کلینیک دندان پزشکی دکتر مرضیه مظفری/ ساختمان پزشکان
دکتر مرضیه مظفری
دندان پزشک ( ونیر کامپوزیت، لمینیت سرامیکی، روکش های تمام سرامیکی و ...)
دکتر منوچهر شهسواری
دکتر منوچهر شهسواری
فوق‌تخصص فلوشیپ لیزر
کلینیک امرو
کلینیک اُمرو
فوق‌تخصص کاشت مو و ابرو
دکتر شاهین کریمیان
دکتر شاهین کریمیان
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دندانپزشکی زیبایی دکتر نظری
دندانپزشکی دکتر داوود سید نظری
جراح- دندانپزشک ترمیمی،زیبایی، ایمپلنتولوژیست
نارمک/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی نارمک
متخصص کامپوزیت زیبایی
کلینیک مدیسا/ ساختمان پزشکان
کلینیک مدیسا
پیکرتراشی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
کلینیک جوان
کلینیک جوان
پوست، زیبایی و لیزر
دکتر محمد سعیدی
دکتر محمد سعیدی
متخصص بیماریهای پوست ،مو ،زیبایی و لیزر درمانی
کلینیک آلما/ ساختمان پزشکان
کلینیک دندان پزشکی آلما
کلینیک تخصصی دندان پزشکی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دکتر ابوالفضل صالح‌راد
دکتر ابوالفضل صالح‌راد
متخصص گوش،حلق و بینی
دکتر محسن حسن‌زاده
دکتر محسن حسن‌زاده
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک
کلینیک ساج
کلینیک ساج
متخصص زنان و زایمان
کلینیک آلما/ ساختمان پزشکان
کلینیک دندان پزشکی آلما
کلینیک تخصصی دندان پزشکی
کلینیک جوان
کلینیک جوان
پوست، زیبایی و لیزر
کلینیک مدیسا/ ساختمان پزشکان
کلینیک مدیسا
پیکرتراشی
گلدن رویال
گلدن رویال
پوست، لیزر و زیبایی
دکتر محسن حسن‌زاده
دکتر محسن حسن‌زاده
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک امرو
کلینیک اُمرو
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و بینی
کلینیک ساج
کلینیک ساج
متخصص زنان و زایمان
کلینیک امرو
کلینیک اُمرو
فوق‌تخصص کاشت مو و ابرو
دکتر ابوالفضل صالح‌راد
دکتر ابوالفضل صالح‌راد
متخصص گوش،حلق و بینی
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
کلینیک دندان پزشکی دکتر مرضیه مظفری/ ساختمان پزشکان
دکتر مرضیه مظفری
دندان پزشک ( ونیر کامپوزیت، لمینیت سرامیکی، روکش های تمام سرامیکی و ...)
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دکتر محمد سعیدی
دکتر محمد سعیدی
متخصص بیماریهای پوست ،مو ،زیبایی و لیزر درمانی
نارمک/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی نارمک
متخصص کامپوزیت زیبایی
دکتر منوچهر شهسواری
دکتر منوچهر شهسواری
فوق‌تخصص فلوشیپ لیزر
دکتر شاهین کریمیان
دکتر شاهین کریمیان
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دندانپزشکی زیبایی دکتر نظری
دندانپزشکی دکتر داوود سید نظری
جراح- دندانپزشک ترمیمی،زیبایی، ایمپلنتولوژیست

متاسفانه برعکس تمام دنیا هرساله میزان استفاده از سموم و کود های شیمیایی در محصولات کشاورزی کشور ما بیش از بیش افزایش می یابد و همین امر موجب بروز انواع بیماری ها به ویژه اختلالات ژنتیک در فرد مصرف کننده می شود. در ادامه قصد داریم تا روش های پاکسازی و شستشوی میوه ها برای از بین بردن این عوامل را شرح دهیم. با دکتر سلام همراه باشید.

 

منشأ بسیاری از بیماریهای صعب‌العلاج، الگوهای نادرست تغذیه‌ای است. علی کرمی، استاد تمامم بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیت الله در یادداشتی راهکارهای علمی، اما ساده مقابله با سموم میوه‌ها و محصولات غذایی را تشریح کرد.

