بارداری

ویروس زیکا بازهم به نظر می رسد که در صدر اخبار روز دنیا قرار گرفته باشد. در این مقاله از دکتر سلام اطلاعاتی در خصوص توصیه های بالینی CDC برای ویروس زیکا در زنان باردار را آماده کرده ایم. توصیه ما این است که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.

هر روز، با حجم انبوهی از اطلاعات در حوزه‌های مختلف پزشکی روبرو هستیم که بعضی از آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌شوند، مانند ویروس زیکا، تاثیر نرخ مرده‌زایی پس از اجرای قانون 39-هفته‌ای و توصیه‌ها برای غربالگری هرپس ژنیتال. آنچه در زیر می‌آید نگاهی است به برترین‌ها در غالب سوال و پاسخ در حوزه زنان و مامایی.

ویروس زیکا به نظر می‌رسد همچنان در صدر اخبار روز دنیا قرار داشته باشد. برخی از اولین گایدلاین‌ها از سوی CDC در ابتدای سال 2016 منتشر شدند.

– پزشکان کدام یک از سوالات زیر را باید از زنان باردار بپرسند؟

1) از همه زنان باردار در مورد سفر اخیر به مناطقی که همچنان تحت تاثیر انتقال ویروس زیکا هستند، سوال کنید.
2) زنانی که این گونه سفرها و ابتلا به تب، راش، دردهای عضلانی یا کنژکتیویت را در طول سفر یا 2 هفته پس از آن ذکر می‌کنند، باید از نظر عفونت ویروس زیکا بررسی شوند.
3) همه تست‌های مثبت را به مقامات بهداشتی مرتبط گزارش دهید.
4) همه موارد بالا

پاسخ: با همکاری و مشورت موسسات علمی America- Congress of Obstetricians and Gynecologists و Society for Materna- Fetal-Medicine، موسسه CDC به پزشکان توصیه می‌کند تا از همه زنان باردار در مورد سفر اخیر به مناطقی که انتقال ویروس زیکا در آنجا جریان دارد، سوال کنند. از میان افرادی که سابقه این سفرها را ذکر کرده و مبتلا به تب، راش، دردهای عضلانی یا کنژکتیویت در طول سفر یا 2 هفته پس از آن هستند، باید از نظر ویروس زیکا بررسی و آزمایش شوند. نتایج تست‌ها باید به مقامان بهداشتی ذی‌صلاح گزارش شود.

نرخ مرده‌زایی پس از قانون 39 هفته

اجرای قانون 39 هفته که در آن اشاره شده، نوزادانی که پیش از هفته 39 بارداری اندیکاسیون مناسب زایمان انتخابی ندارند، نباید به دنیا آورده شوند، زیرا نرخ موارد مرده‌زایی افزایش پیدا می‌کند.

یشترین میزان خطر مرده‌زایی در کدام یک از هفته‌های زیر رخ می‌دهد؟

1) 32 هفته
2) 34 هفته
3) 36 هفته
4) 39 هفته

پاسخ: آنالیزها به وضوح نشان داده‌اند که کاهش در نسبت تولدها در هفته 38 و افزایش در آن در هفته 39 رخ می‌دهد. بیشترین میزان در مرده‌زایی در هفته‌های 37، 38 و 39 بارداری رخ می‌دهد، درست جایی که قانون 39 هفته به کار می‌آید.

پس از تصویب این قانون، افزایش قابل توجهی در نسبت موارد مرده‌زایی دیده شد. به طوری که، از سال 2007 تا 2009، این نسبت 103/1 در هر 1000 زایمان و از سال 2011 تا 2013، این میزان به 177/1 در هر 1000 زایمان رسید (نسبت خطر: 07/1).

این مطالعه کوهورت اکولوژیک گذشته‌نگر عوامل مخدوش‌کننده‌ای نیز داشته و فقط می‌تواند یک ارتباط را نشان دهد، نه یک رابطه علت و معلولی را، هرچند یک رابطه علیتی هم می‌تواند در این میان وجود داشته باشد. بعضی از محققان معتقدند که مزایای قانون 39 هفته بدون شک بر هر خطری برتری دارد، هرچند بعضی نیز معتقدند که باید به قوانین قبلی بازگشت.

USPSTF: برای هرپس ژنیتال غربالگری نکنید

کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده با انتشار گایدلاینی، اعلام کرد غربالگری برای ویروس سیمپلکس هرپس ژنیتال در نوجوانان و بزرگسالان بدون علامت، از جمله زنان باردار، اندیکاسیونی ندارد.

