کاهش هزینه های درمانی و پیشگیری از بیماری های مختلف با خودمراقبتی میسر می شود به همین دلیل لزوم رعایت بهداشت شخصی و رژیم غذایی سالم برای افراد بسیار مهم است و باعث طول عمر و افزایش سلامتی افراد در جامعه خواهد شد.
اراک- مدیرکل بهزیستی استان مرکزی گفت: فقدان آگاهی از خودمراقبتی در جامعه ما، عامل بروز آسیب های فردی و اجتماعی شده، چرا که توجه به دو عامل مهم تغذیه و سبک زندگی، مورد غفلت قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار مهر، بهروز رفیعی پیش از ظهر یکشنبه در همایش خانواده و سلامت اجتماعی در اراک اظهار داشت: پنج عامل اساسی در افزایش یا کاهش طول عمر انسان ها موثر است که از این تعداد، سه عامل غیر ارادی و دو عامل دیگر ارادی یا اکتسابی هستند.

وی افزود: ارث یا ژنتیک، نژاد و جنسیت سه عاملی هستند که در سلامت و یا عدم سلامت و افزایش و یا کاهش طول عمر دخالت مستقیم ندارند.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی بیان کرد: دو عامل دیگر یعنی تغذیه و سبک زندگی عوامل اکتسابی هستند که توسط افراد شکل می گیرد و وارد زندگی می شود و در افزایش و یا کاهش طول عمر بسیار تاثیرگذار است.

رفیعی در رابطه با موضوع تغذیه در ارتباط با سلامت جسم افراد بیان داشت: امروز استفاده از غذاهای به اصطلاح آماده و ترک غذاهای مفید و سنتی موجب شده جسم افراد دچار اختلال و سوء هاضمه شود و برخی غذاها به دلیل داشتن افزودنی زمینه بیماری سرطان را مهیا می کند.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی خاطرنشان کرد: سبک زندگی جدید به اضافه آلاینده های خطرناک و مشکلات جدید در مسیر زندگی که گاها توسط خودمان به وجود می آید و آفریده می شود، موجب بهم ریختگی روح و روان و سیستم بدن می شود در نتیجه کاهش طول عمر و بیماری را به دنبال دارد.

وی تصریح کرد: یکی از علت های عمده افزایش سرطان سینه در زنان همین استرس است که در مسیر زندگی با آن مواجه می شوند و هیچ کس هم به آن توجه نمی کند و نکته آنجا است که برخی مسائل ساده، کم اهمیت و پیش پا افتاده، موجب ایجاد استرس های بزرگ و خطرناک می شود.

رفیعی خاطر نشان کرد: سلامت جسم اگر در خطر بیفتد، سلامت اجتماعی را نیز به خطر می اندازد و در جامعه اختلال ایجاد می شود چرا که یک بیمار از امور فردی و فعالیت های اجتماعی بازمی ماند، بیماری وی هزینه دارد و به اقتصاد خانواده لطمه می زند و وقتی اقتصاد خانواده آسیب ببیند، صدمات اجتماعی رانیز به دنبال دارد.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی یادآور شد: بنابراین خود مراقبتی به عنوان یک اصل خودنمایی می کند، اما در جامعه امروز به دلیل نداشتن آگاهی کافی، نداشتن آموزش و اطلاع رسانی کمرنگ، افراد زندگی خود را به خطر می اندازند.

وی ادامه داد: همه ما در اجتماع باید در مورد سلامتی دیگران هم احساس مسئولیت کنیم تا با رعایت تمامی اصول، جسمی سالم و در نهایت اجتماعی سالم و شاد داشته باشیم.

منبع/مهر