میوه زرشک دارای دانه های قرمز رنگ و بسیار معطری است که از آن برای تزیین برنج و هم چنین درمان برخی از بیماری ها استفاده می شود.در این مقاله دکتر سلام شما را با خواص درمانی زرشک بیشتر آشنا می نماید.
مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی گفت: میوه زرشک در درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود و برای بیماری فشار خون مفید بوده و ضد انگل‌های کبدی است.
آفتاب‌‌نیوز :
«محسن پویان» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: میوه زرشک از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی سرد و خشک و از نظر خواص قابض و مقوی معده، کبد و قلب است.

وی با اشاره به این‌که میوه خشک زرشک از خونریزی مزمن جلوگیری می‌کند، افزود: میوه زرشک برای کاهش ترشحات مخاطی مفید بوده و صفرابر است و خونریزی بواسیر را قطع و خون را تصفیه می‌کند

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی ادامه داد: هم‌چنین میوه زرشک برای کاهش تری‌گلیسرید خون از آن استفاده می‌شود و برای بیماری فشار خون مفید بوده و ضد انگل‌های کبدی است.

پویان با اشاره به این‌که مصرف میوه زرشک را برای تنظیم فلورمیکروبی بدن پس از مصرف آنتی‌بیوتیک توصیه کرده‌اند، یادآور شد: میوه زرشک برای گلو درد، عفونت مثانه و ریه، درد قفسه سینه و نیز بیماری مالاریا و برای رفع ترشحات مخاطی مفید بوده و باعث انقباض عروق می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در کتاب قانون در طب، ابن‌سینا از خواص دارویی شش نوع داروی مخلوط گیاهی تحت‌عنوان قرص زرشک یاد شده که یکی از نسخه‌های گیاهی مذکور از افشره، زرشک، بذر، خیار، ترنجبین، شیرین بیان، مصطکی، تباشیر، رواند چینی، گل محمدی، زعفران و سنبل ترکیب یافته که از آن برای درمان تب، ورم کبد و عطش زیاد استفاده می‌شده است.

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: در درمان بیماری‌های یرقان، ورم معده و رفع جوش و دمل نیز زرشک را مورد استفاده قرار می‌داده‌اند.

پویان تصریح کرد: در کتاب تحفه حکیم مومن نیز زرشک را در مان برخی بیماری‌ها از جمله ورم اعضاء بدن، رفع تب، ناراحتی‌های معده و جگر، درمان اسهال‌های صفراوی و نیز خنثی کردن زهر مار افعی، برطرف‌کننده عطش فراوان، قاطع صفرا و مقوی کبدی معرفی کرده است.

وی ادامه داد: میوه زرشک در درمان آسم، انژین، تب‌های عفونی، امراض ریوی، ناراحتی‌های کسیه صفرا مفید بوده، قابض و ضدعفونی‌کننده است.

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی گفت: آب مقطر یا عرق زرشک نیز موارد استفاده فراوان دارد از آب مقطر زرشک برای کاهش کلسترول خون و کاهش فشار خون استفاده می‌شود.

پویان تصریح کرد: آب مقطر زرشک درتقویت معده، سرطان روده و خشکی معده، احتقان کبد، استفراغ، زخم معده و روده، ورم معده، درد معده و رفع سوءهاضمه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: عرق زرشک برای ضد تشنگی، ضد صفرا، ضد اعتیاد و خارش بدن و نیز برای مقابله با قند خون، اختلالات جریان خون و تصلب شرائن بسیار مفید است.