gdfgdg

کاهش تحرک و تغذیه ناصحیح از علل ایجاد کبد چرب در بدن است این بیماری در نتیجه بسیاری از بیماری‌ها و یا حالت‌های تغذیه‌ای در بدن ایجاد می‌شود. در این جا کاربردي ترين و ساده ترين راههای درمان کبد چرب به روش سنتی را برایتان بازگو می کنیم

مصرف بي اندازه غذاهاي چرب و گنجاندن انواع فست فودها و غذاهاي آماده در برنامه و رژيم اعضاي خانواده اين روز ها به عنوان يکي از شايع ترين دلايل ابتلا به بيماري کبد چرب گزارش شده که ابتلا به آن در ميان افراد کم تحرک و چاق در مقايسه با ديگر مردم بيشتر است.

به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام در اين بيماري ذرات درشت و بزرگ چربي در سلول هاي کبد رسوب مي کنند و به اين ترتيب موجب بروز اختلال هايي در عملکرد کبد و ابتلا به بيماري هاي مزمن کبد مي شود که از ميان آنها مي توان به استعداد ابتلا به عفونت ها، خونريزي هاي دستگاه گوارش و اختلال در سطح هوشياري اشاره کرد.

از آنجا که بيماري کبدچرب از جمله بيماري هاي خاموش و بي نشانه است، پيشگيري از ابتلا به آن از جمله اولويت ها قرار مي گيرد، زيرا اين بيماري معمولا زماني خود را نمايان مي کند که ذرات چربي بخش زيادي از سلول هاي کبدي را به خود درگير کرده اند. کبد چرب پس از درگير کردن کبد با علائمي مانند ضعف، خستگي و احساس سنگيني و فشار در ناحيه فوقاني و راست شکم بروز مي کند. خوشبختانه در ميان شيوه هاي طبيعي درمان در سراسر جهان، راهکارها و تکنيک هايي وجود دارد که مي توان از آنها براي پيشگيري از ابتلا به کبدچرب اقدام كرد. در اينجا برخي از کاربردي ترين و ساده ترين اين شيوه ها را با هم مرور مي کنيم.

پيشگيري از تجمع چربي ها در کبد
نوشيدن چاي سبز يا استفاده از عصاره اين گياه دارويي تاثير زيادي در پيشگيري از تجمع و رسوب چربي ها در اطراف کبد دارد، ضمن آنکه مي تواند به تسريع روند درماني کبد چرب نيز کمک کند. افرادي که احتمال و استعداد ابتلا به اين بيماري در آنها زياد است مانند افراد چاق و کم تحرک مي توانند با گنجاندن چاي سبز در رژيم غذايي روزانه خود از ابتلا به اين بيماري پيشگيري کنند، به شرط آنکه در کنار نوشيدن چاي سبز، رژيم غذايي سرشار از سبزيجات و ميوه ها را در برنامه غذايي خود بگنجانند. علاوه بر اين، درمانگران چيني بر اين باورند که نوشيدن اين چاي گياهي به صورت مستمر مي تواند از ابتلا به سرطان کبد نيز پيشگيري ميکند.

کاهش جذب چربي با خارمريم
گياه خارمريم يکي ديگر از گياهان دارويي است که از آن براي درمان و پيشگيري از بيماري هاي کبدي استفاده مي کنند. اين گياه از آنجا که ترکيبي به نام سيلي مارين دارد، مي تواند در کاهش ميزان جذب چربي به ويژه چربي بد (LDL)، تري گليسيريد و کاهش جذب کلسترول موثر باشد.
به همين دليل بسياري از درمانگران، اين گياه را از جمله موثرترين گياهان دارويي براي درمان کبد چرب مي شناسند و مصرف دمنوش يا خشک اين گياه همراه غذا را در اين زمينه موثر مي دانند. مصرف اين گياه با مشورت متخصص طب سنتي مي تواند به بهبود عملکرد کبد کمک کرده و سرعت توليد دوباره سلول هاي کبدي را افزايش دهد.

با زنجبيل متابوليسم بدن را افزايش دهيد
يکي ديگر از شيوه هاي کاهش جذب چربي در جريان گردش خون و اندام هاي داخلي گنجاندن زنجبيل در برنامه غذايي هفتگي است. افرادي که در طول هفته 2 تا 3 بار زنجبيل استفاده مي کنند، مي توانند از خواص درماني آن در افزايش ميزان متابوليسم و سوخت و ساز بدن و کاهش جذب چربي ها بهره مند شوند. براي اين منظور مي توانيد يک تکه زنجبيل را درون يک کاسه ماست رنده كرده و آن را بعد از صرف وعده هاي غذايي ميل کنيد. به اعتقاد برخي از درمانگران شيوه هاي طبيعي درمان نوشيدن دمنوش زنجبيل نيز در کنترل بيماري هاي کبد به ويژه کبد چرب موثر است. نوشيدن اين دمنوش مي تواند به کاهش جذب چربي در اطراف کبد کمک کرده و مانع از ابتلاي افراد مستعد به اين بيماري شود. مصرف دمنوش زنجبيل يا ماست کم چرب حاوي زنجبيل به ويژه در وعده هايي که غذاي چرب خورده ايد بسيار اهميت دارد.
بيماري کبد چرب در طب نوين درمان اختصاصي ندارد اما با استفاده از پاپريکا ، حتي کبد چرب گريد 3 هم به سادگي درمان مي شود. پاپريکا يک افشره گياهي است که اختصاصا جهت درمان کبد چرب در نظر گرفته شده و عملکرد بسيار موفقي داشته است.

