n00119861-b

ضدآفتاب ها میتوانند از آفتاب سوختگی و تأثیرات مقطعی آن جلوگیری کنند شما با زدن کرم های ضدآفتاب تنها یکی از اقدامات مراقبتی را برای پوست خود انجام داده اید حتی شرکت های سازنده این کرم ها نیزتایید کرده اند که نباید فقط به استفاده از کرم های ضد افتاب بسنده کنید

آیا استفاده از کرم های ضد آفتاب راهی مطمئن جهت جلوگیری از بیماری های پوستی خطرناک و مهلکی هم چون سرطان پوست است؟

به گزارش های دکتربه نقل از newscron، بنا بر تحقیقات گسترده ای که در این زمینه انجام شده است در طولانی مدت ضدآفتاب ها نمی توانند مانع از آسیب های جدی پوستی بشوند. SPF  موجود در ضدآفتاب حتی اگر به بالاترین میزان خود یعنی 50 درصد باشد تنها از آفتاب سوختگی و تأثیرات مقطعی آن جلوگیری می کند، اما از طرف دیگر در یک بازه زمانی طولانی مدت باعث نفوذ بسیاری از اشعه ها به پوست می شود که این اشعه ها به عنوان عامل بیماری های کشنده شناخته شده اند.

به گفته دانشمندان تمامی افرادی که زمان زیادی درطول روز مقابل آفتاب هستند باید از ایمن بودن بدنشان در برابر اشعه ها نور خوشید مطمئن باشند و نباید تنها به استفاده از ضدآفتاب ها بسنده کنند. بنا بر تحقیقات انجام شده در دانشگاه منچستر مردم بر این باور هستند که یک بار استفاده از ضدآفتاب پوست آنها از نفوذ اشعه های خطرناک مضون می دارد، مردم اغلب موقع خروج از منزل از کرم های خود استفاده می کنند و ساعات زیادی را در خارج از منزل و مقابل نور سپری می کنند. گرچه این کِرم ها نقش بسزایی در محافظت از پوست ایفا می کندد اما برای مراقبت از پوست تنها نباید به استفاده از آنها بسنده کرد.

ملانوما بدخیم(تومورهای پوستی) یکی از شایع ترین سرطان ها درسراسر دنیاست سالانه تنها 13 هزار نفر در انگلستان به این بیماری دچار می شوند. نتایج این تحقیق نشان داد که ضدآفتاب ها نمی توانند مانع از تماس اشعه های خورشید با بدن بشوند، این اشعه ها بیش از همه ژن نگهبان پوست که با تولید پروتئین در مقابل UV از پوست انسان مراقبت می کند مورد حمله قرار می دهند. هنگامی که این ژن آسیب ببیند پوست  بسیار حساس می شود و در نتیجه سریعاً به اشعه های خورشیدی واکنش نشان می دهد، یکی از این واکنش ها بزرگ تر شدن توده های پوستی سرطانی است.

علی رغم اینکه ضدآفتاب ها تنها در آرام کردن روند سرطان های پوستی تأثیرگذار هستند، اما استفاده از آنها نباید به هیچ عنوان قطع بشود. آنچه اهمیت دارد به کاربردن چندین راه همزمان با یکدیگر برای محافظت از پوست است، مانند کلاه به سر گذاشتن، نپوشیدن لباس های تنگ و به دنبال سایه گشتن زمانی که نور خورشید به صورتی مستقیمی و با شدت زیاد به شما می تابد. بسیاری از شرکت های آرایشی و بهداشتی نیز خود به این نکته اذعان دارند که، ضدآفتاب ها نمی توانند از پوست در برابر بیماری های خطرناکی هم چون سرطان پوست محافظت کنند و بر این باورند، که کرم های ضدآفتاب تنها یکی از اقدامات مراقبتی از پوست است. بنابراین برای در امان بودن از اشعه های نور خورشید اولین قدم دوری از ارتباط مستقیم با افتاب است، قدم بعدی پوشیدن کلاه و لباس های پوشیده است، استفاده از ضدآفتاب آخرین مرحله و تکمیل کننده راه کارهای محافظت از پوست است.