ایمپلنت دندان دکتر بهروزی

دکتر بهروزی

استفاده از ایمپلنت و یا کاشت دندان از جمله روش های کار آمد در علم دندانپزشکی به شمار می آید. افراد بسیاری علاقمندند تا برای ترمیم دندان های خود از از ایمپلنت استفاده کنیم. توضیحات دکتر بهروزی ایمپلنتوژیست را در این زمینه با ما همراه باشید. 

مرحله اول

در مرحله اول ممکن است برای شما آنتی بیوتیک و مسکن درد قبل از شروع درمان تجویز شود. دندان پزشک شما از مواد بی حسی موضعی استفاده می کند و در صورت نیاز ممکن است داروی آرام بخش نیز بنا به درخواست شما بکار رود. امکان بی حس کردن دهان با استفاده از داروهای خوراکی یا از طریق تزریق داخل رگ بیمار وجود دارد. در این حالت یک سوزن به یک تیوپ کوچک متصل می شود و محتویات آن در رگ بازوی شما تزریق می گردد. روش کاشت ایمپلنت در این مرحله به شرح زیر می باشد.

برای کاشت ایمپلنت، جراح ابتدا یک شکاف (برش) در لثه های شما ایجاد می کند تا به این ترتیب به استخوان فک دسترسی پیدا کند. دندان پزشک در ادامه یک سوراخ در استخوان ایجاد کرده و  آن را داخل آن قرار می دهد. در ادامه جراح احتمالاً از عکس برداری رادیولوژی استفاده می کند تا به این ترتیب مطمئن شود ایمپلنت دندان به نحو مناسب در محل قرار گرفته است. در نهایت جراح بافت لثه موجود در روی آن را بخیه می زند. زمان لازم برای استفاده از این روش درمانی به عوامل زیر بستگی دارد:

تعداد

اینکه شما از پیوند استخوان بطور همزمان با کاشت ایمپلنت استفاده کرده اید یا نه

در اکثر موارد، کاشت یک ایمپلنت دندانی نیازمند کمتر از یک ساعت زمان است. شما در طول این مدت مقداری درد احساس خواهید کرد. سطح درد احساس شده در این حالت بستگی به شخص مورد نظر دارد، اما معمولاً این درد از نظر بیماران نسبتاً ملایم و قابل تحمل بوده است. اگر ایمپلنت دندان جلو کاشته شود، دندان پزشک از دندان مصنوعی ثابت یا پل موقت استفاده می کند تا به این ترتیب دهان شما خالی از دندان های از بین رفته نباشد. جراح درباره انتخاب های شما قبل از انجام عمل جراحی صحبت خواهد کرد.

دکتر بهروزی

پس از عمل جراحی کاشت دندان، جراح برای شما آنتی بیوتیک و مسکن تجویز می کند. علاوه بر این دستورات لازم به شما جهت مراقبت داده می شود. این دستورات می تواند شامل موارد زیر باشند:

آب دهان خود را تف نکنید یا از نی برای نوشیدن استفاده نکنید. همچنین لازم است که در طول درمان از سیگار کشیدن خودداری کنید. انجام این کار می تواند لخته خونی را از محل خود خارج کرده و دوره بهبود شما را طولانی کنید.
فقط غذاهای نرم مصرف کنید تا به این ترتیب از ایجاد آسیب به لثه ها جلوگیری نمایید.
سعی نکنید ناحیه ایمپلنت دندان را برای چند روز تمیز کنید، اما سایر نقاط دهان خود را بطور معمول تمیز کنید. دندان پزشک ممکن است برای شما یک دهان شویه آنتی باکتریال برای کمک به تمیز کردن دهان تجویز کند.
پس از تقبل هزینه کاشت دندان، در طول مدت 7 تا 10 روز پس از عمل جراحی بیمار باید برای کشیدن بخیه ها به مطب پزشک مراجعه کند. پس از کاشت ایمپلنت دندان در استخوان فک، شما ممکن است به چند ماه زمان برای جوش خوردن آن به استخوان زمان نیاز داشته باشید. این مدت معمولاً 3 یا 4 ماه در صورت کاشت دندان در فک پایین و 5 یا 6 ماه در صورت کاشت دندان در فک بالا است. در طول این دوره، سر  آن معمولاً در زیر لثه پنهان باقی می ماند.

