چشم

کودکانی که در زمان تولید دچار بیماری های چشمی می شوند می توانند در بدو تولد با معاینه و تشخیص به موقع درمان شوند. در این مقاله از دکتر سلام اطلاعاتی در خصوص عیب های انکساری و تنبلی چشم کودکان را آماده کرده ایم. توصیه ما این است که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.

یك فوق تخصص شبكیه چشم گفت: عیب‌های انكساری و تنبلی چشم شایع‌ترین بیماری‌های چشم در كودكان است و بسیاری از كودكان با این عارضه مواجه هستند. البته تشخیص دیرهنگام این عارضه می‌تواند منجر به تنبلی چشم شود و بر دید كودك در بزرگسالی تأثیر غیرقابل بازگشت داشته باشد. «فریدون فرهی» اظهار كرد: با اجرای طرح معاینه كشوری كودكان پیش از ورود به مدرسه بسیاری از این مشكلات رفع شده است.كودك در ‌ 5 تا 6 سالگی معاینه می‌شود و در صورت تشخیص هر‌گونه مشكل تحت درمان قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: اگر عیب‌های چشم كودك چون عیب‌های انكساری و انحراف چشم تا سن 9 یا 10 سالگی درمان نشود، كودك برای همیشه با تنبلی چشم و محدودیت بینایی مواجه می‌شود. البته در اجرای این طرح نیاز است برخی از كودكان در سن پایین‌تر معاینه‌تا در صورت وجود هر‌گونه مشكل درمان شوند.

وی افزود: منظور از انكسار در واقع مسیری است كه شعاع‌های نورانی از روی اشیای موجود در میدان بینایی ما تا تشكیل تصویر واضحی در داخل چشم‌ها طی می‌كنند. سیستم بینایی چشم ما پس از دریافت نور و پردازش شعاع‌های نورانی به‌صورت امواج الكتریكی و سپس ارسال آن به سمت مغز، منجر به «دیدن» می‌شود.

این پزشك اظهار كرد: هر‌گونه انحراف از هم‌راستایی صحیح چشم‌ها را لوچی یا استرابیسم می‌گویند. انحراف چشم شامل ناهماهنگی حركت عضلات چشم یا تمركز نداشتن بین 2 چشم است كه سبب می‌شود چشم‌ها در جهت‌های متفاوتی قرار گیرند. این بیماری یكی از مشكلات شایع چشم‌پزشكی است و در گروه سنی اطفال و بزرگسالان مشاهده می‌شود. وی با اشاره به عوامل ایجاد‌كننده عیب‌های انكساری و انحراف در چشم كودكان گفت: بسیاری از عیب‌های انكساری و انحراف چشم، جنبه ژنتیكی و ارثی دارند و در این زمینه معمولا پیشگیری وجود ندارد و تنها راه غربالگری و درمان این عارضه‌هاست.

این پزشك فوق تخصص شبكیه چشم افزود: خوشبختانه بیماری‌های چشمی در كودكان قابل پیشگیری و كنترل شده هستند،‌زیرا كودك در بدو تولد با معاینه كلی و در صورت مشاهده موارد مشكوك درمان می‌شود. وی ادامه داد: با بررسی‌های انجام شده مشخص شد مهم‌ترین دلیل نابینایی در كودكان عوامل ارثی است كه قابل پیشگیری نیست و فقط شاید بتوان با كنترل‌های قبل از تولد و دخالت‌های ژنتیكی در جنین این موارد را رفع كرد. فرهی اظهار كرد: ‌ عیب‌های انكساری و انحراف چشم اغلب با عینك و اعمال جراحی درمان می شوند و بسیاری از عیب‌های انكساری چشم كودكان با تجویز عینك رفع می‌شود، درباره انحراف چشم نیز برخی با عینك و برخی با جراحی درمان می‌شوند، البته شانس موفقیت و درمان در این زمینه به شرط همكاری والدین بسیار بالاست. وی گفت: بیمارانی كه از ناحیه چشم دچار مشكل می‌شوند و تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند‌ همواره نیاز به مراقبت و پیگیری دارند . در بیماری‌های داخلی چشم ، افرادی كه دچار عارضه می‌شوند‌تا آخر عمر باید تحت مراقبت و درمان باشند.

اگر عیب‌های چشم كودك چون عیب‌های انكساری و انحراف چشم تا سن 9 یا 10 سالگی درمان نشود، كودك برای همیشه با تنبلی چشم و محدودیت بینایی مواجه می‌شود.

منبع: ایسنا


بیشتر بخوانید: قرمزی چشم در کودکان؛ علت، علائم و درمان آن