نمک سم سفیدی در غذای روزانه شما!

عادات غذایی غلط همیشه پیامد های مخربی را بر سلامت فرد داشته اند. هر روز مطالب مختلفی در رابطه با مضرات مصرف نمک به گوش می رسد. اغلب مختصص نمک را سم سفید می نامند که به حق توصیف مناسبی است. در این مطلب نگاهی دوباره به برخی مضرات مصرف نمک که به تازگی کشف شده اند انداخته ایم. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

تغذيه سالم هم تاثير منفي نمک اضافي را بر فشار خون از بين نمي برد!

کساني که مقادير زيادي نمک در غذاي خود استفاده مي کنند حتي در صورتي که نوع غذايشان سالم باشد، باز هم از تاثير منفي نمک اضافي بر فشار خون خود در امان نخواهند بود.

محققان علوم پزشکي در کالج لندن اعلام کردند با اينکه تغذيه سالم به همه افراد توصيه مي شود، ولي مبتلايان به بيماري فشار خون، در صورتي که تغذيه سالم ولي پر نمک داشته باشند، از تاثير منفي نمک اضافي در امان نخواهند بود.

محققان از موسسات مختلف درماني از جمله کالج لندن و دانشگاه نورت وسترن در اين مطالعه، نوع تغذيه بيش از چهار هزار نفر را مورد بررسي قرار دادند. بر اساس اين مطالعه که نتايج آن در شماره اخير نشريه فشار خون Hypertension منتشر شد کساني که مقادير زيادي نمک در غذاي خود استفاده مي کنند حتي در صورتي که نوع غذايشان سالم باشد، باز هم از تاثير منفي نمک اضافي بر فشار خون خود در امان نخواهند بود.

دانشمندان بر اساس اين مطالعه به مردم هشدار مي دهند که بايد ميزان نمک مصرفي خود را کنترل و از غذاهاي کم نمک استفاده کنند. بيماري فشار خون بالا بيش از يک چهارم افراد بزرگسال را در انگليس مبتلا کرده است و خطر شماري از مشکلات مرگبار از جمله حملات قلبي و سکته مغزي را افزايش مي دهد. به نظر مي رسد شماري عوامل همچون سن، وزن و مصرف بيش از حد نمک بر ابتلا به اين بيماري موثر باشد.

محققان بر اين باورند که ويتامين ها و مواد معدني موجود در ميوه ها و سبزيجات ممکن است راه حلي براي تقويت عروق براي کاهش فشار خون باشند. پيشتر؛ محققان تصور مي کردند شايد مصرف ميزان زياد ميوه و سبزيجات، تاثير منفي مصرف نمک را بر فشار خون جبران کند ولي تحقيق اخير چنين چيزي را نفي مي کند. اين مطالعه که به طور مختصر، اينترمپ INTERMAP ناميده شده است بين سال هاي 1997 تا 1999 انجام شده و در آن چهار هزار و 680 فرد داوطلب بين 40 تا 59 سال از آمريکا، انگليس، ژاپن و چين حضور داشته اند.

محققان بر اساس اين بررسي، حداکثر ميزان مصرف نمک طعام را روزانه شش گرم اعلام کرده اند که در حدود يک قاشق چاي خوري است. محققان دريافتند متوسط ميزان مصرف نمک روزانه اين گروه مورد مطالعه 10/7 گرم است. اين مقدار براي انگليسي ها 8/5 گرم،؛ براي آمريکايي ها 9/6 گرم، براي چيني ها 13/4 گرم و براي ژاپني ها 11/7 گرم بود. افزايش فقط هفت گرم نمک در روز (معادل 1/2 قاشق چاي خوري) به افزايش فشار خون سيستوليک به ميزان 3/7 ميلي متر جيوه همراه بود.

محققان مي گويند ديگر نمي توان تصور کرد که همراه با داشتن رژيم صحيح غذايي، مي توان تاثير منفي نمک اضافي را خنثي کرد بلکه بايد به طور کلي از مصرف بيش از حد نمک طعام خودداري شود. فشار خون را قاتل خاموش مي گويند، چرا که اکثرا هيچ علامتي ندارد، فشار خون يکي از بارزترين بيماريهاي کشنده بوده که در ظاهر بي خطر است وتا زماني که اندازه گيري نشود اطلاعي از بالا بودن آن نبوده تا اينکه صدمات جبران ناپذيري بزند.

منبع: IRIB