روش های جدید و نوینی برای جوانسازی پوست صورت و بدن ابداع شده است که یکی از آن ها روش جوا‌نسازی پوست با آر. اف. فرکشنال می باشد که در مراکز زیبایی و لیزر معتبر جهان در حال استفاده می باشد.

زمینه‌ی ژنتیکی آدم‌ها نقش مهمی در میزان پاسخ‌دهی آن‌ها به درمان دارد، همان‌طور که مثلا یک داروی کنترل‌کننده‌ی فشار خون درمورد تمام بیماران مبتلا به فشار خون بالا اثر یکسانی ندارد

كم‌پشت شدن و ريزش مو، ترس از كچلي وتاسي،كابوس زشت شدن چهره و بسياري از موارد اين‌چنيني شايد يكي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي كساني باشد كه با اين معضل روبه‌روهستند.

بسياري از آدم‌ها براي درمان سراغ راهكارهايي مي‌روند كه بيشتر آن‌ها تاثيري در رويش مجدد موها ندارد.

يكي از اين روش‌ها درمان قطعي ريزش مو و رويش جديدآن‌هاست از طريق «RF». درباره اين شيوه با دكتر ماندانا خسروآرا متخصص پوست و مو و زيبايي گفتگو كرده‌ايم كه در ادامه خواهيد خواند.

دكتر ماندانا خسروآرا به عنوان يك متخصص فعال در حوزه‌ي پوست ومو و زيبايي در پاسخ به اين سئوال كه آيا RF در درمان ريزش مو وكچلي تاثيرگذار است مي‌گويد: اين روش هيچ تاثيري در درمان ريزش مو ندارد و بدون شك نمي‌تواند به عنوان راهي براي جلوگيري از تاسي در نظرگرفته شود.

اما روشي هست به نام «مزوتراپي مالشي» كه در اين روش داروها ومواد درماني به داخل پوست ماليده مي‌شود اما هيچ تزريقي انجام نمي‌گيرد.

براي اين كار، RF را انجام داده و درسطح پوست سر او با سوزن‌هايي مخصوص، سوراخ‌هاي ريز ميكروسكوپي ايجاد شده و مقاديري مواد درماني و دارو را ـ كه مي‌تواند در رويش مو موثر باشد ـ در آن موضع مي‌مالند.

البته گفته مي‌شودكه ميدلينگ پوست (وارد شدن سوزن به پوست) كه به صورت ميدلينگ مكانيكال يا به صورت ميكروميدلينگ يا به صورت RF (همراه با انرژي حركتي) انجام مي‌شود با ايجاد جريان خون موضعي و خونريزي‌هايي كه در پوست رخ مي دهد و آزاد شدن فاكتورهاي رشد مي‌تواند به رشد موها كمك كند اما بايد توجه داشت كه همه‌ي اين موارد كه ذكر شد در حد تئوري است و نمي‌توان به آن‌ها اميد داشت.

به عنوان يك متخصص، مزوتراپي مالشي را بعد از RF انجام نداده‌ام. به نظر من و بسياري از همكارانم اين روش فقط براي درآمدزايي صورت مي‌گيرد و متاسفانه بين افراد سودجو باب شده.

بدون شك مي‌توان گفت كه براي اين موضوع هيچ مبناي علمي نمي‌توان درنظر گرفت.

اگر به خاطر داشته باشيد چند سال گذشته براي درمان قطعي ريزش مو و جلوگيري از تاسي، پي.‌آر. ‌پي را روشي موثر مي‌دانستند اما بعدها مشخص شد كه اين روش در جلوگيري از ريزش مو هيچ تاثيري ندارد و صرفا تمهيدي بوده براي درآمد‌زايي.

اين روزها پي‌آر‌پي ممنوع است و اگر ديده شود كه در مركزي هنوز از اين روش استفاده مي‌كنند، برخورد قانوني صورت خواهد گرفت.

RF چيست؟

دكتر خسروآرا اين روش را اين‌گونه معرفي مي‌كند:
جوا‌نسازی پوست با آر. اف. فرکشنال یا میکرونیدلینگ آر. اف (RF Fractional) حدودا شش سال پيش وارد ايران شد. در اين شيوه، از امواج رادیویی پر فرکانس یا رادیو فرکوئنسی به عنوان درمان چروک و سفت كردن پوست‌های شل و افتاده استفاده شده وهمچنان در بسیاری از مراکز لیزر و زیبایی پوست معتبر در دنیا و ایران استفاده می‌شود.

ابتدا روغن و یک ژل رقیق روی پوست مالیده می‌شود و سپس پزشک با دستگاه رادیو فرکانس امواج رادیویی پرفرکانس را روی سطح پوست می‌تاباند.

این امواج رادیویی به‌تدریج گرما را از سطح پوست به عمق پوست ( درم و زیر پوست ) وارد می‌کنند. تابش این امواج، بی‌عارضه است و بر پوست دو تاثیر دارد:
الف: اثر سریع ولی کوتاه‌مدت كه به آن اثر لیفت یا کشیدگی پوست گفته مي‌شود. اين اثر در جلسه‌ي اول یا دوم ظاهر مي‌شود.

این تاثیر ناشی از انقباض وکشیدگی رشته‌های کلاژن زیر پوست است که نهایتا باعث لیفت موقت پوست می‌شود اما در صورت توقف جلسات درمانی، اثر آن از خيلي زود از بین می رود.

ب: با تکرار جلسات درمانی، تاثیر دیررس اما دراز مدت (تاثیر ضد چروک) شروع می‌شود. به‌تدریج و با تکرار جلسات درماني، داخل پوست، کلاژن‌های جدید تشکیل می‌شود که علاوه برادامه‌ي تاثیر لیفت (کشیده شدن پوست) باعث سفتي پوست‌های شل و افتاده می‌شود (خصوصا در قسمت پائینی و طرفین پوست صورت) چروک‌های ظریف پوست (به ويژه دور دهان و اطراف چشم) به‌تدریج کم وکمتر می‌شود.

البته بايد به دونكته‌ي مهم توجه داشت: اول اين‌كه امواج رادیو فركوئنسي هیچ ضرری برای پوست ندارد؛ یک متد غیرتهاجمي است برای پیشگیری و درمان چروک و شلی و افتادگی صورت و تاثیر درمانی آن به مراتب از کرم‌های ضد چروک بسیار گران‌قیمت موجود در بازار بیشتر است.

نکته‌ي دوم این‌که بعد از جلسات درمان به هیچ‌وجه پوست دچار سوختگی و زخم نمی‌شود. به همين خاطر مي‌توان گفت عوارضی مثل لک‌های تیره یا روشن در این روش ایجاد نمی‌شود.

تنها عارضه‌اي که بعد از جلسات درمانی ایجاد می‌شود قرمزی مختصر و خشکی پوست است که به‌سرعت و طی چند ساعت تا حداکثر یکی دو روز با استفاده از کرم‌های ترمیم‌کننده (ضد التهاب) و آب‌رسان پوست (کرم‌های مرطوب‌کننده) از بین می‌رود.

 

 

 

RF چه مشكلاتی دارد؟

دكتر خسروآرا در اين باره مي‌گويد: اگر بخواهم به صورت خلاصه مزیت‌هاي اين روش را بشمارم بايد بگويم كه کار با این دستگاه‌ها بسیار راحت، بدون درد و بدون عوارض است.

مشکل اساسی این دستگاه‌ها این است که در مقایسه با لیزرهای تهاجمی (مثل لیزرفراکشنال) و حتی لیزرهای غیر تهاجمی (مثل افیرم) تاثیر کمتری دارد و پزشک مجبور است برای رسیدن به نتیجه‌ي مطلوب درمانی، هم تعداد جلسات درمانی را زیاد کند (حدود شش تا ۱۰جلسه) و هم هر جلسه وقت زیادی برای انجام درمان بگذارد.

