری شود. مشکل: شما به مقداری چربی طبیعی بدن برای بارداری نیاز دارید. تحقیقات نشان می دهد که اگر وزن شما کم باشد، بارداری مشکل تر است. همچنین شانس شما برای سقط جنین افزایش پیدا می کند.

10- کلامیدیا و سوزاک

این عفونت های مسری از طریق جنسی، باید هرچه زودتر درمان شوند. اگر احساس کردید یک چیزی از کمر به پایین شما درست نیست، حتما با پزشک خود تماس بگیرید. کلامیدیا و سوزاک درمان نشده، می تواند باعث التهاب لگنی و عفونت در اندام های تولید مثل شما شود.

این مسئله نیز می تواند به مشکلاتی مثل: ناباروری – انسداد لوله های فالوپ و بارداری خارج از رحم منجر شود.

11- آسیب های زیست محیطی

گاهی اوقات هوای ناخوشایند به صورت واضحی نمایان است و شما میتوانید بفهمید که به طور مثال هوا آلوده است. با این حال آلودگی هایی ناشناخته در اطراف ما زیاد است. تحقیقات نشان می دهد که این آلودگی ها میتوانند باروری را با ایجاد مشکلاتی در قاعدگی و تخمک گذاری دشوار سازند. با چند مقصر در این باره بیشتر آشنا شویم:

– فتالات (اغلب در پلاستیک استفاده می شود)

– دیوکسین ها (از طریق سوزاندن مواد زائد و شیوه های صنعتی تولید می شود)

– آفت کش ها

12- پیر شدن

این یک راز نیست که سن، باعث ایجاد مشکلات باروری می شود. به ویژه وقتی یک زن با سن بالا باردار می شود. یک مطالعه نشان داده است که ناباروری در بین زنان 24-19 ساله، 8 درصد و برای زنان بین 34-27 ساله 14-13 درصد و برای زنان بین 39-35 ساله در حدود 18 درصد می رسد. اما اگر کمی از این سنین بالاتر هستید، اخبار زیاد هم بد نیست؛ یک زن 39 ساله هنوز هم 82 درصد احتمال باردار شدن دارد.

13- انتخاب سبک زندگی

مشکلات تخمک گذاری، مثل آنها که توسط PCOS و POL ایجاد می شوند، بزرگترین علل نازایی است. (تخمک گذاری بدون تخمک، به معنی این است که هیچ تخمکی برای لقاح وجود ندارد) برخی چیزها در سبک زندگی شما، علاوه بر سن، وزن و عفونت های مربوط با ارتباط جنسی، می توانند نقش مهمی داشته باشند. برخی از آنها شامل موارد زیر است:
استعمال دخانیات

– مصرف الکل زیاد

– استرس

– رژیم غذایی فقیر و تمرینات ورزشی شدید


در این باره بیشتر بخوانید: 19 ماده خوراکی برای درمان ناباروری و کاهش تستوسترون


هرگونه کپی برداری با ذکر نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است

برگردان: سیما آزادفلاح