سبک زندگی و رژیم غذایی افراد در زندگی ماشینی و صنعتی جهان کنونی باعث بروز بیماری های مختلف از جمله سوء هاضمه شده است،در این مقاله به بررسی دلایل ابتلا به این بیماری خواهیم پرداخت. یک متخصص گوارش گفت: مصرف نوشابه گازدار و چای داغ سبب بروز بیماری سوء هاضمه در طولانی مدت می‌شود.

محمد غفرانی متخصص گوارش در گفت‌ و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: عارضه سوء هاضمه‌ یکی از بیماری‌های شایع در بین مردم دنیاست که به دلیل عملکرد نامناسب دستگاه گوارش و یا ورود میکروب‌ و ویروس‌های مختلف‌ در سیستم گوارشی و معده بروز پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: افرادی که پس از غذا خوردن و حتی در موار‌دی خاص‌ بدون آنکه مواد غذایی را مصرف کرده باشند در ناحیه معده دچار ورم و درد شوند این موضوعات از نشانه های بیماری سوء هاضمه‌ است.

غفرانی با بیان اینکه اختلالات حرکت گوارشی و حتی زخم گوارش می‌تواند تبدیل به بروز عارضه سوء هاضمه در افراد شود، افزود: وقتی که حرکت سیستم گوارشی به خوبی انجام نشود افراد دچار بیماری سوء هاضمه‌ می‌شوند که تهوع، احساس سیری، برجسته شدن معده از جمله عوامل این بیماری محسوب می‌شود.

وی عنوان کرد: افرادی که به مصرف نوشیدنی‌هایی داغ مثل چای و یا قهوه عادت دارند معمولاً در طولانی مدت دچار بیماری سوء هاضمه می‌شوند.

غفرانی تأکید کرد: مصرف مواد کافئین‌دار، نوشابه گاز‌دار و همچنین جویدن آدامس سبب ایجاد سوء هاضمه و عارضه نفخ معده می‌شود.

وی یادآور شد: بیماری سوء هاضمه بر اثر مصرف سیر و پیاز برای افرادی که سابقه این بیماری را دارند توصیه نمی‌شود، زیرا این مواد و همچنین دوغ‌های گازدار‌ باعث تشدید و بروز عارضه‌ سوء هاضمه می‌شود.

منبع/باشگاه خبرنگاران