ورزش یکی از فغالیت هایی است که لازم است هر فرد مقداری از وقت خود را صرف انجام این عمل بکند. شاید شما یک ورزشکار حرفه ای نباشید اما لازم تا برای حفظ سلامتتان هم که شده مقداری از وقت خود را به ورزش کردن بپردازید. در این مظلب شما را با مفید ترین ورزش ها برای افزایش طول عمر و سلامتی آشنا کرده ایم. با دکتر سلام همراه باشید.

یک استاد پزشکی دانشگاه هاروارد لیستی از بهترین ورزش‌ها برای بدن را تهیه کرد.

مین لی، استاد دانشگاه هاروارد در رشته پزشکی لیستی از پنج ورزش که بهترین تاثیر را بر روی بدن دارند را تهیه کرده است.

اکثر افراد تصور می‌کنند که ورزش‌هایی همچون دوی ماراتن، بهترین تاثیر را بر روی بدن دارند ، زیرا این ورزش‌ها به کاهش وزن کمک می‌کند اما برای مثال دوی ماراتن به مفاصل و سیستم گوارش فشار می آورد. ورزش‌های دیگری هستند که برای بدن مناسب تر هستند و علاوه بر این می‌توانند به کاهش وزن و پرورش عضلات کمک کنند.

پنج ورزشی که مین لی به آنها اشاره کرده است عبارتند از:

۱. شنا:

ورزش شنا تقریبا بر روی تمامی عضلات بدن کار می‌کند و ضربان قلب را افزایش می‌دهد. این ورزش از پیر شدن مغز جلوگیری می‌کند. همچنین فشاری بر روی مفاصل نمی آورد. هنگامی که به صورت مداوم حداقل ۳۰ تا ۴۵ ‌دقیقه شنا می کنید می توانید با افسردگی و استرس نیز مبارزه کنید.

۲. تایی چی:

تایی چی چوآن یک ورزش رزمی باستانی چین است. در این ورزش حرکات آرام همراه با مدیتیشن انجام می‌شود. این ورزش بر روی تعادل و هماهنگی بدن تمرکز دارد و بر روی سیستم تنفسی کار می‌کند. تایی چی برای افرادی که سالمند هستند نیز مناسب است ، زیرا باعث افزایش تعادل و آمادگی جسمانی می‌شود.

۳. ورزش‌های قدرتی:

ورزش‌های قدرتی و استقامتی همراه با وزنه یا با تمرکز بر وزن بدن انجام می‌شود. این ورزش‌ها عضلات بدن را پرورش می‌دهند. انجام ورزش‌ های قدرتی دو تا سه بار در هفته‌ توصیه می‌شود. افرادی که زمان کافی برای انجام این ورزشها را ندارند می‌توانند از ورزش‌های اینتروال یا کوتاه مدت و شدید استفاده کنند. این ورزش‌ها سیستم قلبی و عروقی را نیز بهبود می بخشد. در ورزش‌های قدرتی تداوم در انجام ورزش بسیار مهم است.

۴. پیاده روی:

پیاده روی یکی از درمان‌های قوی برای بسیاری از بیماری ها است. این ورزش باید حداقل ۳۰ ‌دقیقه انجام شود تا بر روی بدن و مغز تاثیر بگذارد. مطالعات اخیر نشان داده است که افراد ۶۰ تا ۸۸ سال می‌توانند با انجام ۳۰ ‌دقیقه پیاده روی چهار روز در هفته‌ سلامت مغز را افزایش دهند و حافظه را بهبود بخشند. پیاده روی همچنین درمانی برای افسردگی به حساب می‌آید . می‌توان پیاده روی را از ۱۰ ‌دقیقه آغاز کرد و به تدریج میزان آن را افزایش داد.

۵. ورزش‌های کیگل:

ورزش‌های کیگل تمریناتی هستند که بر روی عضلات قسمت تحتانی لگن انجام می‌شود که به عضلات “کیگل” معروف هستند. این تمرینات برای مردان و زنان مناسب هستند و از بی اختیاری ادراری و یا افتادگی رحم جلوگیری می‌کند. با افزایش سن عضلات این قسمت از بدن ضعیف می‌شوند و باعث بروز برخی از بیماری‌ها در زنان و مردان شود. ورزش‌های کیگل متنوع هستند اما روش درست انجام آنها مقبض کردن عضلاتی است که برای نگه داشتن ادرار از آنها استفاده می‌کنیم.

این انقباض‌ها باید در دو تا سه ثانیه انجام شوند و سپس عضله‌ ها رها شوند. هر حرکت کیگل حداقل با ۱۰ تکرار باید انجام شود و چهار تا پنج بار در روز تکرار شود. یکی از حرکت‌های متداول کیگل، حرکت پل است. برای انجام این حرکت باید فرد بر روی زمین دراز بکشد و پا را از زانو خم کرده و کف پا را بر روی زمین بگذارد. سپس بدن را از زمین جدا کرده به شکلی که گردن و شانه‌ها بر روی زمین باقی بماند. بدن باید در یک راستا قرار بگیرد. در این حرکت فرد عضلات شکم و لگن را هنگامی که بر روی پل می‌رود منقبض می‌کند و هنگامی که بدن را به حالت عادی بر روی زمین بر می گرداند عضلات را رها می‌کند.

 

منبع: ایسنا