جراحی بینی گوشتی

داشتن چهره زیبا اعتماد به نفس افراد را دو چندان می کند. بعضی افراد دارای بینی سر پهن و گرد هستند و این موضوع باعث می شود بینی گوشتی به نظر برسد. جراحی کوچک کردن بینی گوشتی نیازمند تغییر شکل دقیق و تراشیدن غضروف سر بینی به منظور کاهش اندازه سر بینی، کوچک کردن بینی و بهبود ویژگی های ظاهری آن است.

خصوصیات بینی گوشتی

ممکن است بینی علاوه بر داشتن مقداری چربی و پوست ضخیم دارای یک قوز استخوانی نیز باشد، درواقع به همراه داشتن ویژگی های بینی گوشتی از خصوصیات بینی استخوانی نیز برخوردار باشد. پزشک برای ارزیابی ضخامت پوست، با لمس پره های بینی و یا عکس برداری از سوراخ های بینی متوجه نوع بینی و تغییرات لازم بر روی آن خواهد شد. بد نیست بدانید که تنها قسمت بینی که از دو لایه ضخامت پوست تشکیل شده است لبه پره بینی می باشد.

نحوه جراحی بینی های گوشتی

در عمل جراحی بینی های گوشتی مهمترین کار کاهش بافت از یک قسمت و افزودن بافت به قسمت دیگر است. بافت افزودنی معمولا از غضروف تیغه ی بینی می باشد. در موارد خاص که تیغه ی بینی غضروف نداشته باشد (مثلا در اثر تصادف)؛ از غضروف گوش، بدون اینکه به ظاهر گوش صدمه ای وارد شود استفاده می شود.

به این ترتیب آنچه که از غضروف بینی کاسته می شود و یا به آن اضافه می گردد  باعث می شود که نوک بینی جمع تر شود و تقویت پایه ی بینی، سبب کشش نوک بینی و زیبایی و دوام عمل جراحی بینی می گردد.

چند تکنیک برای جراحی بینی های گوشتی

برای اینکه جراحی بینی برای افرادی که بینی گوشتی دارند موثرتر واقع شود و مشخصات بینی بهتر نمایان شود تکنیک های جراحی خاصی می توان به کار برد که عبارتند از:

1) پیوند غضروف به نوک بینی و پل بینی

چون پوست ضخیم است برای اینکه مشخصات نوک بینی و پل بینی بهتر نمایان شود می تواند از پیوند غضروف استفاده کرد.

2) کاهش چربی در پوشش بافت نرم

نازک کردن دقیق و ماهرانه ی چربی های تشکیل دهنده ی بافت نرم، به خصوص در نوک بینی می تواند به نمایان شدن مشخصات بینی کمک کند.

3) کاهش به اندازه و متناسب سایز کلی بینی

از آنجایی که پوست ضخیم به زمان بیشتری برای بهبود نیاز دارد بهتر است از یک روش اندازه گیری برای کوچک کردن بینی استفاده شود. اگر هنگام جراحی فاصله ی بین استخوان بندی بینی و پوست زیاد باشد احتمال به وجود آمدن اسکار یا گوشت اضافی وجود دارد و در نتیجه بینی بیمار، نافرم و ناخوش آیند خواهد شد.

4) پشتیبانی ساختاری بینی

پوست های ضخیم به دلیل سنگینی نیازمند اسکلت بندی قوی تری هستند بنابراین خوب است که بتوانیم تعادلی بین کوچک کردن بینی و حفظ اسکلت بندی بینی برقرار کنیم. وقتی که پوست بینی سر جای خود بر می گردد، داشتن یک چارچوب قوی باعث می شود سطح بینی بهتر صاف شود.

جراحی بینی برای همه ی انواع پوست یک جراحی مشکل است. با این حال جراحی بینی برای بینی های گوشتی (پوست ضخیم) نیازمند سطح بالایی از تخصص و تجربه است. جراح باید درک خوبی از میزان کوچک کردن بینی داشته باشد تا بتواند کیفیت نتایج را افزایش دهد.

جراحی بینی گوشتی

عوارض عمل بینی گوشتی

مراجعه کنندگانی که مشکل اصلی آنها  بافت نرم زیاد و به خصوص پوست قطور می باشد، به این دلیل که تورم ناشی از عمل برای شکل دهی نهایی طولانی می شود، کار عمل جراحی بینی آنها کمی دقیق تر و حساس تر است و به جراح مجرب و کار آمد تری نیاز دارد و هم جراح و هم بیمار باید کمی صبور باشند تا به نتیجه دلخواه دست پیدا کنند. این زمان گاهی تا سه سال هم گزارش شده است. البته لازم به ذکر است این تورم در بینی های گوشتی با آمپول های ضد التهاب برطرف می شود.

انتظارات بعد از جراحی بینی گوشتی

هدف از هر عمل جراحی زیبایی، بهبود بخشیدن به وضع ظاهری است نه رسیدن به زیبایی مطلق و کامل. از سوی دیگر، نوع پوست افراد گوناگون با یکدیگر متفاوت است و ممکن است فردی به دلیل نوع پوست صورتش و یا دلایل دیگر، مورد مناسبی برای جراحی بینی اش نباشد. اشکالات گوناگون بینی مانند پهن بودن بینی، بزرگ بودن سوراخ های بینی، جعبه ای شکل بودن نوک بینی، افتادگی نوک بینی و… طی عمل جراحی بینی افرادی که بینی گوشتی دارند، اصلاح می شود.

چرا جراحی بینی گوشتی مشکل تر است؟

کیفیت و ضخامت پوست یکی از عوامل تعیین کننده ی نتیجه ی نهایی عمل بینی است. و همچنین یکی از مواردی است که به سختی می توان پیش بینی کرد. در جراحی بینی بیشترین کاری که انجام می شود تغییر شکل غضروف و استخوان بینی است که اسکلت بندی بینی را می سازد. در طول دوره ی بهبود هنگامی به نتیجه ی مورد نظر می رسیم که پوست و بافت نرم بینی به سمت چارچوب بینی منقبض شود. این فرآیند چند ماه طول می کشد. به همین دلیل است که شما نتیجه ی نهایی را تا هفته ها و یا ماه ها بعد از جراحی نمی بینید زیرا پوست و بافت نرم متورم است.

آیا درست است که بینی گوشتی برمی‌گردد؟

خیر. آنچه که از بینی کاسته یا به آن افزوده می‌شود، معمولا به همان صورت باقی می‌ماند، اما آنچه در مورد بینی گوشتی صدق می‌کند، تورم شدیدتر و طولانی‌تر است.

تورم طولانی‌ مدت ممکن است منجر به ایجاد بافت فیبروز و در نتیجه در همان حالت پایدار شود.

بنابراین مراقبت‌های پس از عمل از جمله دو بالش گذاشتن زیر سر موقع خواب، ماساژ و چسب زدن باید با دقت بیشتر رعایت گردد و طولانی‌تر انجام شود و نیز ممکن است نیاز به تزریق آمپول‌های ضدالتهاب طولانی اثر وجود داشته باشد.