Heartburn سوزش گلو از علایم مشهود رفلکس اسید معده است و ، در واقع، بازگشت محتویات معده به مری است، اسید معده هم مانند هر اسید دیگری مزّه ای ترش دارد

برای استفاده‌ی مناسب از این ماه باید شرایطی ایجاد کنیم که ضمن استراحت به سیستم گوارش، نیازهای غذایی بدن در حین روزه داری، تأمین شود.

به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام متخصص گوارش به روزه داران توصیه کرد: برای پیش‌گیری از ترش کردن معده در طول روز، در وعده سحری از غذاهای دارای کربوهیدرات مانند نان و برنج استفاده کنید و از مصرف چربی‌ها خودداری شود. همچنین از پرخوری در وعده افطار پرهیز شده و از مصرف غذاهای چرب، چای و قهوه، نوشیدن مایعات همراه با غذا و کشیدن سیگار پرهیز کنند.

روزه داران قبل از خواب میوه بخورند

آخرین غذای مناسب قبل از خواب برای روزه داران خوردن میوه است که ضمن کمک به هضم غذا، ترکیبات غذایی را که در طی روز از دست رفته به بدن برمی‌گرداند. دکتر حسن مکرمی مدیر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان این مطلب افزود: روزه آثار تعادلی بر جسم و جان برای روزه داران دارد.

به دنبال افطار با توجه به این که معده ساعت‌ها خالی بوده است و آمادگی خوردن حجم زیاد غذا را ندارد نباید حجم بالای غذا وارد معده شود چرا که می‌تواند به دستگاه گوارش فشار بیاورد.

وی ادامه داد: برای استفاده‌ی مناسب از این ماه باید شرایطی ایجاد کنیم که ضمن استراحت به سیستم گوارش، نیازهای غذایی بدن در حین روزه داری، تأمین شود. ایشان با بیان این که مواد غذایی باعث حفظ نظم و تأمین انرژی در بدن می‌شود، بیان داشت: استفاده از ترکیبات غذایی مناسب در افطار و سحر تأثیر مناسبی در تأمین انرژی بدن و استراحت به دستگاه گوارش را در بر دارد. وی تاکید کرد: استفاده از مایعات ولرم مثل شیر ، چای کم رنگ و خرما مهم‌ترین نکته است که به روزه داران در سلامت دستگاه گوارش در ابتدای وعده افطار کمک می‌کند.

مکرمی ادامه داد: روزه دران باید سعی کنند که در زمان افطار از خوردن غذای حجیم اجتناب کنند و استفاده از مواد قندی مثل شیرینی زولبیا و قندهای مصنوعی پرهیز شود. وی یادآور شد: برای تأمین انرژی مناسب در ماه رمضان، وعده شام و سحر نیز باید مد نظر باشد و در وعده شام نیز تنوع غذایی باید رعایت شود. مکرمی تاکید کرد: استفاده از نان، غلات، شیر، لبنیات، میوه و سبزی و گوشت نیز جزء برنامه غذایی خانوارها قرار گیرد.

وی ادامه داد: میزان مصرف مواد غذایی باید به گونه‌ای باشد که قبل از خواب تخلیه از معده صورت گیرد و احساس سبکی به فرد روی دهد. مکرمی ضمن توصیه به کاهش مصرف نوشیدنی‌های خیلی سرد به روزه داران یادآور شد: کسانی که مجبور هستند در ماه رمضان در آفتاب کار کنند و نمک بدن آن‌ها در اثر تعریق از بین می‌رود مابین افطار و سحر باید طوری برنامه ریزی کنند تا آب مورد نیاز بدن خود را از طریق نوشیدن آب به مقدار کافی تأمین کنند.

برای پیش‌گیری از ترش کردن معده در طول روز، در وعده سحری از غذاهای دارای کربوهیدرات مانند نان و برنج استفاده کنید و از مصرف چربی‌ها خودداری شود همچنین استفاده از مواد قندی در سحر توصیه نمی‌شود زیرا که مواد قندی به علت جذب سریع سبب احساس گرسنگی در فرد می‌شود. وی ادامه داد: بهترین غذایی که برای مقاومت بالای بدن در طی روزهای ماه رمضان در سحر توصیه می‌شود استفاده از مواد غذایی با فیبر بالا مثل نان است.

مکرمی با اشاره به اشتباه عامه مردم در مورد استفاده از غذای چرب در سحر اظهار داشت: در وعده سحر نباید غذای چرب و سنگین مورد استفاده قرار گیرد. وی یکی از دلایل بوی بد دهان در ماه رمضان را سوختن چربی در بدن عنوان کرد و بیان داشت: به علت سوختن چربی در بدن، بوی بد دهان نباید در فرد نگرانی ایجاد کند.