گرم کردن مجدد برخی از مواد غذایی در مایکروفر بسیار مضر است و باعث تولید سم و باکتری هایی می شود که سلامتی افراد را تهدید می کند.در این مقاله شما را با مواد غذایی آشنا می کنیم که هرگز نباید مجدد آن ها را با مایکروفر گرم کنید.در اینجا، نکات لازم در این خصوص بیان شده است:
هنوز هم تعداد بسیار زیادی از ما، از مایکروفر به شیوه‌ای ناصحیح استفاده می‌کنیم. البته ما می دانیم که نباید هرگز ظروف آلومینیومی، فلزی و پلاستیکی را در آن قرار دهیم، اما گرم نمودن مجدد بعضی از مواد غذایی در مایکروفر نیز به همین میزان خطرناک است.
قبل از هر چیز، در یک مایکروفر طبخ غذا بصورت یکنواخت صورت نمی‌گیرد که این اغلب بدین مفهوم است که هر باکتری موجود در مواد غذایی، زنده باقی خواهد ماند. و همانطور مسئله دیگری که وجود دارد این است که گرم نمودن مجدد بعضی از مواد غذایی در مایکروفر، در تولید سموم سرطان زا نیز نقش دارد. جهت کاهش خطرات مایکروفر، بهتر است برای طبخ و یا گرم نمودن 6 ماده غذایی که در زیر ذکر شده‌اند، از آن استفاده ننمایید:
1. تخم مرغ سفت: هنگامی که تخم مرغ سفت با پوست یا بدون پوست در مایکروفر پخته می‌شود، رطوبت موجود در درون تخم مرغ، مانند یک دیگ زودپز باعث افزایش بخار بسیار زیادی می‌شود تا جایی که ممکن است تخم مرغ منفجر گردد. حتی هولناک‌تر از آن، این که ممکن است تخم مرغ در مایکروفر در هنگام حرارت دیدن منفجر نشود، بلکه پس از آن، این اتفاق رخ دهد، بدین معنی که تخم مرغ بسیار داغ و در حال جوش، می‌تواند در دست، در بشقاب و یا حتی در دهان شما منفجر شود. برای جلوگیری از تبدیل شدن تخم مرغ به یک بمب بخار، قبل از گرم نمودن مجدد آن در مایکروفر، تخم مرغ را به قطعات کوچک خرد کنید و یا باز هم بهتر است که بطور کلی از قرار دادن آن در مایکروفر اجتناب نمایید.

2. شیر مادر: بسیاری از مادران، شیر خود را منجمد نموده و از این طریق، آن را برای استفاده بعدی ذخیره می‌نمایند، و این شیوه بسیار خوبی است، اما به شرط آن که در مایکروفر مجددا گرم نشود. به همان طریقه‌ای که مایکروفرها، بشقاب‌های حاوی مواد غذایی را به صورت نابرابر گرم می‌کنند، همانطور نیز می‌توانند یک شیشه شیر مادر را بصورت غیر یکنواخت گرم نموده و نقاط حرارتی ایجاد کنند که ممکن است به شدت دهان و گلوی نوزاد را بسوزانند. و همچنین گرم نمودن مجدد مواد غذایی در ظروف پلاستیکی در مایکروفر، خطر تولید مواد سرطان زا را نیز به همراه دارد. سازمان غذا و دارو در آمریکا توصیه می‌کند که بهتر است باز شدن شیر مادر و شیر خشک از حالت انجماد و حرارت دادن مجدد آنها در ظرفی در فر و یا با استفاده از آب گرم صورت گیرد.

3. گوشت‌های فرآوری شده: گوشت‌های فرآوری شده، اغلب حاوی مواد شیمیایی و نگه دارنده جهت طولانی‌تر شدن تاریخ مصرفشان می‌باشند. متاسفانه، قرار دادن این نوع گوشت‌ها در مایکروفر، می‌تواند موادی تولید نماید که برای سلامتی شما بسیار مضر است. طبق تحقیقات و بررسی‌های انجام شده، با قرار دادن گوشت‌های فرآوری شده در مایکروفر، احتمالا ما ندانسته در معرض خطر تغییرات شیمیایی، مانند کلسترول اکسید شده در این فرآیند قرار می‌گیریم. گرم نمودن مجدد گوشت‌های فرآوری شده از طریق اشعه مایکروفر، در تشکیل فرآورده‌های حاوی کلسترول اکسید شده نقش داشته و با بروز بیماری‌های قلبی و عروقی ارتباط دارد.

4. برنج: طبخ برنج در مایکروفر، گاهی اوقات می‌تواند منجر به مسمومیت غذایی گردد. مسئله موجود در طبخ برنج در مایکروفر، وجود شایع یک باکتری بسیار مقاوم به نام باسیلوس سرئوس (Bacillus Cereus) می‌باشد. حرارت باعث از بین رفتن این باکتری می‌شود، اما آن می‌تواند هاگ‌هایی سمی تولید کند که بطور شگفت انگیزی در برابر حرارت، مقاوم می‌باشند. تحقیقات و بررسی‌های زیادی تاکید می‌کنند که به محض این که برنج از مایکروفر خارج شده و در دمای اتاق قرار گیرد، هاگ‌های موجود در آن می‌توانند چند برابر شده و در صورت مصرف، باعث مسمومیت غذایی گردند.

5. مرغ: مهم‌ترین موردی که لازم است به آن در خصوص مایکروفرها پی برد، این است که حرارت آنها همیشه باعث از بین رفتن باکتری‌ها نمی‌شود، زیرا مایکروفرها برخلاف طبخ ساده و معمولی، به مواد غذایی از خارج به داخل آنها حرارت می‌دهند. در مفهوم دقیق کلمه، با زنده ماندن این سلول‌های باکتریایی، احتمال خطر بسیار بیشتری وجود خواهد داشت که بعضی از مواد غذایی مستعد آلوده شدن به باکتری، باعث بروز بیماری شوند. این نکته را بخاطر بسپارید شما می‌توانید دریابید که چرا مرغ که در معرض خطر آلوده شدن به میکروب سالمونلا (Salmonella) قرار دارد می‌تواند با طبخ آن در مایکروفر، یک غذای مضر و خطرناک بشمار رود. قبل از صرف مرغ، به منظور از بین رفتن تمام باکتری‌های موجود در آن، لازم است کاملا پخته شود. چون در مایکروفرها تمام قسمت‌های گوشت بطور کامل و یا یکنواخت مورد طبخ قرار نمی‌گیرند، بنابراین، احتمال زنده ماندن باکتری‌هایی مانند سالمونلا، بیشتر خواهد بود.

6. سبزیجات با برگ‌های سبز: اگر شما تمایل دارید کرفس، کلم پیچ و یا اسفناج پخته شده را نگه دارید و به عنوان غذای باقی مانده، بعدا صرف کنید، در این صورت، بجای مایکروفر، آن را مجددا در فر معمولی گرم نمایید. تحقیقات و مطالعات نشان می‌دهند هنگامی که سبزیجات مجددا در مایکروفر گرم شوند، نیتراتی که بطور طبیعی در آنها وجود دارد می‌تواند به نیتروز آمین (Nitrosamine) که سرطان زا بوده تبدیل شود.

منبع/سپید آنلاین