شیوه ی کاهش وزن همواره یکی از مشغله عای ذهنی افراد چاق می باشد. همه ی افرادی که قصد دارند وزن خود را پایین بیاورند به دنبال سریع ترین روش برای این کار هستند. این افراد رژیم های غذایی بسیار سنگین و سخت را در برنامه خود قرار می دهند تا هرچه سریع تر به استایل مورد نظر خود برسند. اما این موضوع به همین سادگی نیست.
همواره باید تلاش کرده و اقدامات را به صورت متعهدانه و متمرکز انجام دهید. درحالی‌که هیچ میان‌بری برای کاهش وزن وجود ندارد، اما توجه دقیق به رژیم می‌تواند حداقل فرایند کاهش وزن را تسریع کند. این امر بدین‌ معنا نیست که شما هر آن چیزی که در طول روز می‌خورید را قطع کنید، بلکه باید متفکرانه عمل کرده و غذاهای درست بخورید. انجام این کار به شما کمک می‌کند که مواد مغذی موردنیاز برای بدنتان را فراهم کنید و آن کیلوهای اضافه را نیز دور بریزید.

حقیقت این است که یک رژیم درست می‌تواند در راه طولانی رسیدن به کاهش وزن شما را همراهی کند.

برنج قهوه‌ای نیز در زمره غلات کامل قرار دارد. این نوع برنج، طبیعی و تصفیه نشده است. برنج قهوه‌ای غلات کامل یا سبوس‌دار بخش مهمی از هر رژیم غذایی را تشکیل می‌دهند و از جمله سالم‌ترین مواد غذایی محسوب می‌شوند که بهتر است همه گروه‌های سنی از آن استفاده کنند. برنج قهوه‌ای نیز در زمره غلات کامل قرار دارد. این نوع برنج، طبیعی و تصفیه نشده است. بسیاری از مردم مصرف برنج قهوه‌ای را به خاطر خواص سلامتی که دارد به برنج سفید ترجیح می‌دهند.

برنج قهوه ای منبع خوبی از منیزیم، فسفر، سلنیوم، ویتامین B1، ویتامین B3، ویتامینB6 ، منگنز و فیبر است که در تامین سلامتی بدن نقش زیادی دارد. با گنجاندن برنج قهوه ای در برنامه غذایی روزانه خود از تامین نیاز خود به درشت مغذی ها و ریز مغذی ها اطمینان حاصل نمایید.

برنج قهوه ای منبع غنی ای از منیزیم و ویتامین B6 میباشد همچنین وجود مقداری روی و آهن در این نوع برنج میتواند شما را از ابتلا به کم خونی حفظ نماید.

برنج قهوه ای همچنین حاوی مقدار زیادی فیبر میباشد که فیبر موجود در آن باعث ایجاد احساس سیری و در نتیجه دریافت کمتر کالری در طول روز خواهد شد، که این امر در کاهش وزن تاثیر بسزایی خواهد داشت.

برنج قهوه ای چاق نمی کند!

هرچند میزان کالری برنج قهوه ای از برنج سفید کمتر است، اما این باور که استفاده برنج قهوه ای به هر میزان باعث لاغری میشود کاملا نادرست بوده و تنها تفاوت در مقدار کالری هرکدام می باشد، در واقع شما میتوانید با مصرف مقدار کمتری از برنج قهوه ای به جای برنج سفید، به احساس سیری و در نتیجه کاهش وزن دست یابید.

دیگر خواص برنج قهوه ای

1) دیابت

استفاده از برنج قهوه ای برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مفید می باشد. برنج قهوه ای شاخص گلیسمی (شاخصی که مشخص می کند پس از استفاده از یک ماده غذایی میزان قند خون تا چه حد افزایش می یابد) بسیار پایینی دارد که همین مسئله سبب می شود تا میزان انسولین کاهش یابد در نتیجه میزان قند خون تنظیم می شود.

مطالعه‌ی مقایسه‌ای که در این زمینه صورت گرفته است نشان می‌دهد برنج قهوه‌ای سرشار از اسید فیتیک، فیبر و پلی‌فنول‌های ضروری است. از آنجایی که این برنج یک کربوهیدرات پیچیده است، روند آزادسازی قند در آن به مراتب کندتر از برنج سفید صورت می‌گیرد و این امتیاز مهمی برای این برنج محسوب می‌شود؛ زیرا همان‌طور که می‌دانید کربوهیدرات‌های پیچیده قند خون را به کندی افزایش می‌دهند و تأثیرات مثبتی روی بدن دارند. انجمن دیابت آمریکا اعلام کرده است که برنج قهوه ای در مقایسه با برنج سفید انتخاب مناسب‌تری برای افراد دیابتی است چون نیاز‌های آنها به ویتامین‌های ضروری، فیبر و مواد معدنی را تأمین می‌کند.

2) برنج قهوه ای و تنظیم فشار خون بدن

یکی از مواد مغذی که به میزان بسیار بالایی در برنج قهوه ای یافت می شود منیزیم است. از مهم ترین خواص منیزیم می توان به تنظیم فشار خون اشاره نمود. پزشکان به افرادی که به فشار خون مبتلا هستند توصیه می کنند که برنج قهوه ای را در برنامه غذایی خود فرار دهند.

3) برنج قهوه ای و کاهش ریسک بیماری قلبی و عروقی

برخلاف برنج سفید، برنج قهوه ای سرشار از فیبر است، یکی از فواید فیبر در بدن ما کاهش کلسترول LDL یا همان کلسترول بد است. کاهش کلسترول بد ریسک بیماری قلبی و عروقی را کاهش می دهد. بر طبق مقالات منتشر شده در مجله تغذیه آمریکا ریسک بیماری قلبی و عروقی، ریسک تشکیل لخته و سکته قلبی در زنانی که در هفته 6 بار از برنج قهوه ای استفاده می کردند کمتر از زنانی بود که برنج قهوه ای نمی خوردند.

برنج قهوه ای چاق نمی کند!

4) سلامت روان زنان شیرده

جوانه‌ی برنج قهوه ای برای سلامت روان مادران شیرده مفید است. یک مطالعه‌ی تحقیقاتی نتایج مثبتی را از مصرف جوانه‌ی برنج قهوه ای در زنان پرستار و کاهش اختلالات خلقی، افسردگی و خستگی در آنها نشان داده است. این مطالعه پیشنهاد کرده است که زنان شیرده در طول دوران شیردهی مصرف برنج قهوه ای را افزایش دهند. با این کار توانایی بدن در برابر استرس بهبود می‌یابد و ایمنی آن بالاتر می‌رود.

5) سلامت دستگاه گوارش

برنج قهوه ای ماده‌ی خوراکی سالمی است که می‌توانید به منظور داشتن یک سیستم گوارشی سالم آن را به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید. فیبر موجود در برنج قهوه ای عملکرد روده‌ها را تنظیم می‌کند و به شما حس سیری می‌دهد و مانع از یبوست و کولیت روده می‌شود. مطالعه‌ی مقایسه‌ای که بین برنج سفید و قهوه ای درباره‌ی فرآیند هضم در معده انجام شد، نشان می‌دهد پوسته‌ی سبوس برنج قهوه ای از جذب اسید معده و رطوبتی که باعث ورم می‌شود جلوگیری می‌کند.