سويا را با گوشت قرمز عوض کنيد
يکي از مهم ترين عواملي که مي تواند از رسوب چربي ها در بافت کبد جلوگيري کند، اصلاح رژيم غذايي است. به گفته محققان جايگزين کردن سويا و پروتئين گياهي به جاي پروتئين حيواني به ويژه گوشت قرمز مي تواند تاثير زيادي در کاهش جذب چربي و تري گليسيريد در بافت کبد داشته باشد. از اين رو، درمانگران به افراد مستعد ابتلا به کبد چرب و التهاب کبد توصيه مي کنند در طول هفته براي تهيه غذاهاي خود از گوشت قرمز و سويا کنار هم استفاده کنند و مصرف گوشت قرمز را به حداقل برساند.

دور اين غذاها را خط بکشيد
اگر به اضافه وزن مبتلاييد، اگر کم تحرک هستيد و احتمال ابتلا به کبدچرب را دور نمي بينيد به شما پيشنهاد مي کنيم از مصرف غذاهايي مانند غذاهاي فريز شده و يخ زده، ترشيجات، ماست پرچرب، سس، نمك زياد، غذاهاي فست فود، انواع شيريني ها، پيتزا، انواع سرخ كردني ها مانند سير داغ، پياز داغ، چيپس، پفک، غذاهاي چرب و نوشابه هاي گازدارپرهيز كرده و تا مي توانيد به جاي آنها از ميوه هاي تازه، سبزيجات مختلف به ويژه کاهو، خيار، هويج و غذاهاي سالم و طبيعي استفاده کنيد. رعايت اين رژيم در تمامي دوره هاي سني به پيشگيري از ابتلا به کبد چرب و ديگر بيماري هاي کبد کمک مي کند.

آبليمو را فراموش نکنيد
نوشيدن يک ليوان آب که در آن عصاره يک ليموترش تازه وجود دارد در آغاز روز مي تواند بهترين دارو براي پيشگيري از ابتلا به کبد چرب باشد. از آنجا که ليمو سرشار از ويتامين C است و به عنوان يک آنتي اکسيدان مي تواند نقش موثري در هضم و جذب مواد مفيد در بدن داشته باشد، قابليت زيادي در پيشگيري و درمان کبد چرب دارد.

از زردچوبه غافل نشويد
به تازگي محققان دانشگاه «سنت لوئيس» از تاثير زردچوبه بر کنترل بيماري کبد چرب در افراد چاقي که به اين بيماري مبتلا هستند خبر داده اند. بر اساس اين تحقيقات مشخص شده، افرادي که از زردچوبه به عنوان يک چاشني در برنامه روزانه خود استفاده مي کنند کبد مقاوم تري در برابر ابتلا به بيماري کبد چرب دارند و احتمال ذخيره شدن ذرات چربي در کبد آنها کمتر است. از اين رو اين محققان به مردم توصيه مي کنند مصرف زردچوبه را به عنوان يک ادويه موثر و درمانگر در برنامه هفتگي و حتي روزانه خود بگنجانند.

عرقيات گياهي بنوشيد
عرق گياهي شاه تره، خارشتر و کاسني از جمله داروهاي گياهي موثر در کنترل و درمان کبد چرب به شمار مي آيند. اين نوشيدني هاي گياهي از آنجا که طبعي سرد و تر دارند موجب کاهش ميزان کلسترول خون مي شوند و در عين حال به پاکسازي کبد و بدن از سموم و مواد زائد هم کمک مي کنند.
به اعتقاد درمانگران، نوشيدن يك تا 2 ليوان ازيکي از عرقيات شاه تره، کاسني و خارشتر يا ترکيبي از آنها مي تواند تاثير زيادي در پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي کبد به ويژه کبد چرب و سيروز کبدي داشته باشد و احتمال ابتلا به اين بيماري ها را به صفر برساند.

چه افرادي استعداد ابتلا به کبد چرب دارند؟
به گفته درمانگران، افراد چاق و دچار اضافه وزن که کمترين ميزان تحرک را دارند اصلي ترين گروه ها براي ابتلا به بيماري کبد چرب هستند. اما در کنار اين گروه، گروه هاي ديگري هم وجود دارند که بيشترين آمادگي را براي ابتلا به اين بيماري دارند.
از طرفي افراد بي تحرک و علاقه مند به غذاهاي آماده و فست فودها نيز در گروه افراد مستعد ابتلا به کبد چرب هستند، بنابراين بايد هوشيار باشند و با مشورت پزشک خود آزمايش هاي لازم در اين زمينه را انجام دهند.
به گفته برخي از متخصصان، مصرف بي رويه و بي قاعده ويتامين A نيز مي تواند يک عامل محرک براي ابتلا به بيماري کبد چرب باشد که در نهايت فرد را با خطر رسوب چربي در بافت هاي کبد و اختلال در عملکرد اين عضو رو به رو کند.