در کشور ما هفته اول بهمن ماه را هفته مبارزه با سرطان و آگاهی بیشتر درباره این بیماری نام گذاری کرده اند. تقریبا تمامی بیماری ها دارای یک منشاء خارجی مثل ویروس، باکتری و … هستند؛ به همین جهت راه مبارزه با آنها با توجه به نحوه از بین بردن عامل خارجی مشخص است؛ اما هیچ عمال خارجی غریبه ای در ابتلای فرد به سرطان دخیل نیست! بلکه خود ما و سبک زندگیمان این اختلال را به وجود آورده ایم. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

سرطان

سرطان ها از مهم ترین بیماریهای غیر واگیر هستند که بار بیماری عمده ای رابه جامعه تحمیل می کند سرطان دومین عامل شایع مرگ ومیر در کشور های توسعه یافته و سومین عامل در کشورهای درحال توسعه است در حال حاضر سرطان عامل 12درصد مرگ ومیر در سراسر جهان می باشد

برنامه هفته مبارزه با سرطان

اولین روز: مشارکت مردمی و سرطان 
شعار: دست در دست هم لذت پیروزی بر سرطان را بچشیم.

سرطان یکی از علل اصلی مرگ و میر در جهان محسوب می شود. رشد سریع و نگران کننده سرطان نیاز به توجه جدی هر جامعه ای دارد. تعداد بیماران مبتلا به سرطان در سال 1391 حدود 14 میلیون نفر برآورد شده است که این تعداد در سال 1401 می تواند به 22 میلیون نفر برسد. بنا براین کاملا روشن است که برای غلبه بر این بیماری خزنده و مرگبار نیاز به مشارکت تمامی آحاد جامعه و یک عزم ملی می باشد. همه ما نیاز به مراقبت جدی  تر از بدن خودمان داریم. این امر بدون دانش افزایی ما در مورد سرطان ممکن نمی باشد. همه مردم دست در دست یکدیگر بایستی مسئولیت خود را در دست بگیرند.

در این میان هیچ چیز مهم تر از این نیست که همه ما در امر آگاهی دادن به یکدیگر در مورد رفتارهایی که ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، در مورد علائم اولیه احتمالی سرطان،تلاش برای تشخیص های زود هنگام با استفاده از آزمایشات غربالگری و تغییر سبک زندگی بی تفاوت باقی نمانیم . تنها در صورتی که از تمام توانایی هایمان استفاده کنیم و در کنار یکدیگر باقی بمانیم می توانیم بر خطر سرطان غلبه کنیم و نه تنها خودمان ،بلکه نسل های آینده را از چنگال این بیماری خانمان سوز رهایی دهیم.

دومین روز: امنیت روانی و سرطان
شعار : خوش است آن درد كه باشد اميد درمانش 

سرطان یک بیماری به اصطلاح فیزیکی است و سلامت فرد را تهدید می کند اما تنها مصرف قرص و دارو چاره درمان این بیماری نیست! روحیه عاملی مهم در درمان سرطان است؛ داشتن روحیه بالا می تواند یک عامل ماورایی در درمان سرطان باشد و فرد را هرچه بیشتر به زندگی کردن ترغیب کند. اضطراب افسردگی ناشی از ابتلا به سرطان نه تنها بیمار، بلکه خانواده و اطرافیان وی را تحت تاثیرقرار می دهد و منجر به ناتوانی هر چه بیشتر از بخشی از جامعه می شود. توجه اطرافیان بیمار و دست اندرکاران درمان و مراقبت از بیمار به مسائل روحی-روانی سرطان نقش بسیار موثری در بهبود وپیشگیری از عود مجدد سرطان بازی می کند.

آموزش به بیمار و اطرافیان وی در مورد برخورد صحیح با این خبر تنش زا می تواند آرامش را به آنها بازگرداند. اینکه بدانیم سرطان مساوی با مرگ نیست بسیار مهم است. بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان می توانند سال های متمادی با این بیماری زندگی کنند. نقش حمایتهای روانی در نشاط و فرح زایی در این بیماران بی بدیل است بیماران و خانواده های آنان با دانش افزایی خود در زمینه روشهای روانی از بیماران سرطانی و اقوام ودوستان آنها می توانند با آرامش بیشتری به زندگی روزمره خود بپردازند و از اضطراب و افسردگی بی مورد بپرهیزند تنها با ارتقا سلامتی بیماران مبتلا به سرطان با انجام مشاوره های فردی یا گروهی می توان به طول عمر بیمار همراه با کیفیت زندگی وی امیدوار بود

سومین روز: خانواده و سرطان
شعار: در برابر سرطان یک خانواده قوی باشیم

مبتلا شدن یک فرد در خانواده نه تنها زندگی وی را تحت تاثیر قرار خواهد داد، بلکه به کلی خانواده و اطرافیان وی را نیز درگیر خواهد کرد. در اینجاست که نقش کلیدی خانواده و اطرافیان هویدا خواهد شد. تفاوت های بسیاری در روند درمان افرادی که خانواده ای نا امید دارند با افرادی که خانواده آنها سرشار از امید است وجود دارد.

هنگامی که کودکی به سرطان مبتلا می شود والدین وی درد بیشتری را در وجود خود احساس می کنند و وقتی پدر و مادری خبر ابتلا به سرطان را به فرزندان خود می دهند وجود فرزندشان مملو از ترس و نا امی دی می شود.سرطان بیماریست که گرچه یک عضو خانواده را هدف تهاجم قرار می دهد ولی در واقع می تواند همه اعضای خانواده را متلاشی کند. اینجاست که آموزش و آگاهی آحاد خانواده در حمایت و پشتیبانی از یکدیگر نقش حیاتی در حفظ تمامیت خانواده بازی میکند.دربعضی از موارد سرطان آگاهی از روند بیماری و نوع آن می تواند در پیشگیری از ابتلا سایر افراد خانواده از سرطان هایی که تحت تاثیر عوامل ژنتیکی منتقل می شوند جلوگیری کند.

تغییر روش های خطر ساز زندگی در خانواده نیز نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا سایر اعضای خانواده بازی می کند.یک خانواده پس از ابتلا یکی از اعضایش به سرطان بایستی متحد و در کنار هم با این بیماری به مبارزه بپردازد. سلامت روانی و بدنی خانواده در گرو آموزش های روانشناسی و پزشکی به کلیه اعضای آن میباشد.به عنوان یک خانواده موفق در کنار یکدیگر بمانید و با دانش افزایی در این برهه ناخوشایند زندگی عبور کنید.

 


در این باره بیشتر بخوانید: ابتلا به سرطان پستان با چربی خون بالا


 

هرگونه کپی برداری با ذکر نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است