راه حل چيست؟

اين پزشك متخصص مي‌گويد: محققین با توجه به مسائل و مشکلات فوق در صدد برآمدند که تکنولوژی یا متد انجام رادیو فرکوئنسی را تغییر دهند طوری‌که با تعداد جلسات درمانی کم (سه تا چهار جلسه) مثل لیزرهای تهاجمی و غیر تهاجمی تاثیر کند.

به همين منظور با توليد نسل جدیدی از دستگاه‌های رادیو فرکوئنسی به نام رادیو فرکانس سوزنی (‌فركشنال ) تمام معایب دستگاه‌های قبلی رفع شد.

در این دستگاه‌ها ۲۵ یا ۴۹سوزن همزمان بسیار آرام و بدون درد وارد پوست می‌شود و مدت بسیار کوتاهی (یک دهم ثانیه) بعد از ورود سوزن‌ها به زیر پوست و در کسری از ثانیه، امواج رادیوفركوئنسي مستقیم وارد زیر پوست می‌شود.

در اين روش اولا میزان ورود سوزن به زیر پوست قابل تنظیم است (از نیم میلی‌متر تا سه و نیم میلی‌متر) به همين خاطر بر حسب نوع پوست (نازک یا کلفت) و منطقه‌ي پوست (دورچشم یا طرفین صورت).

مثلا براي دور چشم ـ که پوست نازکی دارد ـ عمق نفوذ بايد 7 /0 تا يك ميلي‌متر باشد یا مثلا برای درمان چروک و افتادگی طرفین قسمت پائینی و طرفین صورت باید سوزن را سه میلی‌متر در عمق پوست وارد کرد تا اثرات مطلوب در سریع‌ترین زمان و با کمترين جلسات درمانی ظاهر شود.

ثانیا در این دستگاه جدید (RF سوزنی يا فركشنال) خیلی سریع و در مدت زمان بسيار کوتاه (در کسری از ثانیه) امواج رادیویی به لایه‌های میانی و زیرین پوست وارد می‌شوند و دمای لازم برای تاثیر درمانی مطلوب (چهل درجه) سریعا ایجاد می‌شود و این بر خلاف دستگاه‌های قبلی است که پزشک باید مدت زیادی (هر جلسه یک ساعت) کار مي‌كرد و امواج خیلی آرام از سد پوست مي‌گذشت و به كندي وارد لایه‌های میانی و زیر پوست مي‌شد.

ولی در ار اف فراکشنال سوزنی این مشکل وجود ندارد و سریعا و مستقیم سوزن‌ها بدون درد وارد پوست می‌شوند و امواج رادیوفرکانس از سوزن به لایه‌های مختلف پوست نفوذ مي‌كنند، به همين منظور تعداد جلسات درمانی در این دستگاه جدید حداکثر چهار جلسه کافی است و مثل لیزرهای تهاجمی تاثیرات لازم را دارد بدون آن‌که عوارضی (سوختگی یا زخم) به پوست وارد کند.

 

نكته‌ي بعدي اين‌كه کار با دستگاه RF سوزنی برای پزشک راحت است و برای مراجع بسیار لذت‌بخش و دلپذیر.

به علت تکنولوژی به کار رفته در موتور وارد کننده‌ي سوزن‌ها و همين‌طور نوع سوزن‌های آن ـ که بسیار نازک و ظریف است ـ هنگام کار با این دستگاه‌ها (البته مدل خاص و نسل های جدید آن) ورود سوزن به داخل پوست نسبتا بدون درد است طوری‌که حتی قبل از انجام رادیوفرکوئنسی سوزنی نیاز به استفاده از کرم بی‌حسی هم نيست.

برخلاف تصور، ورود سوزن‌ها علاوه بر اين‌كه بی‌درد است، هیچ‌گونه خون‌ریزی و خون‌مردگی در محل ورود و خروج سوزن‌ها ایجاد نمي‌كند و چنانچه گفتم، خشکی مختصر یا متوسط پوست ايجاد مي‌شود که با استفاده از کرم‌های مرطوب کننده، خشکی پوست هم از بین می‌رو

منبع/همشهری