تاثیر زندگی مشترک بر سلامتی

 

زندگی مشترک خوبی ها و بدی های زیادی دارد. در این بخش به بررسی وضعیت سلامت روحی و جسمی مردان متاهل پرداخته ایم. نتایج بررسی های مختلف روی کیفیت سلامت مردان متاهل ثابت کرد آنها نسبت به مردان مجرد طول عمر بیشتری دارند و از امراض قلبی و عروقی و انواع سرطان ها نیز در امان هستند.


ازدواج می توانند مانند نوعی سپر از ما در مقابل امراض قلبی و عروقی محافظت کند یا به عنوان واکسنی موثر و مفید در این زمینه باشد پزشکان ژاپنی اعتقاد دارند مردانی که هنوز ازدواج نکرده اند، 3 برابر نسبت به دیگر همسالان خود در معرض خطر امراض های قلبی قرار دارند.

متأهل ها روزگاری مناسبتری دارند یا مجردها؟ کدام دسته عملکرد مغز و قلب بهتری دارند؟ دانشمندان در یافته هایشان به بررسی های ویژه ای درمورد این مسئله دست یافته اند که قسمتی از آن را در ادامه این مقاله خواهید خواند.

ازدواج و بهبودی قلب

دانشمندان در این بررسی بر روی سه هزار مرد میانسال دریافتند که مردان متاهل از لحاظ عوامل مشکل ساز مانند چربی بدن، فشار خون،امراض قندی و چربی نسبت به بقیه مردان وضعیت جسمی بهتری دارند.

دانشمندان مشکلات روحی و روانی در زندگی زناشویی را علت مهم برای مشکلات قلبی در آقایان می دانند و اعتقاد دارند استرس ناشی از آن چندین برابر بالاتر از استرس های کاری است. بیماری عروق کرونر و فشار خون بالا و مشکلات قلبی بیشتر در دعواهای زندگی زناشویی مشاهده می شوند، ولی ازدواج موفق موجب سلامت مرد و تقویت قلب او میگردد.

پس از  یک بررسی دیگر که در کلینیک پزشکی «Lagone» دانشگاه نیویورک صورت گرفت، پژوهشگران دریافتند که خانم ها و آقایان متاهل 5 درصد کمتر با امراض قلبی و عروقی مواجه می شوند.
در بررسی دیگری که در دانشگاه ایالتی میشیگان صورت گرفت،محققان دریافتند افزایش سلامتی در آقایان تنها بستگی به موفقیت در زندگی دارد  به این معنا که کیفیت یک زندگی موجب افزایش سلامت قلبی آقایان می شود. در صورتی که اینگونه نباشد افراد مجرد از زندگی خوبتری نسبت به دیگر مردان برخوردار هستند.

تاثیر زندگی مشترک بر سلامتی

ازدواج و سرطان

نتایجی حاکی از این است که ازدواج خطر مبتلاشدن به سرطان را کاهش میدهد. علاوه بر این پژوهشگران اعتقاد دارند ازدواج قادر به تغییر روند درمان و دگرگون کردن آن است و  در یک بررسی، دانشمندان متوجه شدند  که درمان افرادی که ازدواج کرده اند نسبت به  مردانی که شریک زندگی ندارند، بیشتر است؛ ولی در یک بررسی دیگر که محققین دانشگاه میامی در یک پروسه 17 ساله روی چهارده میلیون مرد مبتلا به مشکلات سرطانی مربوط به پروستات انجام دادند، متوجه شدند که مردان متاهل شصت و نه  ماه بیشتر از مردان مجرد زندگی میکنند.

آقایانی که از همسران شان متارکه کرده اند سی ماه بیشتر زندگی میکنند و آقایان مجرد حدود چهل و هشت ماه بیشتر زنده میمانند.

پژوهشگران دانشگاه هاروارد و اوکلا درمورد مبتلایان به سرطان مثانه هم متوجه شدند که آقایان متأهل شصت و نه ماه بیشتر زندگی میکنند.

تاثیر زندگی مشترک بر سلامتی

سلامت روان

صحیح است که  زندگی مشترک ناموفق و زندگی سرظار از مشاجره و درگیری ها می تواند مشکلات روحی و روانی در مردان ایجاد کند. ولی استاد جامعه شناسی دانشگاه ویک فارست رابین سیمون اعتقاد دارد یک زندگی مشترک طولانی و موفق باعث افزایش سلامت روان می شود.وی بعد از بررسی هایی که بر 100ها مرد متاهل انجام داد، دریافت که در مردان متاهل مشکلات روحی کمتری وجود دارد.

 

وی اظهار کرد که ازدواج موجب می شود حمایت اجتماعی مرد افزایش پیدا کند مرد از لحاظ عاطفی و مالی احساس بهتر و اعتماد و عزت نفس بیشتری دارند.

سیمون می گوید آقایان مجردی که در میان دوستان حضور دارند و هرگز احساس تنهایی نمی کنند هم از لحاظ سلامت روانی وضعیت مناسبتری دارند و همینطور مردان مجردی که تنهایی را برگزیده اند و بیشتر وقت خود را  در تنهایی به سر میبرند، در این دسته جای ندارند و در معرض خطر به بیماری های روانی قرار دارند.

تاثیر زندگی مشترک بر سلامتی

ازدواج و افزایش وزن

مردان متأهل در مقایسه با مردان مجرد برای کم شدن وزن بیشتر سعی می کنند. یک تحقیق ثابت کرد که  متاهل ها بیشتر از مجردها از چاقی رنج میبرند. مجرد ها در مقایسه با متأهل ها بیشتر به ورزش علاقه دارند و دقت بیشتری به تیپ و فرم بدن خود دارند.

در این بررسی ثابت شده که آقایان مجرد بسیار بیشتر از آقایان متاهل به دور کمر و شکم خود حساس  بوده و تلاش می کنند تغییر وزن نداشته باشند هرچند این بررسی در باره زنان هم صدق میکند. میانگین اضافه وزن در بانوان متاهل بسیار بیشتر از بانوان مجرد است. پژوهشگران اعتقاد دارند بانوان مجرد برای این که هنوز همسر خوبی برای خود نیافته اند و برای این که در پیشی گرفتن با دیگر دخترها موفق شوند، دائم مجبورند وزن خود را بررسی کنند و رژیم های غذایی متفاوتی را در پیش بگیرند.

 طول عمر و ازدواج

برخورداری از یک خانواده و فرزند باعث افزایش طول عمر مردان نسبت به همسن و سالان مجردشان می شود.یک بررسی نشان میدهد مردان متأهل نسبت به مردان مجرد کمتر تمایل به خودکشی پیدا میکنند و  به زندگی و طول عمر علاقه مند هستند.

پژوهشگران دریافته اند که مردان متأهل به خاطر مسئولیتی که بر دوش خوذ احساس می کنند، بیشتر به  سلامتی و چکاپ دوره ای و پرهیز از مواد مخدر می باشند. پژوهشگران اعتقاد دارند آقایان متأهل پس از عمل جراحی دوره بهبودی شان خیلی زودتر از آقایان مجرد است. هرچند اکثرا اعتقاد دارند این موضوع به خاطر داشتن یک همراه و دلسوز دائمی به عنوان همسر است ولی پژوهشگران اعتقاد دارند شخص بیمار پس از جراحی به خاطر این که هر روز همسر و فرزندانش را اطراف خود نظاره میکند، از لحاظ  بیشتر برای بهبودی آمادگی دارد.

هرگونه کپی برداری با ذکر نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.