جویدن آدامس

جویدن آدامس از قدیم میان مردم یک امر معمولی بوده است. در گذشته آدامس از مواد طبیعی درست می شد ولی الان از ترکیب مواد صناعی تشکیل می شود. جویدن آدامس دارای فواید بسیاری است که از جمله این فواید می توان به افزایش بزاق دهان برای جلوگیری از خراب شدن دندان ها اشاره کرد.

آدامس‌ها در گذشته از مواد طبیعی ساخته می‌شدند، اما امروزه ترکیبی از مواد صناعی هستند.

انجمن دندانپزشکی آمریکا می‌گوید برخی از آدامس‌ها به حفاظت از دندان‌ها کمک می‌کنند. این انجمن به شرکت‌هایی که شواهد علمی درباره ایمن و مؤثر بودن آدامس‌های تولیدی‌شان در حفاظت دندان ارائه می‌کنند، مهر تأیید می‌زند.

عمل فیزیکی جویدن آدامس جریان بزاق را افزایش می‌دهد و بزاق می‌تواند اسیدهای زیانباری را پس از جویدن غذا در دهان تولید می‌شوند، خنثی کند و بشوید.

درعین‌حال به گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا ضرورت دارد که دو بار در روز با خمیردندان فلوراید دار مسواک زد و یک بار در روز نخ دندان کشید.

این انجمن می‌گوید بااینکه جویدن آدامس نباید جایگزین مسواک زدن و نخ دندان کشیدن شود، پژوهش‌های بالینی نشان می‌دهند که جویدن آدامس بدون قند برای ۲۰ دقیقه پس از خوردن غذا ممکن است به پیشگیری از پوسیدگی دندان کمک کند.

منبع: همشهری