در بخش اول این مقاله به بررسی انواع سرطان ها و علل ابتلا به آنها پرداختیم؛ در این بخش بیشتر سعی داریم تا به بررسی روش های درمان سرطان بپردازیم. روش های مختلفی برای درمان سرطان وجود دارند که با بهره گیری از آنها قادر خواهید بود تا این غول را از پای در بیاورید. با دکتر سلام همراه باشید.

روش های پیشگیری و درمان

برخی از روشهای کلی مانند عدم استعمال دخانیات، مصرف غذای سالم، پرهیز از عوامل تراتوژن (برخی مواد شیمیایی صنعتی مانند آزبست، اشعه یونیزان مانند کار در رادیولوژی، نور آفتاب و …) در پیشگیری از سرطان موثرند.

****روش‌های درمان

سرطان فقط مربوط به یک قسمت از بدن نیست و ممکن است  هر عضوی را آلوده کند؛ به همین سبب لازم است تا برای درمان آن روش های مختلفی را به کار گرفت. اما رایج ترین روش برای درمان سرطان استفاده از شیمی درمانی است که البته روشی بسیار رایج هم هست.

روش های اصلی درمان سرطان عبارتند از:

شیمی درمانی
پرتو درمانی
جراحی

البته روش های زیر نیز گاه در درمان سرطان به کار رفته‌اند:

ژن درمانی
آنتی‌انجیوجنسیس
هایپرترمیا

درمان بیولوژیکی یا ایمونولوژیک :

که مشتمل بر بازسازی، تحریک، هدایت و تقویت سیستم طبیعی دفاعی بدن بیمار است و با بکارگیری آنتی بادی و هدایت سیستم دفاعی خود بیمار جهت مبارزه با سرطان روی می‌دهد. بکارگیری عواملی مانند اینترفرون، سلول‌هایی که فعالیت ضدتوموری مستقیم دارند، و پادتن‌های تک‌تیره رشد سرطان را کاهش می‌دهد.

درمان فوتودینامیک (بکارگیری رنگ و نور):

در این شیوه رنگ به داخل یک رگ تزریق و سپس در تمام بدن منتشر می‌شود. پس از چند روز، این رنگ تنها در سلول های بدخیم باقی می‌ماند. سپس نور قرمز رنگ لیزری به سلول تابانده می‌شود و رنگ درون سلول سرطانی این نور را جذب می‌کند. این امر منجر به واکنش فوتوشیمیایی که ویرانگر سلول‌ها است می‌شود.

سوزاندن ضایعه بدخیم با اشعه لیزر:

در برخی موارد ضایعه بدخیم سرطان ریه منجر به مسدود شدن خشکنای می‌شود. در چنین موردی پزشک با سوزاندن ضایعه بدخیم با اشعه لیزر راه عبور هوا را برای بیمار باز می‌کند. این روش به گونه کامل نمی‌تواند منجر به ازبین بردن ضایعه بدخیم شود ولی کمکی است جهت آسان شدن تنفس در بیمار.

تغذیه درمانی

تغذیه فرد اهمیت بسیاری در سلامت وی دارد. شما چه در سلامتی به سر ببرید و چه بیمار باشید می بایست از لحاظ تغذیه ای بطور کامل نیاز های بدن خود را رفع کنید، اما در رابطه با سرطان موضوع کمی متفاوت است! خود مواد مصرفی می توانند از جمله عواملی باشند که شما را به این اختلال مبتلا خواهد کرد.

تنها راه کم هزینه و قطعی درمان سرطان در وحله اول حذف عوامل سرطان زا از زندگی شخص بیمار است, اما قدم دوم و مهمتر استفاده از جایگزین های مناسب و کاملا مطمئن است که مهمترین آنها در بحث تغذیه می باشد و هم اکنون بیماران بسیاری که از این روش استفاده نموده اند و با رعایت مسائل بهداشتی و تغذیه سالم موفق به بهبودی شده اند, البته تعدادی نیز بعلت نا پرهیز و بازگشت به روش های غلط زندگی مجدد دچار بیماری شده که با بازگشت مجدد به روشهای صحیح دوباره سلامتی خود را بازیافته اند . یک از این رژیم های غذایی که اثر بسیار خوبی در درمان بیماران سرطانی دارد استفاده از فرآورده های خام و گیاهی است که در یک رژیم 15 روزه توسط شخصی به نام خدادادادی در ایران ابداء شده و توسط ایشان به نام طب قرآنی نام گرفته و اثر شگفت انگیزی در درمان بیماری های بدخیم و لاعلاج داشته است .

فیزیوتراپی در سرطان Physical Therapy in Cancer

سرطان یک بیماری عمومی است و می‌تواند علائم بسیاری از بیماریهای دیگر را که سرطان نبستند تقلید کند و وقتی که تشخیص سرطان داده شد آنوقت هر چه در بیمار اتفاق می افتد به سرطان نسبت داده می‌شود. چه بسیار بیماری هایی که در سرطانی وجود داشته و قابل معالجه بوده است و در اتوپی تشخیص داده شده است و اصولا علت مرگ عوارض غیر قابل درمان نبوده است. باید به این گونه بیماری‌های همراه توجه دقیق داشت درمان این عوارض گاهی سبب شده که بیمار مدتها زندگی راحتی داشته باشد. تشخیص به موقع این گونه عوارض کمک فوق العاده‌ای به بیمار می‌کند.

عوارض بیوشیمی سرطان: هیپرکلسمی، هیپوکلسمی، هیپوناترمی، کمبود پتاسیم، زیاد بودن پتاسیم، بالا بودن اسید اوریک، هیپر تیروئیدیسم، هیپرلپیدمی، هیپوگلیسمی، بالا رفتن آمیلاز سرم، اختلالات تغذیه و آب و الکترولیت

عوارض بالینی سرطان: سیستم قلب و عروق، سیستم تنفسی، سیستم ادراری، ضعف عضلانی، درد شدید، استئوپروز

عوارض جراحی در سرطان: برحسب محل جراحی این عوارض بسیار متنوع و متفاوت است.

عوارض شیمی درمانی، دارو درمانی و رادیو تراپی در سرطان:عوارض گوارشی، استئوپروز،، آتروفی عضلانی و عوارض دیگر

نزاری ناشی از سرطان

بیماران سرطانی به طور شایع دچار از دست دادن شدید چربی بدن و توده بدون چربی بدن و به دنبال آن ضعف شدید، بی‌اشتهایی و کم‌خونی می‌شوند. این نشانگان تحلیل‌برنده نزاری نامیده می‌شود. علت اصلی نَزاری سرطان مشخص نیست با این حال شکی نیست که نزاری به علت نیازهای تغذیه‌ای تومور ایجاد نمی‌شود. پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد که کاشکسی در نتیجه عواملی مثل سیتوکین‌های تولید شده توسط تومور و میزبان در پاسخ به تومور به وجود می‌ آید.

 

 


در این باره بیشتر بخوانید: رابطه چاقی و عود مجدد سرطان پروستات


 

هرگونه کپی برداری با ذکر نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است