غذاهای فست فودی

امروز با ترویج زندگی شهرنشینی، سبک زندگی ها ناسالم شده است و به مردم به سوی تغذیه نامناسب روی آورده اند که این موضوع خطراتی را در پی خواهد داشت. در این مقاله از دکتر سلام به عوارض روی آوردن به سبک زندگی ناسالم و تغذیه نامناسب را آماده کرده ایم. توصیه ما این است که حتما این مقاله را مطالعه کنید. با ما همراه شوید.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: متاسفانه رواج شهرنشینی، سبک زندگی ها را ناسالم و به سمت تغذیه نامناسب سوق داده است.

دکتر ایرج خدادادی روز دوشنبه به مناسبت ‘روز جهانی غذا’ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروزه سبک زندگی ناسالم بیشتر ریشه در تغذیه نامناسب مردم دارد و باعث رواج بیماری ها ی غیر واگیر و غیر عفونی شده است.

وی اضافه کرد: بر اساس آمارها، بعد از مرگ و میرهای جاده ای، سکته های قلبی و عروقی و سرطان بیشترین آمار مرگ و میر را دارند.

دکتر خدادادی با اشاره به اینکه شعار امسال روز جهانی غذا بر تغییر آینده مهاجرت، سرمایه گذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی تاکید دارد، گفت: مهاجرت از روستاها به شهرها و گسترش شهر نشینی موجب تغییرهای الگوهای غذایی شده است.

معاون غذایی و دارویی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: همچنین با کم شدن جمعیت روستایی، تولید محصولات کشاورزی ایمن با کاهش جدی روبرو شده و در تغذیه عموم مردم تاثیر منفی گذاشته است.

وی افزود: روز جهانی غذا فرصتی است تا مسئولان با بازنگری در برنامه‌های کلان با توجه به شرایط جغرافیایی، زمینه دسترسی مردم به غذای سالم و ایمن را فراهم آورند که البته این هدف نباید به روزی خاص محدود شود.

معضل فست فودها

وی در ادامه با اشاره به مضرات افزایش فست فودها در استان، گفت: متاسفانه تغییر الگوی تغذیه سبب شده تا مردم به سمت استفاده از غذاهای آماده و فست فود تمایل پیدا کنند.

خدادادی افزود: مجوز گسترش فست فودها را ما نمی دهیم و برعهده اصناف است که تابع قوانین وزارت بهداشت نیز نمی شود.

وی خواستار ورود اعضای کارگروه سلامت استان به این مساله شد و اظهار کرد: موافق توسعه صنف فست فودها نیستیم؛ چراکه یکی از مضرات تغذیه های ناسالم از طرف آنها است.

کیفیت مطلوب آرد و نان همدان

معاون غذایی و دارویی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به کیفیت مطلوب آرد و نان این استان گفت: همدان به نسبت دیگر استان ها از کیفیت بسیار بهتری برخوردار است.

وی اضافه کرد: براساس نمونه های نان که کارشناسان بهداشتی به این معاونت انتقال داده اند، ماده جوش شیرین در نان ها مشاهده نشده است.

وی خاطرنشان کرد: البته سال قبل از 12 درصد نمونه هایی که از معاونت بهداشتی به این معاونت ارجاع شد، نمک اضافه را شاهد بودیم که توسط کارشناسان رسیدگی لازم صورت گرفت.

چاقی کودکان نگران کننده است

وی با اشاره به معضل چاقی در بین مردم به ویژه کودکان، گفت: آمارها حکایت از افزایش 2 برابری چاقی در جامعه دارد که می تواند زمینه ساز بروز بیماری های متعدد باشد.

خدادادی افزود: براساس آخرین مقالات چاپ شده از روند چاقی در 133 کشور جهان، این وضعیت طی 30 سال گذشته در بین ایرانیان 2 برابر شده است که زنگ خطر محسوب می شود.

وی بیان کرد: متاسفانه این وضعیت به کودکان نیز سرایت کرده و از 6.7 درصد به 14 درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از چاقی 2 برابر شده است، اضافه کرد: خانواده ها کودکانی را تحویل جامعه می دهند که نسل آینده را قرار است بسازند و نباید از ابتدا آنها را چاق رشد دهیم.

نظارت دقیق بر مصرف نمک در کارخانه ها

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر نظارت دقیق بر مصرف نمک و قند در کارخانه های تولید مواد غذایی، گفت: نظارت ها مستمر و موثر واقع شده است.

وی اظهار کرد: هم اینک نظارت لازم را در استفاده کارخانه ها از نمک حداقلی انجام می دهیم و تمامی کارخانه ها موظف به کاهش 20 درصدی استفاده از نمک در مواد غذایی تولید شده هستند.

وی اضافه کرد: البته استفاده بی رویه خانواده ها از قند و نمک بسیار خطرساز است و اگر در این الگوی مصرفی تغییر ندهند شاهد افزایش بیماری های غیرواگیر خواهیم بود.

رسانه ها کمک رسان اصلاح تغذیه سالم در جامعه باشند

وی از رسانه ها خواست به عنوان بازوان توانمند در اصلاح فرهنگ تغذیه در بین مردم کمک رسان معاونت غذا و دارو باشند.

وی اضافه کرد: در شرایط موجود سبک زندگی، اصلاح الگوهای جدیدی تغذیه ای ضروری است و همه باید به دنبال فراهم آوردن الگوی درست تغذیه ای باشیم.

دکتر خدادادی تاکید کرد: این امر نیازمند بازنگری در برنامه های عملیاتی است و همفکری مسئولان در راستای ایمنی و امنیت غذایی جامعه نیز بسیار ضروری است.

وی یادآور شد: با راه اندازی شورای پیام رسان سلامت نیز کمک شایانی در اطلاع رسانی در این زمینه داشته ایم.

شناسایی 130 سم کشاورزی

وی به خرید دو دستگاه ردیاب برای شناسایی سم های کشاورزی با 20 میلیارد ریال اعتبار اشاره کرد و گفت: این دستگاه ها سال قبل خریداری شده و 130 سم کشاورزی را شناسایی می کنند.

خدادادی افزود: با تجهیز آزمایشگاه سم شناسی، این معاونت در حال حاضر قادر است نسبت به شناسایی و سنجش بیش از 130 نوع از باقیمانده سم های دفع آفات کشاورزی در محصولات اقدام کند.

وی اضافه کرد: این معاونت برای در اختیار گذاشتن محصولی ایمن و سالم در سبد غذایی و دارویی مردم، اقدام به تجهیز آزمایشگاه کنترل کیفی به دستگاه های پیشرفته به منظور بررسی دقیق فرآورده های غذایی و دارویی کرده است.

16 اکتبر روز جهانی غذا نامگذاری شده است.

منبع: ایرنا