مرحله دوم

پس از اینکه ایمپلنت ها به استخوان اطراف خود جوش خورده و متصل شد، شما برای انجام مرحله دوم آماده خواهید بود. پس از استفاده از داروی بی حسی موضعی، جراح یک شکاف کوچک در لثه ایجاد کرده و به ایمپلنت دسترسی پیدا می کند. در این زمان جراح پیچ محافظ را از روی ایمپلنت برداشته و آن را با یک سر فلزی جایگزین می کند. این سر فلزی شبیه یک سیلندر فلزی کوچک است که در بالای لثه های شما و در محل دندان قرار می گیرد. به این ترتیب فضای مورد نظر برای درمان صحیح لثه در اطراف ایمپلنت محافظت می شود. در موارد بسیار نادر، ایمپلنت دندان با استخوان به صورت موفقیت آمیز جوش نمی خورد. اگر این حالت مشاهده شود، دندان پزشک یکی از اقدامات زیر را برای شما انجام خواهد داد:

دکتر بهروزی

خارج کردن آن و جایگزینی فوری آن با یک ایمپلنت که کمی عریض تر است. خارج کردن آن و استفاده از پیوند استخوان در فضای خالی ایجاد شده و اجازه دادن به ناحیه مورد نظر برای ترمیم در چند ماه بعد از دومین تلاش برای کاشت ایمپلنت دندان.

بعضی دندان پزشکان هم اکنون از ایمپلنت های یک مرحله ای استفاده می کنند. این ایمپلنت ها در استخوان فک قرار گرفته و سر آنها در دهان قابل مشاهده است. به همین خاطر نیازی به انجام عمل جراحی ثانویه و مجدد برای استفاده از آنها وجود ندارد. معمولاً لازم است که شما با دندان پزشک یا متخصص ایمپلنت دو یا سه هفته پس از عمل جراحی دوم برای شروع فرآیند جایگذاری روکش، پل یا دندان بر روی آن ملاقات کنید.

فواید انجام ایمپلنت

ایمپلنت از جمله انواع درمان های هزینه بر در زمینه دندانپزشکی است. البته همانگونه که می دانید هیچ گرانی بی علت نیست! ایمپلنت نسبت به سایر روش ها از مزایای زیادی از جمله داشتن استحکام بیشتر و زیبایی دو چندان برخوردار است؛ همچنین ایمپلنت دندان از بیشترین شباهت به دندان های واقعی برخوردار است، چه از لحاظ ظاهری چه از لحاظ فیزیکی و کارایی. در صورت رعایت کامل بهداشت، این دندان ها دائمی (Lifetime) خواهند بود.

با درمان ایمپلنت، دندان های دیگر قربانی جایگزینی دندان از دست رفته نمی شوند. پایه ایمپلنت مانند ریشه دندان داخل استخوان قرار گرفته و استخوان فک به دلیل ساپورت توسط ایمپلنت تحلیل نمیرود. بنابراین فرم صورت، کمتر دستخوش تغییرات ناشی از از دست دادن دندان می شود.

به طور معمول طول عمر ایمپلنت دندان از سایر درمان های جایگزین طولانی تر است و در صورت از دست رفتن ایمپلنت، امکان جایگزینی مجدد وجود دارد.

دکتر بهروزی

کاشت دندان فوری یا fresh socket چیست

ایمپلنتی که بلافاصله بعد از کشیدن دندان در جای آن قرار می گیرد.

البته این عمل همیشه قابل انجام نیست در مواردی مثل:

– قطر ریشه دندان

– تعداد ریشه های دندان

– وجود یا عدم وجود عفونت لثه یا ریشه

– نزدیکی به سینوس و یا عصب همگی عوامل تعیین کننده در امکان یا عدم امکان ایمپلنت فوری هستند.

بریج یا ایمپلنت

شاید در ابتدا به علت بالا بودن هزینه ایمپلنت بریج را به این درمان ترجیح دهید! اما هرگز این اشتباه را مرتکب نشوید!شاید در ابتدا هزینه ایمپلنت سنگین به نظر برسد اما پس از گذشت زمان در خواهید یافت که انجام این درمان بسیار بصرفه تر از سایر روش های درمانی بوده است؛ زیرا دندان های مجاور فرد را دست نخورده نگه می دارد و از تحلیل استخوان نیز جلوگیری می کند.

با تراش دندان های مجاور کم کم آنها نیز مستعد پوسیدگی می شوند و در طول چندین سال یک یا چند عدد از دندانهای پایه از بین می روند و طول ناحیه بی دندانی بلندتر می شود و همچنین در طول زمان استخوان ناحیه بی دندانی نیز تحلیل می رود. در حالیکه با جایگزینی ناحیه بی دندانی با ایمپلنت دندان های مجاور آسیب نمی بینند و استخوان آن ناحیه نیز از بین نمی رود.