ویتامین خوش اخلاقی

مشکات روحی و روانی مشکلاتی نیستند که به صورت ناگهانی به وجود بیایند. این مشکلات بر اثر علت های متعددی پیش می آیند. از دلایل بروز مشکلات روحی و روانی می توان به تغذیه نا مناسب اشاره نمود. افراد با ایجاد تغییر در رژیم غذایی خود می توانند این مشکلات را برطرف نمایند. از مدت‌ها پیش ثابت شده است که کمبود ویتامین‌های گروه B می‌تواند باعث ایجاد در افراد شود.

ویتامین‌های روحیه بخش

ویتامین‌های E و C:

آسیب‌هایی که اکسیدان‌ها به سلول‌های مغز وارد می‌کنند می‌تواند منجر به ناهنجاری‌های عصبی و افسردگی شود. به همین دلیل استفاده از ویتامین‌های E و C که آنتی‌اکسیدان‌هایی قوی هستند در حفظ سلامت سیستم عصبی بسیار مفید خواهد بود. انواع میوه‌ها و سبزی‌ها منابع غنی ویتامین C می‌باشند (به ویژه فلفل، مرکبات، گوجه فرنگی و کلم بروکلی). ویتامین E نیز در روغن‌های گیاهی به وفور یافت می‌شود. اما مهم‌ترین ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها باعث ناکارآمدی مغز انسان می‌شود، عبارتند از: ویتامین گروه B (به ویژه ویتامین‌های B1,B6,B9,B12).

ویتامین B12:‌

کمبود این ویتامین سبب رفتارهای روانی، جنون، کاهش حافظه و هذیان‌گویی می‌شود. منابع غذایی آن عبارتند از: جگر، قلوه، شیر، پنیر، تخم مرغ و ماهی، گوشت قرمز و مرغ.

ویتامین خوش اخلاقی

ویتامین B1:

علائم کمبود این ویتامین عبارتند از: افسردگی، بداخلاقی، کاهش تمرکز و حافظه و احساس خستگی. این ویتامین در غلات صبحانه، نخود فرنگی، تخمه آفتابگردان، ارزن، جوانه گندم، کنجد، سویا و آجیل (به خصوص بادام هندی، بادام و گردو) موجود است.

سنبل‌الطیب، که بعضی وقت‌ها مسکن طبیعی نامیده می‌شود، همیشه برای منظم کردن سیستم عصبی، تسکین تنش، خشمگینی، خستگی و استرس عصبی و دل‌شوره استفاده شده است

ویتامین B6:

کمبود این ویتامین موجب جنون و افسردگی می‌شود و منابع غذایی آن عبارتند از: جوانه گندم، آرد جو، آجیل (مخصوصاً گردو)، حبوبات، (سویا، عدس و لوبیا)، جو، موز، بادام زمینی، کره بادام زمینی، آووکادو، گندم و کشمش.

اسیدفولیک:‌ 

ویتامین B9 (اسید فولیک)  نیز نقش ویژه ای در ساخت سلول های خونی و نیز در ساخت میانجی های عصبی ( موادی که باعث انتقال پیام های عصبی در اعصاب میشوند) دارد. طبیعی است که کمبود این ویتامین نیز عوارص خاص خود مانند افسردگی، پرخاشگری، عصبانیت و تحریک پذیری را بدنبال داشته باشد.

ویتامین B9 یا همان اسید فولیک نقش مهمی در تولید میانجی های عصبی (مواد منتقل کننده پیام های عصبی در اعصاب) و سلول های خونی دارد. کمبود این ویتامین اساسی باعث بروز مشکلاتی همچون افسردگی، عصبانیت و پرخاشگری می شود.

اسید فولیک در سبزی ها و جگر و B12 در انواع غذاهای حیوانی (گوشت، ماهی، جگر، شیر، تخم مرغ و … یافت می شود و مصرف مقدار کافی از آن قطعا در بهبود وضعیت روحی و ثبات آن اثر شگفت انگیزی دارد.

علائم کمبود اسیدفولیک خستگی مزمن، پریشانی، بی‌خوابی فراموشی و گیجی می‌باشند. منابع غذایی آن عبارتند از: مخمر، لوبیا، کلم بروکلی، کاسنی، حبوبات (به خصوص نخود)، سویا، سبزی‌ها (مخصوصاً اسفناج، کلم و بامیه)، بادام، چغندر، هویج،‌ گردو،‌ برنج قهوه‌ای و ذرت.

ویتامین ‌B3:

علائم کمبود ویتامین B3 کاهش حافظه، آشفتگی‌های روحی، افسردگی و اضطراب بوده و منابع غذایی آن عصاره مخمر، مخمر آب جو، پنیر، بادام زمینی، کره بادام زمینی، کنجد، برنج قهوه‌ای، آرد سبوس‌دار، جوانه گندم، نان سبوس‌دار، جو و حبوبات (به خصوص نخود) می‌باشند.

بیوتین:

علائم کمبود آن بی‌حالی شدید،‌ پریشانی، افسردگی و پرخوابی بوده و در تخم مرغ، جگر، گل کلم،‌ قارچ، موز، هندوانه، توت فرنگی و بادام‌زمینی به مقدار زیادی وجود دارد.

ویتامین خوش اخلاقی

ویتامین خوش اخلاقی

ویتامین B6 اکسیژن رسانی کافی به مغز را تضمین می کند، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خواص آنتی اکسیدانی آن بدن را از شر ترکیبات سمی خلاص می کند. می توانید به راحتی این ویتامین را از طریق مصرف مواد غذایی مناسب تامین کنید. به همه ی خانم هایی که قبل از شروع دوره ی ماهانه شان اعصاب ندارند نیز توصیه می کنیم برای رفع خستگی، افسردگی و بدخلقی خود حتماً مواد غذایی حاوی ویتامین B6 بیشتری مصرف و یا اینکه مکمل دریافت کنند.
ویتامین B6 به بعلت ساختار شیمیایی که دارد به راحتی در آب حل می شود و حلال در آب است و میزان اضافه آن از بدن انسان دفع می شود به همین علت است که در مواقع کمبود باید در بدن جایگزین شود. ویتامین B6 از سه ماده با نام های پیریدوکسین (Pyridoxine)، پیریدوکسال (Pyridoxal) و پیریدوکسامین (Pyridoxamine) به وجود آمده که هر سه ماده با هم مرتبط هستند و با هم عمل می نمایند.