– کدام یک از عبارت‌های زیر در حمایت از این توصیه، صحیح هستند؟

1) فقط مزایای بالقوه اندکی برای غربالگری HSV ژنیتال در نوجوانان و بزرگسالان بدون علامت وجود دارد.
2) در حال حاضر، تست‌های غربالگری موجود اختصاصیت پائین و موارد مثبت کاذب بالایی دارند.
3) هیچ تست تائید کننده‌ای به‌طور گسترده در دسترس نیست.
4) هیچ یک از مطالعات به دقت تست‌‌های غربالگری HSV در زنان باردار نپرداخته‌اند.
5) همه موارد بالا

پاسخ: توصیه‌های جدید، گایدلاین‌های سال 2015 کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده را روزآمد کرده و شواهد قابل توجه جدیدی را در مورد دقت تست‌های غربالگری برای عفونت HSV-2 و محدودیت شواهد جدید را در مورد مزایا و مضرات آن منتشر کرده‌اند. کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده نتیجه‌گیری می‌کند که شواهد کافی در حمایت از مزایای بالقوه «نه بیشتر از اندکی» برای غربالگری genita- HSV-2 در نوجوانان و بزرگسالان بدون علامت وجود دارد. شواهد پیشنهاد می‌کنند که در حال حاضر، تست‌های غربالگری موجود اختصاصیت پائین و موارد مثبت کاذب بالایی دارند. علاوه براین، هیچ تست تائید کننده‌ای به‌طور گسترده در دسترس نیست و تست Wester- blotبه عنوان استاندارد طلایی می‌تواند فقط در مراکز تحقیقاتی آزمایشگاهی انجام شود. در نهایت آنکه، هیچ مطالعه‌ای به دقت تست‌های غربالگری HSV در زنان باردار نپرداخته است.

بارداری

هشدار در مورد تجویز فلوکونازول با دوز کم در زنان باردار

براساس هشدار سازمان غذا و داروی آمریکا، خطر اولیه تجویز فلوکونازول برای درمان عفونت‌های قارچی در زنان باردار چیست؟

1) راش‌های شدید
2) سقط
3) استخوان‌های شکننده
4) تب
5) همه موارد بالا

پاسخ: شواهد موجود نشان می‌دهند که حتی دوزهای اندک فلوکونازول برای درمان عفونت‌های قارچی در زنان باردار، می‌توانند منجر به سقط شود. این سازمان متذکر می‌شود که توصیه CDC فقط در برگیرنده محصولات موضعی ضدقارچ است برای زنان بارداری که مبتلا به عفونت‌های قارچی ولووواژینیت هستند، از جمله عفونت‌هایی که وجود دارند یا درمان شده‌اند.

سازمان غذا و دارو هشدار داده مصرف مزمن فلوکونازول با دوزهای روزانه 400 تا 800 میلی‌گرمی در طول تریمستر اول بارداری می‌تواند همراه با برادی‌کاردی، شکاف کام و دیگر نواقص در نوزادان باشد.

گایدلاین‌های جدید منوپوز

گایدلاین‌های به‌روز شده در زمینه مدیریت سلامت کلی زنان میانسال که برگرفته از Internationa- Menopause Society هستند، به روشنی شواهدی را از خطران هورمون‌درمانی نشان می‌دهند، همچنین مزایای هورمون‌درمانی در پیشگیری از بیماری‌های مختلف ناشی از افزایش سن و پیری.

– کدام یک از موارد زیر، مزایای بالقوه هورمون‌تراپی هستند؟

1) پیشگیری از شکستگی‌های اوستئوپورتیک
2) کاهش وزن
3) پیشگیری از بیماری عروق کرونر
4) کاهش مورتالیتی در اثر هر علتی
5) افزایش سطح انرژی

پاسخ: علاوه بر وجود روشن‌ترین شواهد موجود در مورد خطرات هورمون‌درمانی، گایدلاین‌های موجود به مزایای آن در پیشگیری از بیماری‌های ناشی از افزایش سن هم اشاره می‌کنند. در واقع، داده‌های روبه افزونی از مزایای پیشگیری اولیه از شکستگی‌های اوستئوپورتیک و بیماری عروق کرونر و کاهش در مورتالیتی کلی به هر علتی برای زنانی که هورمون‌درمانی را در حوالی زمان یائسگی نشان می‌دهند، وجود دارد.

منبع: سپید