HighProtein

متخصصین توصیه می کنند تاجائیکه می توانید از مصرف مواد پرچرب و پروتئینی در هنکام سحر خودداری کنید زیرا مصرف پروتئین در وعده سحری منجر به تشنگی در طول روز می‌‎شود.

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان این که مصرف پروتئین برای وعده شام مناسب است، گفت: چنانچه فرد روزه‎دار شب‎‌ها زیاد غذا بخورد با کاهش سوخت و ساز بدن مواجه می‌‎شود و غذای اضافه به بافت چربی تبدیل خواهد شد

به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام ‌ابراهیم فلاحی در گفت‎وگو با این مجله پزشکی، اظهار کرد: ماه رمضان فرصت مغتنمی است که علاوه بر بهره گیری از علائم معنوی می‌‎توانیم به بدن استراحت دهیم و چنانچه برنامه غذایی خوبی داشته باشیم شاهد کاهش چربی‎های خون، پیگیری از سکته‎های قلبی و تنظیم فشار خون خواهیم بود.

وی ادامه داد: اگر فرد روزه‎دار شب‎‌ها انرژی زیادی دریافت کند و غذا زیاد بخورد با کاهش سوخت و ساز بدن مواجه می‌‎شود و غذای اضافه به بافت چربی تبدیل خواهد شد.

دکتر فلاحی با اشاره به اینکه بهترین برنامه غذایی برای فرد روزه‎دار وعده‎های سحری، افطار و شام است که وجود هر سه وعده ضروری است.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره خوردن غذای وعده افطار، اظهار کرد: برای این وعده فرد بهتر است از عسل، خرما، شیر و یک تکه نان استفاده کند.

وی با اشاره به اینکه در این وعده از خوردن قندهای ساده نظیر شکر و زولبیا باید پرهیز شود، اظهار کرد: یکی از عوامل بی‎حالی فرد روزه‎دار در وعده افطار استفاده از قندهای ساده است.

فلاحی با اشاره به اینکه باید نیم تا یک ساعت بعد از افطار استراحت و سپس شام میل شود، افزود: در وعده شام بهتر است از مواد پروتئینی نظیر مرغ، ماهی و گوشت استفاده شود به منظور تأمین آب بدن در طول روز نیاز است بعد از شام میوه‎هایی همچون خیار، هویچ و کاهو استفاده شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: از وعده افطار تا سحر نیاز است ۶ تا ۷ لیوان آب نوشیده شود و مصرف چای در حد معمول باشد نه بیش از آن، همچنین استفاده از میوه‎‌ها و سبزیجات برای جلوگیری از کم‎آبی ضروری است.

وی اضافه کرد: خوردن آب فراوان در وعده‎های سحری، افطاری و شام منجر به دفع آب می‌‎شود. علاوه بر آب، خوردن شیر، دوغ و آبمیوه منجر به سوخت و ساز مواد غذایی و تولید آب موردنیاز بدن می‌‎شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه در وعده سحری، خوردن کربوهیدراتی همچون برنج، ماکارونی، سیب‎زمینی و نان ضروری است، تصریح کرد: همچنین مصرف میوه، سبزی، خرما و مقداری حبوبات ضروری است و مصرف پروتئین در وعده سحری منجر به تشنگی در طول روز می‌‎شود.

وی درباره ورزشکاران روزه‎دار گفت: این افراد باید برنامه ورزشی خود را به شب موکول کنند و اول صبح اقدام به فعالیت‎های ورزشی نکنند چرا که تا شب با افت آب بدن مواجه می‌‎شود.

فلاحی اضافه کرد: ورزشکاران در طول شب و قبل از شروع ورزش ۳ تا ۶ عدد خرما و بعد از ورزش نیز یک لیوان شیر میل کنند. ورزشکاران نسبت به افراد عادی نیاز به مصرف آب بیشتری دارند و در وعده شب بین ۷ تا ۸ عدد میوه، کدو سبز، هویج پخته و قارچ را در وعده غذایی خود لحاظ کنند.