رفع فقر آهن در دختران جوان

کم خونی و فقرآهن جزو عارضه هایی هستند که در دختران جوان بیشتر مشاهده می شوند. با استفاده از مکمل آهن می توان فقر آهن را جبران کرد. همچنین مصرف قرص ویتامین دی هم می تواند به رفع علائم فقر آهن کمک کند. صحبت های دکتر زهرا عبداللهی را در این رابطه بخوانید.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: بر اساس مطالعات کشوری، از طریق مکمل یاری آهن، تا 25 درصد کم خونی و کمبود آهن در دختران بالغ کاهش یافته است.

دکتر زهرا عبداللهی با بیان اینکه یکی از برنامه های در خصوص پیشگیری در کمبود ویتامین دی را مکمل یاری با ویتامین دی عنوان کرد و گفت: طبق مطالعه سال 93 در سطح کشور برای گروه های مختلف در قالب طرح تحول سلامت شروع کردیم و تمام دختران و پسران دبیرستان براساس دستورالعمل، ماهانه یک قرص ویتامین دی 50 هزار دریافت می کنند و همچنین زنان سالمند و میان سال به هنگام مراجعه به پایگاه سلامت یک عدد قرص ویتامین دی دریافت می کنند تا بتوان از این طریق کمبود ویتامین دی را در این گروه سنی کنترل کرد.

رفع فقر آهن در دختران جوان
وی با اشاره به این که در حال حاضر آرد مصرفی در نان های تولیدی با آهن و اسید فولیک غنی شده اند، افزود: غنی سازی شیر، آرد و روغن با ویتامین دی در یک استان به صورت پایلوت شروع شده است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به طرح مکمل یاری در مدارس و دبیرستان های دخترانه، گفت: این طرح با هدف کنترل و پیشگیری از فقر آهن و کم خونی در دختران نوجوان در صورت گرفته است چرا که در این سنین کم خونی و فقر آهن موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن و کاهش سرعت رشد و یادگیری می شود.
دکتر عبداللهی افزود: با کمک وزارت آموزش و پرورش هفته ای یک قرص آهن در 4 ماه تحصیلی به دانش آموزان دختر مقطع متوسطه داده می شود و طبق مطالعات کشوری، با این برنامه ها تا 25 درصد کم خونی و کمبود آهن در دختران بالغ کاهش یافته است.

پایگاه خبری وزارت بهداشت