facebook-face-recognition
طبق آخرین تحقیقات روانشناسان آمریکایی تحریک رفتار‌های مراقبتی و کاهش خشونت بزرگسالان با دیدن چهر های جذاب اتفاق می افتد

مطالعه صورت گرفته توسط پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد، مغز انسان از سن سه سالگی قادر به تمایز قائل شدن بین چهره‌های جذاب و معمولی است و در حقیقت مغز برای انتخاب چهره‌های جذاب سیم‌کشی شده است.
 تشخیص جذابیت و زیبایی تنها مختص بزرگسالان نبوده و حتی کودکان کم سن و سال نیز می‌توانند این مفهوم را درک کنند.

مطالعه صورت گرفته توسط محققان دانشگاه لینکلن نشان می‌دهد، کودکان از سن سه سالگی قادر به تشخیص چهره‌های زیبا و جذاب انسان و حیوانات هستند و از نظر آنها، سگ چهره دوست داشتنی‌تری نسبت به انسان و گربه دارد.

براین اساس، مجموعه‌ای از ویژگی‌های کودکانه چهره که روانشناسان از آن با تعبیر baby schema یاد می‌کنند، شامل صورت گرد، چشمان درشت، بینی و دهان کوچک است و این ویژگی‌ها باعث تحریک رفتار‌های مراقبتی و کاهش خشونت بزرگسالان می‌شود.

به گفته «مارتا بورگی» سرپرست تیم تحقیقاتی، بزرگسالان اغلب نوزادانی با بیشترین ویژگی‌های کودکانه را ترجیح می‌دهند و کودکان نیز زمان بیشتری را به مشاهده تصاویر چهره‌هایی با همین ویژگی‌ها اختصاص می‌دهند.

در دو مطالعه صورت گرفته با حضور کودکان سه تا شش ساله، حرکات چشم کودکان در زمان مشاهده چهره انسان، سگ و توله سگ، گربه و بچه گربه با ویژگی‌های کودکانه رهگیری شد؛ سپس محققان با دستکاری در تصاویر از جمله باریک‌تر کردن صورت، پیشانی کوتاه‌تر، چشم‌های کوچک‌تر، بار دیگر نحوه واکنش کودکان را ارزیابی کردند.

نتایج بدست آمده نشان می‌دهد، کودکان زمان بیشتری را به مشاهده چهره‌هایی با ویژگی‌های کودکانه اختصاص می‌دهند و در این بین از نظر کودکان، سگ‌ها چهره دوست‌داشتنی‌تری نسبت به انسان و گربه دارند.

نتایج این مطالعه که در مجله Frontiers in Psycjology منتشر شده است، بینش جدیدی از تکامل انسان زا در اختیار محققان قرار می‌دهد.