پوکی استخوان

پوکی استخوان، یک نوع بیماری اختلال اسکلتی در دوران سالمندی می باشد که باعث از بین رفتن و شکستگی استخوان های فرد می شود و همین مسئله باعث تغییر فرم اولیه استخوان ها می شود. در این مقاله از دکتر سلام اطلاعاتی در خصوص پوکی استخوان را آماده کرده ایم. توصیه می کنیم که این مقاله را حتما مطالعه کنید. با ما همراه شوید.

مبحثی که در استان اردبیل نیز نمود عینی داشته و با تأسف ارزیابی ها نشان می دهد فعلاً اراده جدی برای مبارزه با شیوع این بیماری وجود ندارد.

افزایش مراجعات مریض ها به دستاویز درد استخوان

یکی از متخصص ها اردبیلی به افزایش مراجعه شهروندان به دستاویز استخوان درد اشاره و تبیین کرد: ارزیابی ها و سنجش تراکم استخوان در غالبا این اشخاص گوییی پوکی استخوان هست.

وی اضافه کرد: بویژه پوکی استخوان در زنان به مراتب زیادتر شایع بوده و پس از یائسگی شیوع زیادتری دارد.

متخصص دیگری با اهتمام به اینکه زیادتر پوکی استخوان در سنین کهن سالی رویت می گردد، اضافه کرد: به سبب عادات اشتباه تغذیه، سبک زندگانی و رژیم غذایی این بیماری بروز و ظهور زیادتری دارد.

آیدین عرب زاده با اظهار اینکه هم ماده عالی و هم ماده معدنی استخوان در این بیماری به طور هم زمان کاهش می یابد، اضافه کرد: تا سن ۳۵ سالگی تراکم استخوان بصورت عادی رو به افزایش بوده و پس از ۳۵ سالگی بصورت استاندارد با کاهش همراه هست.

وی اضافه کرد: بویژه کاهش تراکم استخوان در خانم ها پس از دوران یائسگی به سبب کاهش هورمون های جنسی زیادتر رویت می گردد و بصورت مرسوم پوکی استخوان اولیه در خانم های مسن با سن ۶۰ سال به بالا و پوکی استخوان ثانویه در پی استفاده بعضی دوا ها من جمله کورتون و یا بیماری های زمینه ای دیگر رویت می گردد.

آمار دقیق پژوهشی در اردبیل نداریم

هر چند پزشکان از شیوع پوکی استخوان ابراز دلواپسی می کنند اما مطابق سخنان ریاست دانشگاه علوم دکتری استان اردبیل فعلاً آمار دقیق پژوهشی در استان وجود ندارد.

بیشترین بار مراجعات پوکی استخوان در اردبیل از سوی زنان مسن بالای ۵۰ سال استبا وجود اینکه ارزیابی آماری این بیماری توان دارد اساس کارهای و برنامه ریزی ها باشد، اما ریاست دانشگاه علوم دکتری استان تبیین کرد: فعلاً پژوهش ها جامعی در این مورد صورت نگرفته هست.

متخصص ارتوپد نیز در این مورد تبیین کرد: بیشترین بار مراجعات پوکی استخوان در اردبیل از سوی زنان مسن بالای ۵۰ سال هست.

ارزیابی های کلی نشان می دهد یکی از دلایل کلیدی تشدید این بیماری عادت های اشتباه تغذیه هست. بطوریکه سهل انگاری در تغذیه و تربیت بهداشتی نسل گذشته امروز باعث شده غالبا خانم ها کهن سال به پوکی استخوان مبتلا گردند و دلواپسی از جابه جایی این بیماری به نسل جوان تشدید گردد.

جوش شیرین استفادهی در نان عامل تشدید بیماری

ریاست دانشگاه علوم دکتری استان تبیین کرد: ارزیابی ها نشان می دهد در کشور ۴۷ درصد خانم ها بالای ۵۰ سال تراکم استخوان شایسته ندارند.

وی با اهتمام به اینکه کم بودن ویتامین D و کلسیم این بیماری را تشدید می کند، اضافه کرد: نه صرفا استفاده سرانه شیر در کشور به مراتب پایین تر از کشورهای پیشرفت یافته هست، لکن نان استفادهی به سبب افزودن جوش شیرین مانع جذب ویتامین D

وی اضافه کرد: در صورتی که استفاده جوش شیرین در نانوایی محرز گردد، واحد ذیربط بلافاصله پلمب خواهد گردید که بدون شک برخورد با افزودن جوش شیرین توان دارد در مبارزه با پوکی استخوان تاثیرگذار باشد.

پوکی استخوان

مشکلات دریافت ویتامین D از نور خورشید!

از سویی کم بودن ویتامین D از سمتی کم بودن ویتامین که عامل کلیدی بروز بیماری پوکی استخوان عنوان می گردد معضل جدی در اردبیل هست که شرایط اقلیمی و سبک زندگانی به تشدید آن منتج شده هست.

مدیر غذا و دوای علوم دکتری اردبیل در این مورد به خبرنگار مهر اظهار کرد: کم بودن ویتامین دی در تغذیه شهروندان اردبیلی مسئله ای جدی بوده و نیازمند اصلاح برنامه های غذایی و شیوه های زندگانی است.

عبدالرسول ادیب در صحبت با خبرنگار مهر تبیین کرد: مرجع کلیدی تأمین ویتامین Dبدن نور آفتاب هست که به سبب شرایط اقلیمی این منطقه مشکل کم بودن ویتامین دی در غالبا شهروندان بویژه زنان رویت می شود.

وی با اهتمام به اینکه اکثر از ۹۰ درصد شهروندان از کم بودن ویتامین D رنج می برند، یادآور گردید: کم بودن این ویتامین بیماری های مکرری من جمله خرابی دندان و پوسیدگی آن، MS، مدیر غذا و دوای علوم دکتری اردبیل در این مورد به خبرنگار مهر اظهار کرد: کم بودن ویتامین دی در تغذیه شهروندان اردبیلی مسئله ای جدی بوده و نیازمند اصلاح برنامه های غذایی و شیوه های زندگانی هست.

اصلاح عادت غذایی دستخوش قرض پولی شد

متخصص ارتوپد معتقد هست دلیل کلیدی شیوع پوکی استخوان در اردبیل به عادات اشتباه تغذیه و تحرک اندک بازمی گردد.

عرب زاده یادآور گردید: در صورتی که فرد از سنین رشد تحرک فیزیکی و تغذیه شایسته دارا باشد و در فراروی نور آفتاب ویتامین مورد احتیاج خود را دریافت کند، تا حد قایل ملاحظهی از بروز بیماری پوکی استخوان در سنین کهن سالی ممانعت خواهد گردید.

وی اضافه کرد: از سمتی استفاده الکل و دخانیات نیز این بیماری را تشدید می کند که در مجموع نگهدارى دوران جوانی و میان سالی توان دارد عامل پیشگیری از این بیماری باشد.

منبع: خبرگزاری مهر