گوشت

اگر قصد خرید گوشت گوساله را دارید، حتما قسمت راسته این گوشت یا گوشت چرخ کرده آن را بخرید چون دارای چربی بسیار کمی می باشد و میزان چربی آن به بیشتر از 15 درصد نمی رسد. در این مقاله از دکتر سلام فواید استفاده از گوشت گوساله کم چرب را آماده کرده ایم. توصیه می کنیم که این مقاله را از دست ندهید. با ما همراه شوید.

وقتی که دنبال منبع عالی و فوق‌العاده‌ای برای دریافت پروتئین مرغوب و ویتامین B۱۲ می‌گردید، قطعا گوشت‌های قرمز در اولویت انتخاب‌های شما قرار می‌گیرند. بعضی از تکه‌های گوشت قرمز حاوی میزان زیادی از چربی‌های اشباع و کلسترول هستند، اما باز هم فواید تغذیه‌ای زیادی دارند. البته تردیدی نیست که زیاده‌روی در مصرف این چربی‌های ناسالم،‌ کلسترول خون را بالا می‌برد و درنهایت به ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی منجر می‌شود. به همین دلیل است که محققان همواره تاکید می‌کنند که از گوشت‌های قرمز بدون چربی استفاده کنید که کمترین میزان چربی را به بدن می‌رسانند.

تعریف گوشت قرمز بدون چربی

هر بُرش از گوشت قرمز حاوی ۱۰ گرم چربی یا کمتر از آن است و میزان چربی‌های اشباع در هر وعده مصرفی از گوشت قرمز نیز بیشتر از ۴.۵ گرم نیست. محققان هر وعده مصرفی از گوشت قرمز را برابر با ۱۰۰ گرم می‌دانند. اگر گوشت قرمز انتخابی شما کاملا بدون چربی و مرغوب باشد، میزان چربی کل و چربی اشباع آن باز هم به نصف میزان ذکرشده می‌رسد. با این‌ حال، هر وعده مصرفی از گوشت قرمز کاملا بدون چربی نیز هنوز حدود ۹۵ گرم کلسترول دارد. به یاد داشته باشید که اصطلاح «با چربی پایین» یعنی میزان چربی کل در هر وعده مصرفی از این گوشت‌ها باید حدود ۳ گرم یا کمتر باشد، ولی همه گوشت‌های قرمز در این رده قرار نمی‌گیرند.

خرید گوشت قرمز بدون چربی

اگر می‌خواهید که گوشت گوساله بخرید، قسمت راسته این گوشت و گوشت چرخ‌کرده آن واقعا چربی خیلی کمی دارد و میزان چربی آن به بیشتر از ۱۵ درصد نمی‌رسد. همچنین می‌توانید از مسئولان فروشگاه درخواست کنید که چربی‌ها را کاملا از گوشت انتخابی شما جدا کنند. گوشت گوسفند هم اساسا حاوی چربی بیشتری نسبت به گوشت گوساله است،‌ اما جداسازی چربی‌های آن توسط مسئولان فروشگاه یا خودتان، میزان چربی کل آن را به حداقل می‌رساند.

گوشت قرمز پُرچرب

جگر گوساله حاوی چربی کل و چربی اشباع کمی است،‌ اما یک وعده ۸۵ گرمی از همین جگر این توانایی را دارد که از مرز کلسترول روزانه مجاز عبور کند. بعضی از گوشت‌های پُرچرب نیز در هر وعده مصرفی حاوی کلسترولی کمتر از ۹۵ میلی‌گرم هستند، اما میزان چربی کل و چربی اشباع آن‌ها از محدوده مجاز فراتر می‌رود. به‌عنوان مثال، هر وعده مصرفی از گوشت سرسینه گوساله حدودا ۲۴ گرم چربی کل، ۹.۵ گرم چربی اشباع و ۷۸ میلی‌گرم کلسترول دارد. بعضی از تکه‌های گوشت قرمز پُرچرب نیز می‌توانند به‌عنوان کم‌چرب مصرف شوند، به شرطی که میزان استفاده از آن‌ها به بیشتر از ۸۵ گرم در هر وعده مصرفی نرسد. به‌عنوان مثال، ۸۵ گرم استیک برای شما مشکلی ایجاد نمی‌کند، ‌اما یک استیک کامل حدودا ۶ برابر چربی بیشتری دارد.

مصرف توصیه‌شده روزانه

مرجع‌های مختلف، توصیه‌های مصرفی متفاوتی را در این زمینه ارائه می‌دهند، اما هنوز دستورالعمل یکسان و ثابتی برای آن طراحی نشده است. برای مثال، در رژیم غذایی DASH با ۲ هزار کالری روزانه، میزان استفاده از گوشت قرمز نباید به بیشتر از ۴۰ گرم برسد. انجمن قلب آمریکا نیز این میزان را حدود ۱۷۰ گرم در روز تعریف کرده است. با این‌حال، بیماران و گروه‌های خاص حتما باید در این زمینه براساس نظر پزشک عمل کنند.

منبع: سلامتیسم