در آستانه نوروز هستیم و همه ی خانواده ها در حال تمیز کردن خانه ها و آماده شدن برای سال جدید می باشند. در نظافت و شستشوی منازل از انواع شوینده های مختلف استفاده می شود که اگر از آن ها به درستی استفاده نشود امکان بروز مسمومیت وجود خواهد داشت. برای اینکه از مسمومیت حاصل از مواد شوینده جلوگیری کنید با ما همراه شوید.

دکتر مجید حنیفه با اشاره به سنت قدیمی، نظافت و شستشوی خانه‌ها در روزهای پایانی سال گفت: در این روزها علاوه برآنکه باید مراقب باشیم دچار حوادثی مانند سقوط از ارتفاع نشویم،باید توجه داشت که استفاده نابجا و بدون آگاهی از مواد شوینده و پاک کننده شیمیایی می تواند خطرهای جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

وی به همین منظور نکاتی را برای پیشگیری از مسمومیت حاصل از مواد شوینده و پاک کننده های شیمیایی و حفظ سلامت افراد دراین روزها ارائه داد.

حنیفه اظهار کرد: همیشه در هنگام استفاده از فرآورده های شیمیایی و شوینده در نور کافی برچسب روی بسته بندی را مطالعه کرده و سپس مصرف کنید. استفاده از داروها و مواد شیمیایی درتاریکی می تواند خطرناک باشد.

در هنگام استفاده از مواد شیمیایی و فرآورده‌های شوینده و پاک کننده، پنجره‌ها را باز کنید تا هوا به خوبی در محیط جریان داشته باشد بسیاری از این ترکیبات بخارهای سمی می سازند که به مخاط دهان، بینی و ریه صدمه می زند.

در زمان نظافت سطوح و استفاده از ترکیبات شوینده و پاک کننده از دستکش لاستیکی کفش جلو بسته و ماسک استفاده کنید.

از مخلوط مواد شیمیایی مانند جوهر نمک، مواد سفید کننده و لک بر خودداری کنید. بخارها و گازهای ناشی ازاین ترکیب‌ها بسیار سمی و خطرناک است.

بسیاری از داروها و محصول‌های خانگی مانند جوهر نمک،مواد شوینده و لک بر، لاک پاک‌کن، سموم حشره کش و جونده کش( مانند مرگ موش)، تینر، ضدیخ، بنزین و نفت می توانند در صورت بلعیده شدن وتماس با پوست و چشم و یا در صورت تنفس به علت سمی بودن مسمومیت ایجاد کنند.

شوینده ها

همیشه پس از استفاده از مواد شیمیایی سریع درب آن را ببندید و آن را دور از دسترس کودکان قرار دهید.

کیف دستی، ساک خرید و کیسه‌های نایلونی را دور از دسترس کودکان قرار دهید. ممکن است کودک آن را ببلعد و یا با بازی، آنهارا به سر خود کشیده و سبب خفگی او شود.

محصول های شیمیایی و شوینده، نفت، بنزین و داروها به و یژه شربت ترک اعتیاد متادون را همیشه در ظرف اصلی ان نگهداری کنید. هیچگاه این فراورده ها را در ظرف مواد خوراکی ( مانند بطری نوشابه ) نگهداری نکنید، این کار سبب خورده شدن اشتباهی این مواد توسط کودکان و مسمومیت شدید آنها خواهد شد.

در صورتی که کودک شما ماده ای غیر خورکی را بلعید با مرک زاورژانس 115 و یا مرکزاطلاع رسانی داروها و سموم با 1490 تماس بگیرید.

منبع: ایسکانیوز