اگر به فکر این هستید که لاغر شوید، به فکر خوردن غذاهایی باشید که به شما احساس سیری می دهند و مانع از پر خوری شما می شوند. این نوع غذاها سوخت و ساز بدن را افزایش می دهند چون بدن برای هضم این غذاها به مدت زمان بیشتری نیاز دارد.

غذاهای غنی از پروتئین معمولا آهسته تر از کربوهیدرات ها هضم می شوند و این باعث می شود احساس سیری بیشتر شود. با این وجود، بر خلاف باور عمومی توجه به پروتئین ها جهت کاهش وزن بسیار کم است.

چه بخوریم تا زود احساس سیری کنیم؟

پسته
مصرف پسته برای مدت بیشتری شما را سیر نگه می دارد و اشتها را از بین می برد. به این ترتیب غذای کمتری خورده شده و چربی اضافی در بدن انباشته نمی شود. پسته علاوه بر پروتئین، حاوی چربی های امگا و اسیدهای چرب غیر اشباع است؛ این چربی ها از بهترین و مفید ترین چربی ها برای بدن هستند که در جذب ویتامین های E و K نقش دارند.
تقریبا 1/4 فنجان پسته به شما علاوه بر 6 گرم پروتئین، حدود 3 گرم فیبر و 14 گرم چربی سالم اضافه می کند.

بلغور جو دو سر
جو دو سر منبع خوبی از فیبر محلول است. طبق گزارش کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، فیبر محلول در آب حل می شود و مواد ژل مانندی در دستگاه گوارش تشکیل می دهد و باعث کاهش هضم می شود. فیبر محلول ممکن است حتی خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد. سعی کنید سوپ یا سالاد خود را با جو خام ترکیب کنید.
جو دو سر به ازای هر 1/2 فنجان 5 گرم فیبر، 7 گرم پروتئین و 3.5 گرم چربی دارد.

حبوبات
حبوبات از آنجایی که غنی از فیبر هستند برای کاهش وزن توصیه می شوند. حبوبات (مانند لوبیا، نخود فرنگی و عدس) به طور خاص یک منبع عالی از الیاف پر بیوتیک هستند که به تغذیه باکتری های روده کمک می کنند و سلامت روده را بهبود می بخشند.
هر 2/2 فنجان حبوبات حاوی 5 گرم فیبر و 7 گرم پروتئین است.

آووکادو
آووکادو سرشار از چربی است و بسیاری به اشتباه آن را یک غذای چرب می دانند نه یک میوه ی پر فایده. اما تمام چرب های آووکادو اسیدهای چرب مفیدی هستند که منافع زیادی برای بدن ما دارند. این میوه حاوی مقدار زیادی چربی غیر اشباع، ویتامین، مواد معدنی و مواد آنتی اکسیدان است. علاوه بر این آووکادو حاوی هورمون هایی است که به رشد عضلات و چربی سوزی کمک می کنند. خوردن آووکادو باعث می شود تا چند ساعت بعد از خوردن غذا از اشتیاق به خوردن تنقلات دور بمانید. چربی های غیر آهکی آووکادو نیز برای قلب عالی است.

بادام
بادام ها در واقع چربی بیشتری نسبت به پروتئین دارند و فیبر را حدود 5 گرم در هر چهار فنجان افزایش می دهند. تحقیقات نشان می دهد که بادام باعث افزایش کلسترول خوب شما می شود و از قلب محافظت می کند. یکی از دلایلی که بادام در کاهش وزن نقش دارد این است که حس سیری در فرد ایجاد می کند و از افزایش اشتهای کاذب که باعث پرخوری می شود جلوگیری می کند. همچنین پزشکان توصیه می کنند که والدین به جای غذاهای چرب، از تنقلاتی مانند آجیل برای خوراکی های کودکان استفاده کنند.


سیب زمینی
سیب زمینی ها مقدار زیادی آب در خود دارند و همچنین میزان متعادلی فیبر و پروتئین. اگر می خواهید بیشترین بهره را از سیرکنندگی سیب زمینی ببرید توصیه می شود آن را به صورت آب پز یا کبابی و با پوست میل کنید. بیشترین فیبر سیب زمینی روی پوست آن قرار دارد. کالری سیب زمینی زمانی که در روغن سرخ می شود افزایش می یابد.

بادمجان
افرادی که اضافه وزن دارند می توانند از بادمجان برای کاهش وزن استفاده کنند؛ البته بادمجان بدون چربی و سرخ نشده. فیبر موجود در بادمجان یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در کنترل وزن است. در واقع نقش بادمجان این است که سبب سیری و کاهش اشتها شود.

در آخر لازم به ذکر این نکته است که به منظور کاهش اشتها بهتر است هر وقت احساس گرسنگی کردید مقداری میوه و سبزی بخورید. چرا که انتظار برای غذا خوردن، اشتهای شما و میزان غذای لازم برای سیر شدن را افزایش می دهد و این همان پرخوری است نه غذا خوردن طبیعی.

برگردان عرب زاده