اشاره | الگوی نادرست استفاده و مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کشاورزی کشور موجب شده این مواد شیمیایی در محمل میوه‌ها و اقلام خوراکی توسط مردم مصرف شود. برخی منابع، سرانه مصرف این سموم را برای هر ایرانی تا 400 گرم هم تخمین زده‌اند. علی کرمی، استادتمام بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیت‌الله در یادداشتی راهکارهای علمی، اما ساده مقابله با این سموم را تشریح کرد. متن یادداشت به این شرح است:

در بسیاری از موارد میوه و سبزیجات به‌دلیل احتمال انواع آلودگی ها هنگام تولید در مزرعه، و استفاده از انواع کودهای طبیعی شیمیایی و همچنین سموم دفع آفات و مواد آلوده دیگر، از نظر بهداشتی مناسب نیستند. به همین دلیل هرگز نباید میوه و سبزیجات را بدون شستشوی کامل مصرف کرد، مگر آنکه انسان کاملاً از این جهت مطمئن باشد یا خودش کشت کرده باشد یا در مزرعه کشاورز آشنا عمل‌آوری شده باشد؛ در ادامه ما راهکارهای ساده‌ای را به شما معرفی می‌کنیم تا با رعایت این روشهای ساده، آلودگی‌ها رفع شود و میوه و سبزیجات سالم مصرف کنید؛ روشهای متنوعی برای شستشو و رفع آلودگی‌های سموم و میکروبها تحقیق و بررسی شده است، برای مثال یک گروه از متخصصان در آزمایشی رفع آلودگی میوه‌ها را با روشهای زیر بررسی کرده‌اند.

  • شستشو با صابون ضدباکتری؛ که متخصصان ایمنی غذا آن را مناسب نمی‌دانند
  • استفاده از محلول رقیق سرکه؛ یک قسمت سرکه و 3 قسمت آب و بعد شستن با آب
  • ساییدن با فرچه و شستن با آب ساده

گروه بررسی‌کننده بعد از شستشو از هر دسته از روشهای بالا، تعدادی میوه بصورت نمونه انتخاب کردند وو با کشت بر محیطهای کشت گوناگون، رشد میکربها را بررسی کردند. نتیجه بدست آمده بسیار جالب بود: بهترین روش، استفاده از محلول رقیق‌شده سرکه بود که 98 درصد از باکتری‎های موجود در پوست میوه و همچنین بخش اعظم سموم و کودهای شیمیایی را از بین برده بود؛ همچنین تعداد کلونی‎های نتیجه این آزمایش نشان داد که شستن میوه‎ها با فرچه 85 درصد، کمی‎‎کمتر از شستن با آب تنها، باکتری‎ها را از بین می‎برد.

* یک دستورالعمل ساده

اول میوه‎ها و سبزی‎هایی که خراب یا له شده را جدا کنید، زیرا احتمال رشد میکربها در قسمتهای له شده و خراب بیشتر است.
نکته بعدی اینکه دقیقاً قبل از خوردن میوه و سبزیجات آن‌ها را بشویید. این محصولات دارای پوشش طبیعیی هستند که رطوبت را درون‌شان حفظ می‌کند، شستن آنها این پوشش را از بین می‌برد که موجب می‌شود زودتر پلاسیده شوند.
نهایتاً در هنگام شستشو سینک ظرفشویی را به اندازه مقدار میوه آب کرده و یک فنجان سرکه به آنن اضافه کنید، طوری که سطح میوه‌ها با این محلول پوشانده شود.

حدود 10 دقیقه به نسبت نوع میوه و سبزی صبر کنید و سپس آنها را با آب سرد بشویید. آب سرد،، باقیمانده طعم و بوی سرکه را از بین ‎برده و فرایند شستن را به پایان می‎رساند.
برای سبزی‎هایی مانند؛ بروکلی، برگ کاهو و اسفناج که شستشوی آنها کمی سخت‌ است، باید مقدارر سرکه کمی بیشتر باشد و حتی می‌توانید برگها را از هم جدا کرده و سپس بشویید.

در روش شستشو با سرکه، رنگ آب کمی تیره شده و در عوض سبزی و میوه‌ها جلا پیدا می‌کنند، برقق می‌زنند و ماندگاری بیشتری نیز دارند.

* اما چند توصیه

قبل و بعد از شستشو و آماده کردن میوه و سبزیهای تازه، دست‎هایتان را 20 ثانیه با آب گرم و صابون بشویید. این توصیه قدیمی‎‎ هنوز بهترین راه برای پیشگیری از بیماریها است.
قبل از پوست کندن میوه و سبزی حتماً آنها را شستشو دهید تا باکتری‎ها از چاقو به میوه یا سبزی منتقلل نشوند.
سطح کدو، خیار، هویج ، خربزه، طالبی و هندوانه را با فرچه مخصوص خوب تمیز کنید.
برگهای بیرونی کلم و کاهو را دور بریزید.
ظرفهای شستشو را ضدعفونی کنید. تخته آشپزخانه و سینک را با آب گرم و صابون شستشو دهید، زیراا ممکن است باکتریها در آنها جا خوش کرده باشند.
برای بریدن و خردکردن گوشت، میوه و سبزی از چاقوی جداگانه استفاده کنید.
دمای سرد از تکثیر بسیاری از باکتری‎های بیماری‎زا جلوگیری می‎کند بنابراین همواره میوه، سبزی و سایرر غذاهای فاسدشدنی را در ظرف تمیز دردار در یخچال و در دمای زیر 5 درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید

منبع: تسنیم

ارسال شده در 23 شهریور 1396 توسط با موضوع تغذیه
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام) است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی