برنامه اول دکتر سلام

موضوع: عوامل خطرزا در بیماریهای قلبی

 

قسمت اول دکتر سلام | عوامل خطرزا در بیماریهای قلبی

متن کامل قسمت اول برنامه دکتر سلام:

در خصوص عوامل خطر باید گفت که حدود 300 فاکتور خطر شناخته شده‌اند که در حقیقت می توانند منجر به بروز بیماریهای قلبی و عروقی شوند. در راس این لیست در حدود 10 الی 15 فاکتور خطر وجود دارد که اولین عامل خطر کشنده انسانها فشار خون است. دومین عامل خطر کشنده انسانها مصرف دخانیات است منتهی بالا بردن چربی ها یا مختل بودن چربیهای خون عاملی است که می تواند هر دو و یا آن دو عاملی فوقی که ذکر شد را تحت الشعاع قرار بدهد.

بیماری دیابت یا بیماری قند شیرین عامل خطری است که می تواند برای انسان بیماری قلبی ایجاد کند. شرط ایجاد بیماری قند این است که چربی های خون در واقع مختل باشد و اگر چربی های خون مختل نباشد بیماریهای قند شاید در بسیاری از مواقع آنقدر قدرت ندارد که بتوانند بیماری‌های قلبی و عروقی یا بیماری عروق ایجاد کند.

اما یکی دیگر از عوامل خطر زا در بروز بیماریهای قلبی بیماری است که در واقع مردم امروز بیشتر به آن مبتلا هستند. چاقی عامل خطر دیگری است که حتما باید تحت کنترل باشد. بالا بودن وزن می تواند همه گونه بیماری ایجاد کند، از قبیل بیماری مفاصل، بیماری تنفسی و بیماری قلبی و عروقی. بنابراین عامل مهمی دیگری که وجود دارد چاقی مفرط است.

عوامل دیگری هم در این خصوص وجود دارد که استرس ها از جمله این موارد هستند. استرس‌های شدید معمولا نه تنها می‌توانند بیماریهای قلبی و عروقی ایجاد کند بلکه بطور مستمر اگر بیماری استرس یا ناراحتیهای روانی در افراد وجود داشته باشد در طول دراز مدت می توانند باعث بروز بیماری قلبی و عروقی شوند.

همچنین عوامل خطرزای دیگه ای هم مانند پرسونایته یا نوع شخصیت افراد وجود دارد که ذکر می کنند. به این مفهوم که افرادیکه تیپ A پرسونالیته هستند یعنی شخصیت A دارند  اینها بیشتر  به بیماریهای قلبی و عروقی مبتلا می شوند اما امروزه باروانکاوی و روانشناسی‌های در صدد رفع این مشکل هستند.

بطور کلی ما عوامل خطر را به دو گروه تقسیم می‌کنیم یکسری عوامل خطری هستندکه اینها قابل تعدیل و برطرف کردن و یاکاملا حذف کردن هستند مثل : سیگار ،نخوردن چربی و غیره…

امیدوارم با تمهیداتی که به خرج می دهیم بتوانیم زندگی بهتر و سلامت بهتر داشته باشیم و از سلامت کامل برخورداری باشیم .

دکتر عارفی متخصص قلب و عروق  استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران