گیاه خواری

اصلی ترین موضوع برای کسانی که گیاهخوار می باشند این است که باید مطمئن شوند که تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن اعم از پروتئین، آهن، اسید های چرب، روی، ید، کلسیم و ویتامین های D و B-۱۲ را دریافت می کنند. چون تمام مواردی که ذکر شد برای مقابله بدن با بیماری ها و بهبودی نیاز است.

احتمالا شما هم در طول این سال‌ها زیاد شنیده باشید که رژیم گیاهخواری برای سلامت شما بهتر است. آیا واقعا حذف کردن گوشت از رژیم غذایی، سالم‌تر است و باعث طول عمر و سلامتی ما می‌شود؟

اگر مراقب نباشید، گیاهخواری نادرست می‌تواند مشکل‌ساز باشد

گیاهخواران به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند. افرادی که علاوه بر گیاه، فرآورده‌های حیوانات را نیز می‌خورند مانند تخم مرغ و لبنیات؛ و افرادی که تنها از گیاهان تغذیه می‌کنند و فرآورده‌های حیوانات را نمی‌خورند. معمولا بیشتر گیاهخواران جزو دسته اول هستند. رژیم غذایی این نوع افراد از لحاظ میزان مواد مغذی که به بدن می‌رسد خیلی تفاوتی ندارد. اما گیاهخواران دسته دوم باید در انتخاب غذای خود خیلی مواظب باشند تا بتوانند تمام مواد مغذی مورد احتیاج بدن را بگیرند.

اگر یک رژیم گیاهخواری خوب را دنبال کنید، گیاهخواری می‌تواند از لحاظ مواد مغذی و معدنی، بهترین و سالم‌ترین رژیم باشد، زیرا همه ما می‌دانیم که گیاهان سرشار از مواد مغذی هستند تا بتوانند سلامت ما را حفظ کنند.

طبق بررسی‌ها، ریسک ابتلا به مشکلات قلبی افراد گیاهخوار کمتر است. کلسترول بد و فشار خون گیاهخواران پایین‌تر است و همچنین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در آن‌ها نسبت به افراد گوشتخوار کمتر است.

مهم‌ترین نکته برای گیاهخواران این است که مطمئن شوند تمام مواد مغذی کلیدی شامل پروتئین، اسید‌های چرب، آهن، روی، ید، کلسیم و ویتامین D. و B-۱۲ را دریافت می‌کنند. پروتئین برای ساخت توده عضلانی، عملکرد آمینو، مبارزه با بیماری و بهبودی بدن ضروری است، بنابراین مطمئن شوید که بیشتر وعده‌های غذایی شما حاوی پروتئین باشد. برای به دست آوردن اسید آمینه‌های ضروری و مواد مغذی، باید انواع دانه‌ها و غلات را مصرف کنید. همچنین پروتئین سویا (لوبیای سویا) تنها پروتئین گیاهی است که به کاملی پروتئین حیوانی است.

گیاه خواری

اگر قصد دارید گیاهخوار بشوید این نکات را رعایت کنید:

۱. مزایای سلامتی اثبات شده متعددی برای پیروی از رژیم‌های گیاهی وجود دارد، اما در صورتی که آن را به درستی انجام بدهید و غذا‌های پرچرب (حتی اگر گیاهی باشند) نخورید

۲. هر دو دسته گیاهخواران باید اطمینان حاصل کنند که غذا‌های مناسبی را دریافت می‌کنند. می‌توانید یک کتاب در مورد چگونگی پیروی از یک رژیم غذایی گیاهی مطالعه کنید و یا با متخصص تغذیه دیدار داشته باشید

۳. از آجیل و مغز‌ها در وعده‌های خود زیاد استفاده کنید، زیرا سرشار از مواد مغذی هستند و پروتئین بدن را تا حد قابل توجهی تامین می‌کنند.

منبع: بلاغ