سرطان سینه

یکی از بیماری های بسیار خطرناک در جهان، سرطان سینه است که بسیار شایع هم می باشد. خانم ها نسبت به مردان بیشتر دچار سرطان سینه می شوند. در این مقاله از دکتر سلام اطلاعاتی در خصوص درمان سرطان سینه را آماده کرده ایم. توصیه می کنیم که این مقاله را از دست ندهید و حتما آن را مطالعه کنید. با ما همراه شوید.

ابتلا به سرطان سینه پایان راه زندگی نیست و درصورتی که بیماری زود تشخیص داده شود امید به زندگی شخص افزایش می‌یابد.

درمان سرطان سینه در صورتی که در مراحل اولیه باشد با جراحی، خارج کردن تومور، شیمی درمانی و برق درمانی انجام می‌شود و پس از آن شخص باید به طور منظم آزمایش‌های دوره‌ای و مشاوره با متخصص را انجام دهد.

در صورتی که سرطان دیر تشخصیص داده شود و تومور بزرگ شود، پوست سینه حالت پرتقالی پیدا کند و رنگ پوست دگرگون می شود، در این حالت جراح چاره‌ای جز برداشت میزان زیادی از بافت سینه نخواهد داشت و حتی مجبور به تخلیه یک یا هر دو سینه می‌شود که ماستکتومی نام دارد.

پس از انجام ماستکتومی بانوان معمولاً دچار شوک عاطفی، استرس و افسردگی زیادی می‌شوند و حتی امکان برهم خوردن زندگی زناشویی آن‌ها و طلاق از همسر وجود دارد.

امروزه روش‌های ترمیمی فراوانی برای کمک به این دسته از بانوان وجود دارد، از جمله پروتز‌هایی به شکل لباس مخصوص بانوان و پروتز‌هایی که با جراحی در بدن بانوان نصب می‌شود.

البته قراردادن پروتز، اما و اگر‌های فراوان دارد و امکان بازگشت مجدد سرطان، پس زدن پروتز به وسیله سیستم ایمنی بدن، حساسیت و مواردی از این دست وجود دارد.

به تازگی کارشناسان نوعی روش ترمیمی برای کمک به بازسازی بافت سینه بانوان ابداع کرده اند که در آن از بافت بدن استفاده می‌شود و امکان پس زدن، سرطانی شدن و بروز حساسیت در آن درصد بسیار کمی دارد.

سرطان سینه

در این روش جراحی به نام DIEP، جراح با استفاده از بافت چربی، پوست و رگ‌های خونی ناحیه اطراف شکم و کمر، سینه را دوباره بازسازی می‌کند.

این عمل جراحی بسیار پیچیده است و ۱۰ ساعت به طول می‌انجامد، این جراحی به دست جراحان پلاستیک و نه جراح عمومی سینه انجام می‌شود.

تنها در انگلستان در سال ۲۰۱۷، بیش از ۲۳ هزار عمل جراحی ماستکتومی بر روی بانوان مبتلا به سرطان سینه انجام شده است و تنها ۲۱ درصد از بانوان درخواست بازسازی فوری بافت از دست رفته بدن خود را خواسته اند و درصد بالایی دچار افسردگی شده اند.

با توجه به عارضه‌های جانبی استفاده از پروتز برای بازسازی بافت سینه، بسیاری از بانوان به این روش جدید تمایل پیدا کرده اند، اما هزینه هفت الی ۲۰ هزار پوندی جراحی با توجه به وضعیت بیمار و آسیب بافت سینه خود به چالشی بزرگ تبدیل شده است.

با وجود ابداع این شیوه جدید برای ترمیم بافت سرطانی، پیشگیری همیشه بهتر از درمان است و شناسایی بیماری در مراحل اولیه، رژیم غذایی مناسب، ورزش و فعالیت‌های فیزیکی منظم، خودداری از استراحت در فضای روشن، خواب به اندازه، انجام تست‌های غربالگری از جمله ماموگرافی و آزمایش خون و پرهیز از مصرف سیگار می‌تواند مانع از ابتلای بانوان به این بیماری مرگبار شود و دیگر نیازی به انجام این روش‌های درمانی گران قیمت و پردردسر نیست.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان