رفلاکس

رفلاکس همان ترش کردن معده می باشد و بیشتر در افرادی که چاق هستند به وجود می آید. برخی از مواد غذایی در بهبود رفلاکس نقش بسیار موثری دارند و مصرف آن ها می تواند از رفلاکس پیشگیری کند. در این مقاله از دکتر سلام راهی موثر برای جلوگیری از رفلاکس را آماده کرده ایم. پیشنهاد می کنیم که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.

رفلاکس معده بازگشت اسید معده و غذای مخلوط در آن به مری است که در اصطلاح عام به آن ترش‌کردن می‌گویند؛ این بیماری وقتی به وجود می‌آید که اسفنکتر (دریچه) بین معده و مری نمی‌تواند با بسته شدن خود جلوی ورود اسید معده به مری را بگیرد؛ رفلاکس معده بیشتر در افراد چاق دیده می‌شود؛ مصرف برخی مواد غذایی نقش موثری در بهبود علائم رفلاکس دارد؛ در این مطلب طرز تهیه خوراکی برای پیشگیری از رفلاکس را بیان می‌کنیم.

استفاده از خوراک بلغور گندم و کنگر در پیشگیری از رفلاکس موثر است.

مواد لازم برای تهیه خوراک بلغور گندم و کنگر

بلغور گندم یک پیمانه

روغن هسته انگور چهار قاشق سوپ‌خوری

لوبیا سبز تازه و خرد شده ۲۰ عدد

کنگر خرد شده ۱۰ ساقه

تره فرنگی خرد شده یک بوته

قارچ ورقه‌ای خرد شده ۱۵۰ گرم

سیب‌زمینی استانبولی خرد شده چهار عدد

نمک به میزان لازم

پودر تخم گشنیز یک قاشق چای‌خوری

رب گوجه‌فرنگی یک قاشق سوپ‌خوری

آب مرغ یک پیمانه

مواد لازم برای تهیه سس سبزی

کدوسبز پخته شده یک عدد

هویج پخته شده یک عدد

پیازچه ۲ ساقه

زنجبیل تازه و رنده شده یک قاشق چای‌خوری

بادام‌زمینی بدون نمک بو داده یک قاشق سوپ‌خوری

گشنیز تازه و خرد شده یک قاشق سوپ‌خوری

سرکه برنج یک قاشق سوپ‌خوری

خوراک بلغور گندم

طرز تهیه خوراک بلغور گندم و کنگر

-ابتدا بلغور گندم را حدود ۲ ساعت خیس کنید سپس آن را با مقدار کمی آب و نمک بپزید.

-پس از اینکه بلغور گندم پخت روغن را به آن اضافه؛ سپس لوبیا سبز، کنگر و تره‌فرنگی را هم بخارپز کنید.

-اکنون قارچ، سیب‌زمینی و سبزیجات را با بلغور ترکیب کنید.

-نمک، تخم گشنیز، رب گوجه‌فرنگی و آب مرغ را به بلغور اضافه کنید و آن‌ها را روی حرارت ملایم بپزید.

-خوراک را در ظرف مناسبی بکشید و آن را همراه با سس میل کنید.

روش تهیه سس سبزی

-همه مواد را درون کاسه‌ی مخلوط‌کن بریزید و آن‌ها را پوره کنید.

-سس را در حدود یک ساعت در یخچال نگه دارید تا خنک شود.

مواد غذایی مفید برای رفلاکس معده

سبزیجات به‌ علت چربی و قند پایینی که دارند، موجب کاهش اسید معده می‌شوند. لوبیا سبز، کلم بروکلی، مارچوبه، گل‌کلم، سبزیجات برگ سبز، سیب‌زمینی و خیار از جمله سبزیجات مفید برای رفلاکس معده هستند.

زنجبیل خواص ضد التهابی دارد و در درمان ترش‌کردن معده و سایر مشکلات گوارشی مؤثر است؛ برای این منظور می‌توانید ریشه زنجبیل را به‌صورت رنده یا خُرد شده به انواع غذا‌ها و نوشیدنی‌ها اضافه کنید.

جو دوسر، برنج سبوس‌دار و نان‌هایی که از غلات کامل درست شده‌اند، به علت جذب اسید معده تاثیر چشمگیری در کاهش علائم رفلاکس دارند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان