جراحی بینی با تامپون

تامپون بینی یک پانسمان کوچک و باریک می باشد که بعد از عمل جراحی بینی به منظور جلوگیری از خونریزی بعد از عمل، داخل بینی جاگذاری می شود.

جراحی بینی هم شامل جراحی زیبایی و هم شامل جراحی درمانی می شود. همه روزه افراد بسیار زیادی به منظور های مختلفی تن به عمل جراحی بینی می دهند.

برای جراحی بینی روش های مختلفی وجود دارد که لازم است قبل از عمل کردن از انواع آنها آگاه شوید. یکی از این عمل ها جراحی بینی با استفاده از تامپون است. در ادامه به بررسی این نوع عمل خواهیم پرداخت. با مجله پزشکی دکتر سلام همراه باشید.

رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی (تغییر شکل بینی)، به‌ منظور بهبود ظاهر بینی صورت می‌ پذیرد، به‌ نحوی‌ که ظاهر بینی هماهنگی بیشتری با دیگر اجزاء صورت به دست آورد و عملکرد آن نیز حفظ یا بهتر از قبل ‌شود.

در گذشته، یکی از جنبه‌ های منفی عمل جراحی بینی، روند ناراحت‌ کننده بهبودی آن بود. به‌ منظور کنترل عوارض جانبی این روش، جراح از یک روش شناخته‌ شده‌ ای تحت عنوان “پانسمان بینی” استفاده می‌ نمود.

پانسمان بینی هر چند در ظاهر ناخوشایند بود اما پس از جراحی بینی امری متداول تلقی می‌ گردید، خواه جراحی به‌ منظور زیبایی انجام شده باشد و خواه به ‌منظور بهبود عملکرد و رفع انسداد بینی، در این حالت بیمار مجبور بود با پانسمان بینی کنار بیاید تا نتیجه دلخواه به دست آید.

برخی از افراد در طول استفاده از تامپون بینی، احساس ناخوشایندی دارند، ولی آن‌قدری نیست که بیمار نتواند تحمل نماید، بخصوص زمانی که قرار است بعد از جراحی ظاهر فرد زیباتر و متناسب‌ تر گردد.

جراحی بینی با تامپون

علل استفاده از تامپون بینی

تامپون از جمله اقلام مورد نیاز پس از جراحی بینی است که توسط پزشک معالج درون بینی بیمار قرار داده می شود. استفاده از تامپون برای همه عمل های بینی ضروری نیست و پزشک در برخی موارد از تامپون استفاده می کند که البته استفاده از آن مزایایی را نیز برای بیمار به همراه دارد.

جراحان معمولاً از تامپون یا باند مخصوص در داخل بینی پس از عمل جراحی تیغه بینی استفاده می‌ کنند. در این شرایط اگر جراح اصلاح خاص بر روی تیغه بینی انجام نداده باشد، نیازی به استفاده از تامپون یا باند مخصوص نیست.

مزایای ناشی از استفاده تامپون بینی مشابه اسپلینت یا گچ گرفتن بینی است که پس از جراحی رینوپلاستی انجام می‌ شود.

به این ترتیب تامپون بینی می‌ تواند مقدار ورم ایجاد شده در ناحیه بینی را محدود کرده و از تیغه بینی تا زمان بهبود آن حمایت کند. توجه داشته باشید انتخاب تامپون یا اسپلینت بستگی به اولویت‌ ها و ترجیح جراح و شرایط درمان مورد نظر وی دارد.

  • وارد کردن فشار به غشای تیغه بینی به منظور ترمیم مستقیم استخوان و اجتناب از جمع نشدن خون زیر سطح پوست
  • حفظ فشار در برابر نواحی تحت درمان به منظور کاهش خونریزی پس از عمل جراحی
  • وارد کردن فشار مناسب به تیغه میانی جهت نگه داشتن آن در موقعیت مناسب

به منظور دستیابی به این اهداف، متخصصین جراحی بینی از یک نوع باند مخصوص در داخل بینی در صورت نیاز استفاده می‌ کنند.

این باندها دارای ظاهر و اندازه‌های مختلف هستند و معمولاً از مواد اسفنجی شکل و با سوراخ‌ های بسیار ریز ساخته می‌شوند. علاوه بر این امروزه انواع مختلف تامپون‌ها وجود دارند که امکان استفاده از آنها با توجه به تجربه و انتظارات جراح پس از عمل جراحی بینی وجود دارد.

جراحی بینی با تامپون

زمان خارج کردن تامپون بینی

تامپون بینی یا مش از بیست و چهار ساعت بعد از عمل بینی تا هفت روز بعد آن بسته به نظر جراح در مطب از بینی خارج می شود. بیماران محترم معمولاً از خروج تامپون بینی یا مش می ترسند. در اینجا باید گفت که خروج تامپون بینی توسط جراح با تجربه اصلاً دردناک نیست و به هیچ وجه نگران نباشید.

اقدامات لازم پس از برداشت تامپون

بعد از بیرون کشیدن تامپون لازم است تا اقدامات تمیز کردن بینی صورت پذیرد که این کار می بایست یک شبانه روز بعد از برداشتن تامپون آغاز شود. این عمل می بایست تا دو ماه پس از برداشتن تامپون ادامه داشته باشد و پس از آن سایر اقدامات لازم صورت گیرد.

تمیز کردن بینی در ماه اول دو بار در روز و ماه بعدی یک‌ بار در روز انجام می‌ شود. سپس می‌ توان به ‌آرامی از پماد ” پولیسپورین ” یا “باسیتراسین” در داخل بینی استفاده نمود، این کار از خشک شدن بینی جلوگیری به عمل‌ آورده و فرایند ترمیم را سرعت می‌ بخشد.

ممکن است گاهی اوقات مقداری لخته خون و یا خون خشک‌ شده در هنگام تمیز کردن بینی مشاهده نمایید. ممکن است این موضوع برای شما نگران‌ کننده باشد، اما طبیعی است. اگر متوجه بوی بد در بینی خود شدید، روزی 3 الی 4 بار داخل بینی را تمیز کنید.

مطالعه کنید : چگونه بوی سیر دهان را از بین ببریم ؟

عوارض و مضرات برداشت تامپون بینی

شایع‌ترین عارضه برداشت تامپون بینی، کاهش فشار بر روی بافت در حال ترمیم و در نتیجه آغاز خونریزی است. تامپون بینی می‌تواند در کسانی که در تنفس از طریق دهان مشکل دارند (مانند سالمندان)، باعث کمبود اکسیژن‌ رسانی شود. در برخی موارد نیز احتمال بروز عفونت نیز وجود دارد.

مطالعه کنید : عفونت قارچی واژن

تامپون