درمان های متفاوت برای عفونت مجاری ادراری در خردسالان

عفونت ادراری اطفال از رایج ترین امراض مربوط به سیستم ادراری در این سنین می باشد که عوارض جانبی فراوانی مانند سوزش ادرار و تکرر ادرار به همراه دارد. برای درمان این عارضه ها در منزل می توانید از برخی مواد خوراکی طبیعی و سالم کمک بگیرید. به درمان های ساده و موثر در این زمینه دقت کنید.

عفونت ادراری (به انگلیسی Urinary Tract Infection) یا UTI بیماری رایجی است که کودکان نیز آن را تجربه می کنند. عفونت ادراری در کودکان می تواند دردناک یا آزار دهنده باشد به همین دلیل بهتر است هرچه سریعتر بعد از مشاهده علائم عفونت ادراری برای درمان آن اقدام کرد. دارو، درمان خانگی و تغییر در سبک زندگی همگی نقش بسیار مهمی هم در درمان عفونت ادراری و هم در پیشگیری از عفونت های بعدی ایفا می کنند.

 

به دکتر مراجعه کنید

به منظور دادن آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری به کودک با دکتر اطفال مشورت کنید. اگر کودک عفونت ادراری استاندارد داشته باشد (عفونت ادراری که در پایین دستگاه ادراری و مثانه به وجود آمده و برگشت نپذیر نمی باشد) باید برای درمان عفونت باید آنتی بیوتیک مصرف کند. تعداد روزهایی که باید آنتی بیوتیک مصرف شود و مقدار آن را دکتر برای شما تعیین خواهد کرد.

نوزاد را به بیمارستان ببرید

اگر فکر می کنید نوزاد شما دچار عفونت ادراری شده است او را به بیمارستان ببرید. در صورت بروز علائم در نوزادان کمتر از یک ماه باید او را سریعا به بیمارستان منتقل کنید. عفونت ادراری برای نوزادان کمتر از یک ماه خطرناک است. اگر نوزاد شما کمتر از 2 ماه دارد و علائم عفونت ادراری به همراه تب نشان می دهد، باید او را نیز به بیمارستان ببرید.

درمان های متفاوت برای عفونت مجاری ادراری در خردسالان

برای درمان عفونت ادراری برگشت پذیر نباید آنتی بیوتیک مصرف شود

اگرچه تا زمانی که کودک آنتی بیوتیک مصرف می کند، عفونت ادراری درمان می شود اما به محض قطع شدن مصرف آنتی بیوتیک، احتمال دوباره عود کردن عفونت ادراری در کودکان بیشتر می شود. بنابراین مصرف معمول آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری در کودکان و نوجوانان توصیه نمی شود چرا که تاثیر چندانی در درمان ندارد.
درمان خانگی عفونت ادراری در کودکان


بیشتر بخوانید: از کجا بدانیم دچار عفونت ادراری (UTI) شده ایم؟


به کودک ماست بدهید

ماست حاوی پروبیوتیک هایی است که به مبارزه با باکتری های بد عامل عفونت ادراری کمک می کند. در واقع پروبیوتیک ها شامل باکتری های خوبی به نام لاکتوباسیل می باشد که تحقیقات نشان داده این نوع باکتری برای درمان عفونت ادراری در کودکان و بزرگسالان موثر است.

سعی کنید هر روز به کودک ماست دهید تا به درمان عفونت ادراری و پیشگیری از عفونت های بعدی کمک کند.

به کودک آناناس بدهید

آناناس به طور طبیعی شامل ترکیبی از آنزیم ها (برملائین) است که پروتئین را تجزیه می کنند از جمله پروتئین هایی که باعث افزایش التهاب می شوند. در ترکیب با آنزیم مشابه دیگری (trypsin) به طور چشمگیری به اثر بخشی بیشتر آنتی بیوتیک ها در درمان عفونت ادراری کمک می کند.

 

به کودک مکمل ویتامین C بدهید

با اینکه تحقیقات در نشان دادن اثر بخشی ویتامین C در درمان عفونت ادراری بی نتیجه بوده است اما برخی افراد معتقدند که این ویتامین در درمان عفونت ادراری موثر است. علت این امر این است که ویتامین C ادرار را بیشتر اسیدی کرده و شرایط سختی برای رشد باکتری های بد و ایجاد عفونت به وجود می آورد. مقدار ویتامین C مورد نیاز کودک را باید از دکتر بپرسید.

جوش شیرین عفونت ادراری را درمان نمی کند

مدت ها این باور وجود داشت که جوش شیرین ادرار را بیشتر قلیایی کرده و این امر موجب کاهش درد و تکرر ادرار که از علائم عفونت ادراری هستند می شود. در واقع تغییر میزان اسیدی بودن طبیعی ادرار می تواند محیط مناسبی برای رشد باکتری ها به وجود آورد. به همین دلیل بهتر است از جوش شیرین برای درمان عفونت ادراری کمک نگیرید.

درمان های متفاوت برای عفونت مجاری ادراری در خردسالان

از دادن قهوه به کودک خودداری کنید

کافئین مثانه را تحریک می کند و باعث تکرر ادرار می شود. به این دلیل که ظرفیت طبیعی مثانه را کاهش داده و مثانه ادرار کمتری را در خود نگه می دارد. بنابراین کافئین علائم عفونت ادراری از جمله تکرر ادرار را بدتر می کند. به همین خاطر بهتر است از دادن کافئین به کودک خودداری کنید. (البته این قانون بهتر است در مواقع دیگر نیز رعایت شود)
کودک

مطمئن شوید که کودک بهداشت شخصی را رعایت می کند

به کودک آموزش دهید که چگونه بدن خود به ویژه اندام تناسلی را تمیز نگه دارد. اینکه کودک بداند چگونه آلت تناسلی خود را در حمام یا دستشویی تمیز کند بسیار مهم است. اگر کودک شما دختر است به او یاد بدهید که بعد از شستن آلت تناسلی خود آن را کاملا خشک کند. در دختران باکتری از روده بزرگ در اطراف ناحیه تناسلی و مجاری ادراری قرار گرفته و به راحتی می تواند وارد مثانه شده و عفونت ایجاد کند.

از حمام کردن کودک در وان خودداری کنید

اگر به عفونت ادراری مشکوک هستید اجازه ندهید کودک در وان حمام کند. آب وان به راحتی توسط باکتری های قسمت های دیگر بدن آلوده می شود. به همین دلیل بهتر است کودک دوش بگیرد مخصوصا اگر سابقه عفونت ادراری داشته باشد.

به کودک آموزش دهید ادرار خود را نگه ندارد

خالی کردن ادرار مثانه به طور مرتب باعث تخلیه باکتری های بد می شود. چرا که ادرار به طور مرتب باکتری های بدی را که می خواهند به سمت مثانه بروند را شسته و تخلیه می کند.

هیدراته کردن کودک (نوشیدن مایعات به اندازه کافی) باعث می شود کودک به طور مرتب برای ادرار به دستشویی برود. همچنین باید به کودک خود آموزش دهید تا هر موقع احساس ادرار داشت فورا به دستشویی برود و آن را برای مدت طولانی نگه ندارد. باکتری به خوبی در ادرار رشد می کند پس ادرار منظم او را از عفونت مثانه دور می کند.