سردرد

سردرد سینوسی یک نوع سردرد است که استرس عامل محرک آن نمی باشد. عاملی مانند خستگی باعث ایجاد این نوع سردرد می شود. سردرد سینوسی را می توانید با نوشیدن آب فراوان و استفاده از کمپرس های گرم درمان کنید. در این مقاله اطلاعاتی در خصوص علائم سردرد سینوسی، دلایل و راه درمان آن را آماده کرده ایم. با ما همراه شوید.

در شرایطی که استرس می تواند در برخی موارد موجب شکل گیری سردرد شود (سردردهای تنشی را مد نظر قرار دهید)، سردردهای سینوسی معمولا با این محرک در ارتباط نیستند.

انواع مختلفی از سردرد وجود دارند، اما در مورد سردرد سینوسی ممکن است به اشتباه فکر کنید دچار عفونت سینوس شده اید، زیرا علائم این دو شرایط بسیار شبیه به یکدیگر هستند.

حتی اگر سینوزیت (عفونت سینوس) در شما تشخیص داده شود، سردرد شما ممکن است هیچ ارتباطی با سینوس ها نداشته باشد. در نتیجه، توانایی تمیز دادن بین این دو شرایط مفید است و بر اساس آن می توانید به بهترین شکل ممکن سردرد را درمان کنید. در ادامه با برخی از دلایل، علائم و درمان های یک سردرد سینوسی بیشتر آشنا می شویم.

عفونت های سینوس

در شرایطی که استرس می تواند در برخی موارد موجب شکل گیری سردرد شود (سردردهای تنشی را مد نظر قرار دهید)، سردردهای سینوسی معمولا با این محرک در ارتباط نیستند. سردردهای سینوسی به واسطه گرفتگی و التهاب سینوس در نتیجه یک عفونت، از جمله سرماخوردگی یا آنفلوآنزا، شکل می گیرند.

از دیگر دلایل ممکن یک سردرد سینوسی می توان به آلرژی های فصلی، مانند تب یونجه، اشاره کرد. اگرچه سرماخوردگی مقصر اصلی محسوب می شود، سینوزیت می تواند به واسطه هر چیزی که از تخلیه سینوس ها جلوگیری کند، شکل بگیرد.

رابطه با تب

سردردهای سینوسی می توانند اغلب به تب منجر شوند، که به طور معمول در دیگر انواع سردرد دیده نمی شود. اگر یک سینوس مسدود شده باشد، به عنوان مثال، در نتیجه یک عفونت، احتمال این که به تب مبتلا شوید نیز وجود دارد.

در شرایطی که میگرن ها و سردردهای عصبی اغلب با سردردهای سینوسی اشتباه گرفته می شوند، برای بررسی دقیق شرایط باید به پزشک مراجعه کنید. اما همانگونه که پیش‌تر نیز اشاره شد، حتی تشخیص یک عفونت سینوسی به معنای آن نیست که سردرد شما از سینوس ها ناش می شود، و در این میان تب می تواند به تشخیص دقیق کمک کند.

درد در زمان فشار

احساس درد ناشی از یک سردرد سینوسی احتمالا زمانی که به سمت جلو خم می شوید یا به بدن کشش وارد کنید، مانند زمانی که قصد دارید فرزند خود را از روی زمین بلند کنید یا هنگام باغبانی، تشدید می شود.

همچنین، ذکر این نکته اهمیت دارد که درد ناشی از سردرد سینوسی در قسمت بالا یا پشت سر شما شکل نمی گیرد. سردرد سینوسی در ناحیه صورت، جایی که حفره های سینوسی قرار دارند، متمرکز است. این به معنای آن است که درد را در قسمت شقیقه ها، پیشانی، یا گونه ها احساس خواهید کرد. حتی ممکن است در دندان های خود نیز احساس درد داشته باشید.

سردرد

خستگی

خستگی یکی از نشانگرهای قوی برای عفونت سینوسی محسوب می شود، که می تواند به شکل گیری یک سردرد سینوسی منجر شود.

در مقایسه با سردرد و احساس فشار، خستگی حتی می تواند نشانگر بزرگتری برای تشخیص یک عفونت سینوسی باشد. نتایج مطالعه ای که توسط دانشگاه واندربیلت انجام شد، نشان داد که خستگی، انسداد بینی و کاهش حس بویایی نشانگرهای اصلی یک عفونت سینوسی هستند.

عدم ارتباط با حالت تهوع

یک فرق مهم بین میگرن و سردرد سینوسی وجود دارد؛ سردردی که از سینوس سرچشمه می گیرد به طور معمول همانند دیگر انواع سردرد به شکل گیری حالت تهوع یا استفراغ منجر نمی شود.

افرادی که از میگرن رنج می برند، اغلب نسبت به سر و صدای بلند یا نور روشن بسیار حساس می شوند، که این شرایط در زمان ابتلا به یک سردرد سینوسی صدق نمی کند.

درمان های طبیعی وجود دارند

افرادی که از سردردهای سینوسی رنج می برند به طور معمول می توانند درد خود را در خانه یا حتی محل کار تسکین دهند.

از جمله روش های طبیعی که برای تسکین سردرد سینوسی پیشنهاد شده است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تخلیه مسیرهای بینی با استفاده از اسپری محلول نمک یا شستشو آنها با این محلول

استفاده از مکمل های بروملین

استفاده از بخور اُکالیپتوس

نوشیدن آب فراوان

استفاده از کمپرس های گرم

مصرف غذاهای تند برای پاکسازی انسداد در سینوس

اگر این روش های درمانی در تسکین شرایط موثر نبودند، ممکن است با نوع دیگری از سردرد مواجه باشید و اگر به تسکین سریع درد نیاز دارید استفاده از مسکن های بدون نسخه ایده بدی نیست. با این وجود، برای بررسی دقیق شرایط و در صورت مواجهه با سردردهای عودکننده بهترین گزینه مراجعه به پزشک است.

منبع: عصر ایران